Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kůže se vytahá, umělá kůže je pevnější, dá se umýt, na látce jsou víc vidět fleky. Každá má svoje pro a proti. Máme taky takovou, máma má látkovou - červenou, segra pravá kůže - černou, já bílou - syntetika. Na těch kožených všechno dost klouže, třeba ozdobné polštářky, je nutná deka, studí, lepí a pod. Nejhůře vypadá ta pravá kůže, to vytahání, lehce se vytáhne látková, umělá kůže je pořád stejná, ale dcera to objela průpiskou, to byl problém, jinak se dá umývat. Těžko radit, každá má pro a proti.
@terinka4444 Obávám se, že zažraný smrad z cigaret nelze dostat z ničeho, co nejde vyprat.
@Lakyna píše:
Za mě kůže taky ne, mají ji švagrová a je stejně prosezelá asi po 4 letech užívání jako na fotkách od Sluky a to ji kupovali za bezmála 80 tisíc. V létě to studí, já se dost potím, přilepila se mi tam stehna a když jsem rychle vstala, tak to mlasklo, až mě to zabolelo, nic příjemného. Máme látkovou a budeme kupovat zase látkovou, přes tu dávám jednobarevnou deku, kterou párkrát do týdne stáhnu, vypráším, popř. vyperu a můžou děti řádit ostošest. Sedačku čistím vodním vysavačem tak 2× - 3× do roka.
Jestli sedíte ve finále na dece, nikoli na sedačce, tak je dle mě zcela jedno, z jakého materiálu je ![]()
@terinka4444 píše:
Jak dostanu z kožené sedačky zažraný smrad z cigaret?
Poptej se tam, kde čistí interiéry aut. Existují na to profi spreje, které dokáží snad i zázraky.
@Sluka píše:
Poptej se tam, kde čistí interiéry aut. Existují na to profi spreje, které dokáží snad i zázraky.
děkuju
@terinka4444 píše:
@Svistice to mi neříkej, musím to vyčistit stůj co stůj
Neexistuje na kůži nějaké mokré čištění? Něco, jako je na čalounění či koberce?
Protože větrat nestačí a dát to vysmrádnout někam ven je taky asi dost pasé.
@Sluka Jo jako máš pravdu, dokud jsme byli bezdětní, tak tam deka nebyla, ale teď to jinak nejde, jenom včera na dece skončila rozmazaná čokoláda, mattonka, manžel převrhl hrnek s čaje atd., takže deka šla do pračky
Jinak, ale deka líp drží na látkové sedačce, dle mého názoru ![]()
Moc děkuji za názory. Teď jsem se dočetla, že pokud je kůže pravá a ne směs s umělou. Chová se jako přírodní materiál a nestudí. Záleží taky na teplotě v místnosti. V létě může působit naopak příjemně, když se chceš ochladit. Pocení prý také není u pravé kůže možné. Máme krb a tudíž se víc práší. Zase o důvod víc ke kožené. Ale, stále jsem na váškách ![]()
@Lakyna píše:
@Sluka Jo jako máš pravdu, dokud jsme byli bezdětní, tak tam deka nebyla, ale teď to jinak nejde, jenom včera na dece skončila rozmazaná čokoláda, mattonka, manžel převrhl hrnek s čaje atd., takže deka šla do pračkyJinak, ale deka líp drží na látkové sedačce, dle mého názoru
Všude je to stejné, tak proč se stresuji s tím bordelem, co doma máme? ![]()
@Sluka nestresuj se
nestojí to za to
my proděláváme teď chřipku všichni, takže se válí po sedačce celá rodina od rána do večera. Jinak včera jsem si přidělala práci sama, dala jsem si na kraj stolu hrnek s kafem a taky ho převrhla, kafe ohodilo zeď, podlahu, koberec, šplouchlo do notebooku a na záclonu. Takže krom deky z gauče jsem prala i záclonu
ale to už odbíhám od tématu…
@Lakyna
Mně nedávno pupíci vymalovali zeď mrkví - po určité krátké době ta oranžová zezelená..
Divím se, že ještě žiješ a jsi normální, já bych se v tvém případě zbláznila.
@Sluka no ono takové katastrofy jsou u nás jen občas, ale včera se vyloženě dařilo
Nasi maj kozenou na chalupe, ale domu bychom to my ani oni nechteli, v lete se na tom poti a lepi na to zadek v zime je na tom zima, taky na tom je porad slaba deka, jedina vyhoda je, ze se na tom nedrzi chlupy od zvirat ![]()