Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
První šedivý vlas jsem si našla v 18ti na ofině, tenkrát jsem to také řešila vytrháváním. Ke konci výšky jsem už měla vepředu celý pramen šedivý, který jsme bervila na různé barvy (modrá, zelená apod.). S nástupem do práce jsme si začala barvit celou hlavu, nejprve přelivy, pak permanentní barvy. Teď je mi 46, celý předek hlavy mám úplně bílý, barvím se každé 3 týdny na tmavě hnědou (jiná se mi na mně prostě nelíbí). Používám barvu od L'Orealu Excellence nebo od Garnier Olia a drží úplně v pohodě. Kdyby mi tak rychle nerostly vlasy, tak by nebylo nic vidět. Wellu nemůžu, žere mě po nich hlava.
Já si první šediny našla ve 27 letech-bylo jich dost, co jsem viděla, tak jsem vytrhla. Od té doby se objevují lehce pořád. Když vidím, vytrhnu. Ale mindráky z toho nemám, jsou to jen vlasy. Je mi 31. Když jdu ke kadeřnici, nechám se obarvit-stejný odstín jako mé vlasy, odrosty nejdou vidět. Chtělo by to častěji, ale nenacházím čas a někdy ani chuť
. Mám hodně tmavé vlasy, až bude šedin víc, bude to už chtít častější péči…Manžel je ve 32 šedivý dost, ale má kraťoučké vlasy a takovou tu „pochcanou“ slámu, takže to není moc vidět. Spíš ho štve vypadávání, nějak se mi nedaří ho ujišťovat, že ho miluju i s vypadanýma vlasama ![]()
@petra79 píše:
@Amys presne 4 tydny a je to zase videt.
No ale to by bylo s každou barvou, vlasy přece rostou a barva se nanáší na vlasy pouze vyrostlé. Takže je možné, že se ta pallete trošku vymývá, ale já bych i tak musela barvit každé čtyři týdny, takže mi to nevadí. Však barva stojí kolem 50Kč, takže to je docela dobré. A já barvím pořád stejnou, t akže dobarvuju jen vlasy u kořínků a na to mi obvykle stačí dokonce polovina barvy
Takže já mám jednu barvu na dva měsíce.
Ja vim
me se to ale vymyva is tech dlouhych no.nic s tim nenadelam ale s… mi to ![]()
Ahoj, já šedivím od 25. Mám tmavě hnědé vlasy, od porodu dost řídnou a v nich šedivý melír.
K tomu nemůžu barvit klasickou chemií, pouze hennou, která šediny nepřekryje úplně a pro slušný výsledek bych musela barvit tak co 14 dní, na což fakt nemám čas (působení v mém případě min půl dne). No tak holt vypadám jako šedivák, věk mi hádají o 10 víc, ale to možná i kvůli vráskám. -vzhled není vše, důležité je zdraví - fyzické i psychické ![]()
Jo a v rodině to nemáme, taťka přes 50 a šedin stejně jak já v ani ne 30. Mamka začala až kolem 40. Prostě smůla.
@Amys píše:
@Sára 1 První šdivý vlas se mi objevil v šestnácti letech. Tenkrát jsem to řešila tak, že jsem si šeidvé vlasy vytrhávala. Nicméně postupně jsem šedivěla víc a víc, takže tak cca od 20 let jsem se začala barvit. Barvím se na svou barvu, všichni jsou na to zvyklý. Bohužel šedivím vepředu, takže mám nad čelem šedivý shluk, pokud nestíhám barvit, vypadá to děsivě, ale nehroutím se. Je mi skoro čtyřicet a za těch téměř 20 let jsem si zvykla. V naší rodině se šediví brzy. Bratránek byl velmi prošedivělý už ve třiceti letech, ale neřeší to, není to žádný narcis. Být chlap, řeším to podobně, protože můžům šediny celkem sluší. Ale na ženách se mi to líbí až od mnohem staršího věku. Takže mám v plánu postupem času přidávat světlejší melíry, až přejdu na přirozeně šedivou barvu svých vlasů. Ale to mám v plánu začít praktikovat až tak dejme tomu od padesáti let. Teď si chci ještě deset let užít nešedivá
Jsem rada, ze se nemusim rozepisovat. Pod toto se jen „podepisuji“ ![]()
@Amys píše:
Tak to jsme na tom stejněPrávě mi pak přijde vtipné, když si někdo stěžuje, že našel šedivý vlas a je mu skoro třicet
No mě to spíš vždycky naštve
![]()
Je mi 34 a zatím jsem žádný šedivý neobjevila, ani jsem teda nehledala ![]()
asi tam už taky něco bude, ale v těch světlých vlasech to není vidět.
Mám spíš problém s vypadáváním. Poslední rok se to nějak rozjelo. ![]()
Lepší šedivět, než plešatět ![]()
Ne vážně, proč se hroutit z takové přirozené věci jako šedivění nebo vrásky? Když ženy/muži umí s hrdostí nosit šedé vlasy, přijdou mi přitažlivější než obarvení ![]()
@unuděná píše:
Lepší šedivět, než plešatět
Ne vážně, proč se hroutit z takové přirozené věci jako šedivění nebo vrásky? Když ženy/muži umí s hrdostí nosit šedé vlasy, přijdou mi přitažlivější než obarvení
to teda. Za chvíli mi tam nebude mít co zešedivět ![]()
Mám šedivé vlasy od 18 let.
Chodím k holiči co 2 měsíce, když už je to hodně vidět, překrývám čelenkou apod.
Už mám více šedivých vlasů, než hnědých ![]()
První šedivý vlas jsem našel v 32letech, ale od té doby ani jeden. Takže nic nehyzdí mou hustou nepoddajnou zrzavou hřívu ![]()
@jakanas píše:
První šedivý vlas jsem našel v 32letech, ale od té doby ani jeden. Takže nic nehyzdí mou hustou nepoddajnou zrzavou hřívu
Zrzaví lidé málokdy šediví, mají jiné pigmenty než běžní smrtelníci ![]()