Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Šedivím.
Není to pro mě sice žádná novinka, ale předevčírem mi vypadl dlouhý vlas celý šedivý - to znamená, že šedivím už hooodně dlouho, když za měsíc vyrostou vlasy o 1 cm a tenhle vlas měl víc než 20 cm. Taky to znamená to, že barva mi na něm nedrží. Ze začátku jsem pár vlasů vytrhla. Včera jsem si všimla dalších dvou úplně šedivých dlouhých vlasů na hlavě. A kolik jich je, o kterých nevím. U hlavy bych se nedopočítala. Jak jste na tom vy? V kolika letech jste našly šedivé vlasy, co jste s tím dělaly, jak jste se s tím smiřovaly? Čím myslíte, že to je - stresem, dědičnost…?
Sedivim uz od 30 ted je mi 37 mame to dedicne a nadsena z toho fakt nejsem mam tmave vlasy jde to hodne videt. takze barvim kdybych to nedelala jsem totalka sediva.co by me zajimalo cim si barvi ostatni aby to nejakou dobu vydrzelo.
@Sára 1 První šdivý vlas se mi objevil v šestnácti letech. Tenkrát jsem to řešila tak, že jsem si šeidvé vlasy vytrhávala. Nicméně postupně jsem šedivěla víc a víc, takže tak cca od 20 let jsem se začala barvit. Barvím se na svou barvu, všichni jsou na to zvyklý. Bohužel šedivím vepředu, takže mám nad čelem šedivý shluk, pokud nestíhám barvit, vypadá to děsivě, ale nehroutím se. Je mi skoro čtyřicet a za těch téměř 20 let jsem si zvykla. V naší rodině se šediví brzy. Bratránek byl velmi prošedivělý už ve třiceti letech, ale neřeší to, není to žádný narcis. Být chlap, řeším to podobně, protože můžům šediny celkem sluší. Ale na ženách se mi to líbí až od mnohem staršího věku. Takže mám v plánu postupem času přidávat světlejší melíry, až přejdu na přirozeně šedivou barvu svých vlasů. Ale to mám v plánu začít praktikovat až tak dejme tomu od padesáti let. Teď si chci ještě deset let užít nešedivá ![]()
Mě vlasy šedivý od 25 takže hrůza bohužel to je dědičné a krom barvy moc neovlivnim ale jsem z toho špatná
Taky šedivím, bohužel už od 15 let. Mám tmavé vlasy a je to dost vidět. Je mi 26 a kdybych se nebarvila, jsem jak stařenka. Barva mi na to nejlíp chytá od Garnieru. Způsobené to je zřejmě kombinací stresu a dědičnosti ![]()
Mám kamaráda, co má vlasy „pepř a sůl“ asi od dvaceti, a můj chlap? Je mu 32 a je šedivej až hrůza, ale naštěstí to mezi těmi světlými vlasy není moc vidět.
I já už nějaký ten šedivý vlas mám - ale mě to schová barva, vylezou jen když dlouho nedoplňuju…
Co poradit nevím, já používám klasickou Palette barvu (odstín červené) a překryje to.
Je mi tricet, posledne mi kadrnice nasla 2 sedivy vlasy, sama nenachazim zadne. Asi to mam po tatovi, je mu pres 60 a vic, jak pulku hlavy ma tmavou
Ale tak treba vam to muze postupovat pomalu a ja jednou zesedivim komplet behem dvou let ![]()
@weyky píše:
Taky šedivím, bohužel už od 15 let. Mám tmavé vlasy a je to dost vidět. Je mi 26 a kdybych se nebarvila, jsem jak stařenka. Barva mi na to nejlíp chytá od Garnieru. Způsobené to je zřejmě kombinací stresu a dědičnosti
Tak to jsme na tom stejně
Právě mi pak přijde vtipné, když si někdo stěžuje, že našel šedivý vlas a je mu skoro třicet ![]()
Si se spíš špatně obarvila, ne? Pokud používáš klasikou barvu, tak ta šediny kryje. Buď budeš chodit šedivá nebo se obarvíš, nevím, s čím se smiřovat
já měla první šedivý vlas na střední, naštěstí to ale nepostupuje rychle, čas od času jeden, dva vytrhnu, nebarvím se.
Já si našla první šedivý vlas asi v 25 letech. Byla jsem zděšená, ale naštěstí to nepostupuje moc rychle. Teď je mi už 43 a není to žádná katastrofa. Sice se barvím, ale odrosty jsou stále šedivé jen minimálně.
@petra79 píše:
Taky pouzivam od palette ale moc dlouho to nevydrzi.
Mně asi čtyři týdny
Pak už jsou ty odrosty příliš vidět.
Šedivím od 30 poslední dva roky trochu víc, ale nebarví nikdy jsme se nebarvila, tak nebudu ani ted.