Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@unuděná píše:
Lepší šedivět, než plešatět
Taky si myslím. Šediny se dají obarvit, ale pleš?
Já mám bohužel obojí. I tak kupodivu žiju ![]()
Sedivim od patnacti, ted v pomalu triceti to mam skoro pul na pul
nikdy jsem to nebrala jako vec se kterou se musim smirovat - je to proste normalni. Barvim se na ruzny barvy, jak se mi zrovna chce, na sedy to supr chyta, takze z toho mam jeste vyhodu vlastne
a kdyz mam videt odrosty a nestihnu se hned obarvit, tak to taky neresim. Obcas se me nekdo zepta „Jeee ty sedivis?“ ja desne vtipne odvetim „To je tim tezkym zivotem co vedu“ a je vyrizeno ![]()
@tasa U mě to genetikou není. Oba rodiče mají přes 50 a šediví jsou zhruba jako já teď. U mamky si teda nejsem jistá, protože se často barví, ale vím, že ve 40 se teprve začínala barvit kvůli prvním šedinám. Taktéž mí prarodiče. A vlasů mají všichni tolik, že by mohli prodávat paruky. Já šedivím od 25, plešatět jsem začala krátce na to. Myslím si, že to není jen o genech. I životospráva asi hraje roli…
@Paoloska píše:
@Sára 1 Plešatím. Co bych dala za pouhé šedivění.
To mě mrzí. Já mám za sebou hodně let vypadávání vlasů. Vždy vypadávaly, pak zase dorůstaly. Zkoušela jsem spoustu věcí, ale nic moc nepomáhalo. Z mého culíku byl najednou poloviční culík. Teď jsem ve stádiu, kdy vlasy částečně dorostly, takže mám asi tak 2/3 toho, co jsem mívala před vypadáváním vlasů. Teď je podzim, takže jsou vlasy zase všude.
@tasa píše:
Genetikou to je
Myslíš, že stres vliv nemá? Vím o jednom pánovi, který zešedivěl poměrně mladý a velice rychle - bylo to v období, kdy stavěl barák. ![]()
@radkka píše:
Si se spíš špatně obarvila, ne? Pokud používáš klasikou barvu, tak ta šediny kryje. Buď budeš chodit šedivá nebo se obarvíš, nevím, s čím se smiřovatjá měla první šedivý vlas na střední, naštěstí to ale nepostupuje rychle, čas od času jeden, dva vytrhnu, nebarvím se.
Barvená jsem byla mnohokrát. Kadeřnice mi sdělila, že na některých šedých vlasech barva nedrží - jako třeba ten můj - takový krepatý. A postupuje to u mě nějak rychle. Vlasy mám tmavě hnědé a je to vidět hodně.
Já měla vždycky jemné řídké vlasy a po těch několika porodech je to taky katastrofa, ale dospěla jsem k názoru, že pořád lepší řidčí vlasy umotané do nějakého uzlu, než spůlihlé krátké. Ještě se mi to strašně mastí. No asi nic, co by stálo za to dědit. Naštěstí děti mají vlasy husté a pěkné po manželově rodině.
@Sára 1 píše:
Barvená jsem byla mnohokrát. Kadeřnice mi sdělila, že na některých šedých vlasech barva nedrží - jako třeba ten můj - takový krepatý. A postupuje to u mě nějak rychle. Vlasy mám tmavě hnědé a je to vidět hodně.
Snažila bych se je co nejvíce regenerovat, dávat jim výživu, pak barva chytá lépe, aspoň teda mojí mamce, má stejný problém
A nechytají jí na to dobře barvy od kadeřnice, nevím, čím to, zlatá chemka od palette drží jako zarytá ![]()
Já jsem obdařena pěknými, hustými vlasy (co po porodu vypadalo, narostlo dvojnásobně), které zatím nešednou a asi ani moc nebudou, když kouknu na rodiče a babičky. Ovšem zase jsem dostala do vínku parodontózu a křečové žily
Člověk si nevybere ![]()
@Sára 1 píše:
Myslíš, že stres vliv nemá? Vím o jednom pánovi, který zešedivěl poměrně mladý a velice rychle - bylo to v období, kdy stavěl barák.
tak je pravda, že někdo se může stresovat i stavěním baráku. No, asi těch faktorů bude víc, sčítají se. Ale myslim, že vliv stresu je minimální. Heleď, já mám minimálně šedin, taky už nejsem nejmladší a jsem pěknej neurotik. Takže tak.
@Štrample obecná píše:
@tasa U mě to genetikou není. Oba rodiče mají přes 50 a šediví jsou zhruba jako já teď. U mamky si teda nejsem jistá, protože se často barví, ale vím, že ve 40 se teprve začínala barvit kvůli prvním šedinám. Taktéž mí prarodiče. A vlasů mají všichni tolik, že by mohli prodávat paruky. Já šedivím od 25, plešatět jsem začala krátce na to. Myslím si, že to není jen o genech. I životospráva asi hraje roli…
Tý životosprávě nevěřím. Heleď a kde máš tu jistotu rychlého a intenzivního šedivění: Teď třeba budeš šedivět plíživě a minimálně a padesáti budeš stejně málo šedivá jako rodiče?
Příspěvek upraven 06.10.16 v 16:34
@radkka píše:
Snažila bych se je co nejvíce regenerovat, dávat jim výživu, pak barva chytá lépe, aspoň teda mojí mamce, má stejný problémA nechytají jí na to dobře barvy od kadeřnice, nevím, čím to, zlatá chemka od palette drží jako zarytá
Mám barvené jak u kadeřnice, tak doma a je to úplně jedno. Regeneruju taky. ![]()
@Sára 1 píše:
Mám barvené jak u kadeřnice, tak doma a je to úplně jedno. Regeneruju taky.
Tak to je zvláštní ![]()