Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak to tu čtu že se chodíte barvit po pěti týdnech já musím každé dva týdny protože mám jeden nebo dva centimetry odrosty šedivých vlasů nad čelem a nad skráněmi. Už jsem zoufalá, ať odbarvuji na blond chemií nebo na tmavo hennou, stejně ty odrosty na spáncích jsou strašně vidět, pod blond jsou tmavé, pod tmavou zas bílé. Už mám chuť vzít strojek a vzít to na ježky, kdybych se nebála že se za mě děti budou stydět. Máte to taky tak někdo že si musíte velmi často barvit a plošné šediny? Co s tím děláte? Já už nevím…
M.
Moje známá používá nějakou řasenku na odrosty nebo co, já ještě nešedivím, ale v tomhle případě bych si nechala tu šedou a občas třeba melír , myslím, že barvení každé 2 týdny není dobré pro vlasy…
Řekla bych, že problém máš ty v hlavě a ne tvé děti
Pro ně jsi jejich milovaná maminka ![]()
@Anonymní píše:
Haha, hrozně vtipný, se ptám jak to řešil někdo komu se to stalo a ozve se chlap (nauč se číst, to nedělám kvůli chlapům ale aby se za mě děti nestyděly) a další mi řekne že se to prostě někomu stává… tady se řeší kde jaká cipovina ale když někdo fakt potřebuje pomoct, tak na něj s.ere pes
M.
o délce tvých vlasů rozhodují tvoje děti? Názor můžou mít, ale poslední slovo by jsi měla mít ty. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak to tu čtu že se chodíte barvit po pěti týdnech já musím každé dva týdny protože mám jeden nebo dva centimetry odrosty šedivých vlasů nad čelem a nad skráněmi. Už jsem zoufalá, ať odbarvuji na blond chemií nebo na tmavo hennou, stejně ty odrosty na spáncích jsou strašně vidět, pod blond jsou tmavé, pod tmavou zas bílé. Už mám chuť vzít strojek a vzít to na ježky, kdybych se nebála že se za mě děti budou stydět. Máte to taky tak někdo že si musíte velmi často barvit a plošné šediny? Co s tím děláte? Já už nevím…
M.
Pomohla by ti změna účesu tak, aby nebylo čelo a skráně tak vidět. Nezkoušela jsi to? Někomu šedivá sluší. To také stojí za uváženou. Když je hezký střih a nalíčení, tak to vypadá na někom fakt pěkně. Mám tady šedivé vlasy a už dlouho. Teď chodím už dva roky šedivá a jsem právě v období, kdy se mi chce změnit barvu. A tak při příštím stříhání se nechám obarvit na nějakou světle hnědou. Taky mi vlasy rostou velmi rychle, ale těch pět týdnu to vydrží, protože čelo ani skráně nejsou u mého účesu tak vidět. A uvidím, jak dlouho mě to bude bavit a pak budu třeba zase šedivá. Co říkají ostatní, mě nezajímá, naštěstí. Je to moje hlava, můj život. Ale jak ty to popisuješ, ještě nemáš ty vlasy šedé úplně.
To já skoro jo. Být tebou, poradím se přímo s kadeřnicí. K
@Anonymní píše:
M.
No a nevyzkousela jsi takové ty barevné spreje na vlasy? Nemám s tím zkušenosti, ale třeba ti někdo tady řekne…
@Anonymní píše:
Pomohla by ti změna účesu tak, aby nebylo čelo a skráně tak vidět. Nezkoušela jsi to? Někomu šedivá sluší. To také stojí za uváženou. Když je hezký střih a nalíčení, tak to vypadá na někom fakt pěkně. Mám tady šedivé vlasy a už dlouho. Teď chodím už dva roky šedivá a jsem právě v období, kdy se mi chce změnit barvu. A tak při příštím stříhání se nechám obarvit na nějakou světle hnědou. Taky mi vlasy rostou velmi rychle, ale těch pět týdnu to vydrží, protože čelo ani skráně nejsou u mého účesu tak vidět. A uvidím, jak dlouho mě to bude bavit a pak budu třeba zase šedivá. Co říkají ostatní, mě nezajímá, naštěstí. Je to moje hlava, můj život. Ale jak ty to popisuješ, ještě nemáš ty vlasy šedé úplně.To já skoro jo. Být tebou, poradím se přímo s kadeřnicí. K
zajímavý nápad, díky, akorát někde ta pěšinka nebo kolečko stejně je, neposune se pak ta viditelnost odrostů jen na jiné místo na hlavě?
M.
Já používám ten sprej na kořínky. Je potřeba vychytat značku a barvu a trošku se s tím naučit. Barví to totiž i kůži, takže při stříkání na spáncích je barva vidět i na kůži. Je třeba to stříkat z větší dálky a z kůže kdyžtak setřít…Ale jinak jsem s tím spokojená. Odrosty jsou mi jinak vidět snad týden po barvení ![]()
@Blankaspl píše: Řekla bych, že problém máš ty v hlavě a ne tvé dětiPro ně jsi jejich milovaná maminka
@opozice píše:
o délce tvých vlasů rozhodují tvoje děti? Názor můžou mít, ale poslední slovo by jsi měla mít ty.
Nechte si ty ironie prosím, šedivé vlasy na ježka měla v terminálním stádiu moje milovaná maminka a jejich milovaná babička. Jasně že kvůli vlasům někoho nebudete milovat míň, ale vím dobře jak blbě bych vypadala já, staře a nemocně, a tomu nechci děti vystavit. A taky by to vyvolalo vzpomínky. Prostě když nemáte co říct, tak nemluvte.
M.
Ahoj, naprosto souhlasím s tím, že je potřeba se o sebe starat a cítit se pěkná.
Já mám šediny od cca 24 let, původní barva tmavě hnědá, světlejší mi nesluší. Řeším to hennou, kterou používám 1× za týden až 14 dní
Celá procedura mi zabere asi 3 hodiny. Henna narozdíl od chemické barvy vlasy neničí, naopak je posiluje. A při tak částem barvení stačí, když působí cca 2,5 hodiny a překryje i šediny. Dále vím, že některé známé používají ty spreje na zakrytí odrostů a jsou spokojeny. Já bych to na nich vůbec nepoznala????
@Anonymní píše:
zajímavý nápad, díky, akorát někde ta pěšinka nebo kolečko stejně je, neposune se pak ta viditelnost odrostů jen na jiné místo na hlavě?
M.
To určitě je, ale to už musí být ten druhý vyšší, aby ti viděl na vrch hlavy. Okolo jsou vlasy větsinou účesem nebo foukáním zvednuté, tak to není hned tak vidět. Já mám vlasy krátké, takže je foukám do účesu. Alespoň se prodlouží trochu doba do dalšího barvení. K ![]()
@Anonymní píše:
Nechte si ty ironie prosím, šedivé vlasy na ježka měla v terminálním stádiu moje milovaná maminka a jejich milovaná babička. Jasně že kvůli vlasům někoho nebudete milovat míň, ale vím dobře jak blbě bych vypadala já, staře a nemocně, a tomu nechci děti vystavit. A taky by to vyvolalo vzpomínky. Prostě když nemáte co říct, tak nemluvte.M.
ironie ode mě to není, spíše podpora. Na druhou stranu s roky nic nenaděláš je vše o zvyku. Spousta bab řeší šediny, ale že jsou tlustoprdky, tak to jim nevadí a s tím nic nehodlají dělat. ![]()
@Štrample obecná píše:
Ahoj, naprosto souhlasím s tím, že je potřeba se o sebe starat a cítit se pěkná.Já mám šediny od cca 24 let, původní barva tmavě hnědá, světlejší mi nesluší. Řeším to hennou, kterou používám 1× za týden až 14 dní
Celá procedura mi zabere asi 3 hodiny. Henna narozdíl od chemické barvy vlasy neničí, naopak je posiluje. A při tak částem barvení stačí, když působí cca 2,5 hodiny a překryje i šediny. Dále vím, že některé známé používají ty spreje na zakrytí odrostů a jsou spokojeny. Já bych to na nich vůbec nepoznala????
A existuje nějaký odstín co nejde do červena nebo kaštanova, jiný než prostě základní černá? Kvůli světlému našedlému obočí nepřichází kaštanová nebo tmavohnědá u mě v úvahu a na čisté černé jsou ty bílé spánky a nad čelem jak pěst na oko. Ale ano, proto jsem zkusila hennu že mají být vlasy zdravější a hlavně je to menší zdravotní riziko, než dávat každé dva týdny peroxid.
M.
@Anonymní píše:
To určitě je, ale to už musí být ten druhý vyšší, aby ti viděl na vrch hlavy. Okolo jsou vlasy větsinou účesem nebo foukáním zvednuté, tak to není hned tak vidět. Já mám vlasy krátké, takže je foukám do účesu. Alespoň se prodlouží trochu doba do dalšího barvení. K
Když to já bych musela mít nějaký chlapecký sestřih alá Ed Sheeran. U nafoukaných účesů vypadám jak matka Fren Fine z Chůvy k pohledání. Nebo jak její babička ![]()
M.
@Anonymní píše:
@free333 @Prtulak
díky za tip, zkusím to vygooglit, i když nevím, aby to drželo a v dešti nebo zpocení to nestékalo po kapkách
Držím palce, pak můžeš případně poinformovat, čeká nás to všechny ![]()