Ségra je lepší než já

Anonymní
23.7.20 21:08

Segra je lepsi jak ja

Ahoj..
Hrozne me to trápí a nevim co s tim..
ja 20, segra 30. Sestra se odstěhovala do zahranici a ted k nam prijela na prazdniny.. jenze tata si me absolutne nevšímá a ldyz uz jo, tak jenom “dej mi neco dobreho, udelej mi kafe, kdy bude jidlo”.. hrozne, ale hrozne me to opravdu mrzi.. ldyz mu neco rikam, tak rika.. cooo, jsem ti nerozumnel (to jsem klidne vedle neho), a kdyz uz slysi, tak odpoví.. aha, jo, ne, proc.. ale ze by semnou zacal normalni konverzaci sam od sebe, to ne:)
Mamka se s nami oběma bavi stejne..
kdyz prijde z prace, radsi si zalezu do pokoje, aby to nevidela, ze semnou tata nejak nemluví, jinak by zacala nadavat.. znam ji..

Ja se vzdycky tesim az sestra odjede a tata bude zse “normalni”.. a pak se mi tata diví, kdyz tu sestra je, ze jsem nepříjemná, jako bych ms mela cely mesice.. ????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
23.7.20 21:12

Ni jo tak sestru cely rok nevidí, tak asi není divu ze ji pak upřednostňuje. Předpokládám, ze to nedělá schválně jen si užívá sestry. To tak občas bývá. Můj bratr bydlí v zahraničí a když přijede tak máma má daleko větší starost o nej a daleko víc se o nej zajímá než o mě, která tu je cely rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.7.20 21:13

Tak ségra přijede jednou za čas. Tak s ní chce v tu chvíli být víc. Ví, že ty mu neodjedeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
23.7.20 21:25

Tobě je fakt 20?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.7.20 21:25

Chápu, že tě tátovo chování štve. Ale třeba u nás je to také trošku podobné. Mám sestru. Nesmírně chytrou, vtipnou, extrovertní. Já - zcela objektivně - jsem ve všem oproti ní na tom hůř. Je to tak, nevadí mi to. Ani mi nevadí, když nás někdo porovnává - a že se to čas od času stává. Nevadí mi to proto, že mám svoji sestru ráda a uznávám, že ona je fakt skvělá ve všech směrech. A tak si myslím, že by tě to štvalo méně, kdybyste si byly se sestrou blízké. Pokud ne, nezbyde ti nic jiného, než to buď vydržet a nebo o tom hodit řeč s tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.7.20 21:28

Přestaň svoje mindráky házet na svoji sestru a začni fungovat. Pro začátek ti dost pomůže postavit se na vlastní nohy a dospět. Tím že se ti po podaří, zlepší se ti tvoje sebevědomí a nebudeš řešit problémy, které odpovídají tak 13 letům.

Jsi dospělá, tak začni žít svůj život a neužírej se a především teda na okolí neházej to, že ty se cítíš blbě kvůli svému nesebevědomí. ZA to jak sama sebe vidíš, jakou zodpovědnost přijímáš, co se svým životem uděláš rozhoduješ ty, ty máš v moci to změnit. Nikdo jiný.

Najdi si alespon na srpen nějakou brigádu, ideálně někde mimo váš domov, kde to nabízí i s ubytováním ať s tou samostatností začneš alespň trošku.

Nebo jeď třeba s brontosaurama, třeba mají ještě někde místo.

https://brontosaurus.cz/…ar-akci.html

Proč si proboha v létě, kdy máš zjevně prázdniny doma u rodičů, kopeš se do zadku a z nedostatku lepší činnosti týráš se tím, že z tebe ostatní nejsou tak paf, jak bys chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
23.7.20 22:32

Nežárli a doprej tátovi ať si užije svoji dceru kterou zřejmě vídá jen málo když žije v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.20 07:26

@Ou
O te samostatnosti.. ja pracuju:) ale ted 4 mesice marodim ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
25897
24.7.20 07:31
@Anonymní píše:
@Ou
O te samostatnosti.. ja pracuju:) ale ted 4 mesice marodim ;) ;)

Tak ještě zbývá odstěhovat se od rodičů. A jinak přestaň žárlit. Prostě si táta chce segru užít. S tebou je každý den, s ní jen jednou za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.20 09:20

@divine woman
Jenze on se ke me takhle chova porad

• Citovat
  • Upravit
42960
24.7.20 09:28

Ve dvaceti už bys tomu mohla rozumět, ne? A myslím, že ti žárlivost zatemňuje úsudek, to, že se zavíráš a trucuješ v pokojíčku, to je spíš reakce natvrdlýho zabejčenýho puboše. :jazyk: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42960
24.7.20 09:29
@Anonymní píše:
@divine woman
Jenze on se ke me takhle chova porad

Předtím jsi psala, že se těšíš, až sestra odjede, a táta bude zase normální. Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.20 09:31

@Betty MacDonald
Obcas normani:))

• Citovat
  • Upravit
7188
25.7.20 13:11

Mám svoje sourozence ráda, takže nezarlim. On s tebou nejspíš jedná jinak jednak proto, že sestru dlouho neviděl, a jednak proto, že jsi o 10 let mladší, takže tě táta bere furt jako malou holku. Což je pochopitelný, mě je 28 a mýmu tátovi přijde podle mě, že mi je furt 15 :mrgreen: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42960
25.7.20 14:47

Tak nějak to bude, zakladatelko, určitě tě rodiče mají rádi stejně, jako tvou sestru. Jen jsi prostě mladší. To tak u benjaminku bývá. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová