Opět tchýně na Vánoce

Anonymní
23.7.20 13:33

Opet tchyne na vanoce

Jsme s pritelem spolu 5 let..z toho rok a pul spolu bydlime..je nam 25 a mame rocni holcicku…jenze - od pritele mama je smutna z toho ze uz bydli sama (nema partnera) a tak byla s nami minule vanoce.. podotykam ze jsem z toho moc nadsena nebyla kdyz to byly nase prvni spolecne vanoce prozite ve spolecnem byte..ale mela jsem ohled ze je prvni rok sama a muze prijit..ALE zduraznila jsem pritelovi ze tyto vanoce chci byt s nim a s nasi holcickou konecne sama..on rika ale ze bydli uz sama a bude ji to lito ale ja mam nazor ze prece nemuze s nami kvuli tomu ze nema partnera byt kazdy rok na vanoce..uz jsme to resili i s mou mamou a taky ma takovy nazor ze by jsme nekdy meli byt samy..ze ji to mame nejak vysvetlit..klidne at je u nss ob rok na vanoce ale ne proboha kazdy rok..ona muze jet za rodinou do ostravy za svymi rodici na barak..ale to ona nechce..a ja zade nechci aby byla opet s nami..pritel si nevi rady komu ustoupit…ona je vybusna povaha a nebavila by se s nim snad 100 let za to..rekl ale ze to s ni potom probere a ze to doufam pochopi…s ni jsme vzdy na druhy den po vanocich protoze jedeme za jeji rodinou s ni do ostravy..jak by jste to resily vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1044
23.7.20 13:40

Tak já mám názor takový, že na Vánoce by nikdo neměl být sám. Je to krásné období, ale právě pro někoho to může být velmi smutné. Mám rodinu a od manžela matka s námi na Vánoce taky bývá. A jako ty bych byla radši, kdybychom byli sami… Ale to nejde a určitě bych to ani po manželovi nechtěla. I když by mohla trávit Vánoce jinde, se svojí dcerou, vím, že chce byt raději s námi. Buďme trochu ohleduplnější a chápavější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
23.7.20 13:40

Ach. Nesnáším to fňukání lidí, co musí být sami..a takovýto, že na Vánoce nemá být nikdo sám. U nás jedna teta měla kam jet, ale chtěla být sama. Prostě chtěla, každej si z Vánoc nesedne na zadek. U nás taky bývá příbuzná. Je to náročný a pokaždé jsme z toho zralí na panáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
23.7.20 13:43

My s manželem tedy nebyli o Vánocích ani jednou sami. Jsme spolu 4 roky. Minule Vánoce jsme slavili s mým tátou, který je sám. Rok predtim taky. Máme 4 měsíční dceru a nejspíš to uděláme taky tak ;) samotného na Vánoce bych ho nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3392
23.7.20 13:44

A proc nechce byt se svou rodinou z Ostravy? Kazdopadne neni nic smutnejsiho nez byt na Vanoce sam. Pritel nema sourozence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35876
23.7.20 13:45

Jak daleko od vás bydlí? Co nějaký kompromis, třeba ať přijde na oběd, dá malé dárky a před večeří půjde domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
23.7.20 13:47

Predstav si, ze nas je u stolu kazdy rok 8 lidi. 4 generace a tvuj nazor nechapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
23.7.20 13:48

Kazdy ty Vanoce proziva jinak. Mne jsou treba celkem putna, netrvam na zadnem soukromniceni a pritelovu mamku mam rada, takze mne by to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
23.7.20 13:48
@Anonymní píše:
Jsme s pritelem spolu 5 let..z toho rok a pul spolu bydlime..je nam 25 a mame rocni holcicku…jenze - od pritele mama je smutna z toho ze uz bydli sama (nema partnera) a tak byla s nami minule vanoce.. podotykam ze jsem z toho moc nadsena nebyla kdyz to byly nase prvni spolecne vanoce prozite ve spolecnem byte..ale mela jsem ohled ze je prvni rok sama a muze prijit..ALE zduraznila jsem pritelovi ze tyto vanoce chci byt s nim a s nasi holcickou konecne sama..on rika ale ze bydli uz sama a bude ji to lito ale ja mam nazor ze prece nemuze s nami kvuli tomu ze nema partnera byt kazdy rok na vanoce..uz jsme to resili i s mou mamou a taky ma takovy nazor ze by jsme nekdy meli byt samy..ze ji to mame nejak vysvetlit..klidne at je u nss ob rok na vanoce ale ne proboha kazdy rok..ona muze jet za rodinou do ostravy za svymi rodici na barak..ale to ona nechce..a ja zade nechci aby byla opet s nami..pritel si nevi rady komu ustoupit…ona je vybusna povaha a nebavila by se s nim snad 100 let za to..rekl ale ze to s ni potom probere a ze to doufam pochopi…s ni jsme vzdy na druhy den po vanocich protoze jedeme za jeji rodinou s ni do ostravy..jak by jste to resily vy?

My slavíme s tchýni Vánoce posledních 5 let každý rok a dobrovolně. Jsme s ní rádi. A já aspoň nemusím péct a ostatní. :D Výhoda. My jsme s manželem takový, že by jsme jí na Vánoce samotnou nenechali, máme úžasný vztah. Jinak co dělat, musíte jí to říct, tady žádná jiná rada asi není. A pokud se naštve, no tak se naštve, tak jí nechat tak nač se doprošovat. Pokud má kam jít. Tak ať slaví letos slaví jinde, když ty k tomu máš takový přístup. To, že partner jí samotnou nechce nechat asi v potaz ani nebereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1813
23.7.20 13:50

My mame oba rodice stovky km daleko, takze je na vanoce stridame a jedeme aspon na tyden. Nerikam, ze jsem z toho odvazana, ale hlavne male deti si uzijou vice ve vetsim poctu, takze se proste prekonam.

Nerozumim vanocum v tom nejuzsim poctu. Taky by me ale mrzelo, vynechavat kazdorocne moji rodinu (oboje navstivit nelze, zkusili jsme jednou a travit svatky v letadle-nic moc). Vam jde o svatky nebo ten jediny vecer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42502
23.7.20 13:52

A já bych nenechala o Vánocich nikoho z rodiny samotného, i kdyby to měla být JENOM tchýně. V životě se vždy všechno cyklicky opakuje, i ty budeš jednou třeba ve stejné situaci a budeš ráda, že tě někdo pozve na svátky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.7.20 13:52

Já bych ji samotnou nenechala :nevim: Jo, v podstatě je to den jako každej jinej, ale.. já bych na vánoce taky nechtěla být sama. A svoji mamku bych samotnou taky nenechala. A ani bych to nechtěla po partnerovi. Proč chce k vám a ne k rodině v Ostravě? Zkusila bych to navléknout takhle, ale jestli ona odmítá… Budete s ní rozhádaní..nebude se s vámi bavit? Nebo spíš ty budeš před ní za semetriku a partner podpantoflák :nevim: To je těžko radit, vy znáte maminku nejlépe a být tebou, tak řeknu partnerovi, ať to s ní probere teď, co nejdříve a ne „potom“.. Ať je na to připravena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42502
23.7.20 13:53
@elinka90 píše:
Predstav si, ze nas je u stolu kazdy rok 8 lidi. 4 generace a tvuj nazor nechapu.
:hug: :hug: :hug: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
23.7.20 13:54

Zakladatelko, vžij se do její situace. Taky by jsi chtěla být o vánocích sama? Čučela sama doma na televizi na pohádky? A není na škodu trochu pozměnit postoj ke tchýni, jelikož se vám může jednou stát, že budete taky později vy sama o vánocich čučet sama jak kůl v plotě a vaše děti VAS TAM NEBUDOU CHTIT!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
23.7.20 13:55
@Betty MacDonald píše:
A já bych nenechala o Vánocich nikoho z rodiny samotného, i kdyby to měla být JENOM tchýně. V životě se vždy všechno cyklicky opakuje, i ty budeš jednou třeba ve stejné situaci a budeš ráda, že tě někdo pozve na svátky :srdce:

Přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová