Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Sdílené bydlení nejlépe. Vysokoškoláci tak bydlí prakticky všichni. Neříkej, že za mesic nevydelas 6 tisic na nájem pokoje. Tvoje matka má dokud studuješ vyživovaci povinnost. To pokryje náklady na stravu. Jinak pro představu, mám paní na uklid. Prijde 4× v mesici na cely den a tech 6 tisic si vydělá…S tvou matkou bych si vážně promluvila a pokud by se to radikálne nezmenilo. Opravdu bych odešla. Detem se má měřit stejně. Hnus…
Je mi to líto
. Kdyz se po škole odstehujes, bude ti lépe.. oddechnes si..
Evidentně dvojí metr, ale připadá mi, že důvod bude možná to, že nemáte s bratrem stejného otce. Pokud se matka s Tvým otcem nerozešla v dobrém může mít vůči Tobě zášť pramenící právě od něj a v Tobě vidí něco co jí ho připomíná.
Hele uprimne, taky jsem sve mladsi sestre proslapavala cesticku, na co ja v 15 nemohla ani pomyslet, ona mohla klidne udelat. To je udel starsich sourozencu. V necem ma starsi vyhody, v necem nevyhody. Casto i vidim, ze ke klukum jsou maminky tak nejak shovivavejsi (samozrejme jak ktere). Moje vztahy s rodici to do dospelosti myslim nijak nepoznamenalo. ![]()
@kemeny13 moje matka sice s mým otcem není ale vychází s ním dalo by se říci že fakt dobře. Zato s otcem bratra se už 5 let tahají po soudech a neplatí ji ani alimenty. Ani se s bratrem nevida.
@Anonymní píše:
@kemeny13 moje matka sice s mým otcem není ale vychází s ním dalo by se říci že fakt dobře. Zato s otcem bratra se už 5 let tahají po soudech a neplatí ji ani alimenty. Ani se s bratrem nevida.
To je sice hezké, ale já nevím co předcházelo jejich rozchodu, zjevně tam je, ale nějaká nevraživost možná aniž by si to matka uvědomovala. Určitě bych o tom promluvila i s otcem jestli o tom ví.
Nevýhoda staršího sourozence. Ti mladší to mají prostě podstatně snazší. Tady k tomu přispívá i to, že je to kluk. Ještě rok to nějak vydrž a pak uteč. Štvát tě to asi bude vždycky, ten stejný metr tam zřejmě nebude nikdy, ale alespoň to nebudeš mít denně před očima. Před ukončením školy bych ale z domova neodcházela. Honit v maturitním ročníku brigády ve dne v noci, abys měla na nájem, mi přijde jako nerozum a na to, že někdo to tak měl a zvládal to levou zadní kašli. Mimochodem vyživovací povinnost k tobě sice rodiče mají, ale když ti peníze odmítnou dát, třeba protože jich sami moc nemají, tak co? Poženeš je k soudu? Měla bys na to žaludek? Rok uteče ani nebudeš vědět jak, zatím se drž ![]()
Matce to nevysvetlis. Ma svou sluzku a sveho mazanka.
Drz se mimo domov, brigay, skola, neni povysavane? Bratr je doma, at se zapoji, ty mas povinosti jinde
Zakladatelko, u nas to bylo dost podobne. Mladsi bratr prirostly k pc a hram. Nemusel nic a nedej boze se mu neco vytklo. Proste mazanecek, ktery nemusel hnout brvou, ptz byl preci “chlap”. Lepsi to nebude, ja ve 20 odesla z domu, fakt me to nebavilo a doma me nic nedrzelo. Strasne se mi ulevilo tenkrat a tobe doporucuji to same az dodelas skolu. Tveho bratra i matku to dozene.
Zakladatelko, buď vydrž doma, už je to jen 10 měsíců do maturity. Nebo si najdi spolubydlení a otec i matka ti budou platit výživné. Víc možností asi nemáš. Já bych vydržela doma, šetřila na účet a po maturitě a nástupu do zaměstnání šla bydlet jinam.
Ahoj, už vůbec nevím jak dál. Je mi 18 let ziju u své matky s jejím novým přítelem a mým mladším bratrem. Bratr z mamcine ho druhého vztahu má 15 let. Problém ovšem je, že mamka má na oba úplně jiný metr. Já chodím na brigádu. Odejdu z domu o půl 8 ráno a vracím se kolem 3. Tehdy můj bratr ještě spí protože chodí spát ráno. Do 7 rána hraje na počítači. Když teda přijdu domů ve 3 jdu si udělat oběd. Bratr spí. Jenže v 15:30 přichází domu i mamka a začne hned nadávat, že není vyprana pračka, že není pomyte nádobí (které položil do kuchyně ráno můj bratr) nebo že není vytrene či povysavane.. Když je víkend hned v 7 ráno mě budí, že je třeba jít uklidit kurnik slepicim. Takto musím fungovat snad od 12. Bratr nic z toho dělat nemusí - jsou to holčičí práce. Ale na chlapske věci jako sekat zahradu nebo pomáhat při štípání dřeva je prý ještě malý. Takže u toho musím taky pomáhat jen ja. Když mi bylo 15 musela jsem být v 7 doma. Bratr může být venku i celou noc. Prý jsou prázdniny a chce si je užít s kamarády. Tak proč by přece nemohl. Jindy zas sedí do 7 rána na počítači a protože máme pokoje hned vedle sebe nemůžu ani spát a to ráno vstávám. Pořád tam řve a vzteka se u nějakých her. Když se nevzteka u her tak boxuje do boxovacího pytle nebo mu hrajou reproduktory. I ve 3 ráno. Ale to mamka neslyší protože ložnici ma v dolním patře. A proc by nemohl poslouchat písničky, nebo si boxovat. Doma nedělá absolutně nic. Ani s ničím nepomáhá. Nic prostě nemusí. Minulý týden mu dokonce v batohu našla flašku rumu. Udělat to v 15 ja, tak se nikam celé léto nedostanu. Ale on je přece mladý, je to kluk. To kluci přece dělají. Aspoň teda podle mé matky. Přijde mi, že mě i dost shazuje. Nedávno koupila novou pračku protože ta stará odešla. Potřebovala jsem si vyprat věci a omylem jsem pračku nastavila na špatnou teplotu, protože byla nová a ja s ní vůbec neuměla. Byla jsem zvyklá na starou. To ona zacla veselé vyprávět svým kamarádkám. Jak v 18 neumím ani zapnout pračku a dělala že mě úplnou neschopu. Nemyslím si, že to doma ještě dlouho vydržím. Ale mám před sebou ještě rok školy, a při škole si brigádama na nájem a na jídlo nevydelam. Ale zas nechci aby mi pripivali rodiče. Mamka peníze moc nemá. Platí hypotéku sama. A můj tatinek je na invalidním důchodu. Přemýšlela jsem i o odstěhovani k taťkovi, ale ten bydlí v malém bytě se svojí manželkou, takže bych tam žádné soukromí neměla ani já ani oni.