Selhání na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Limit nemám, ale bylo mi to už dříve naznačovano, nijak netlaceno. Ono jsou tam skoro vseci se specializací. Já jsem prakticka sestra a potřebuji nejdříve všeobecnou a pak specializací.
Můžu se prosím zeptat, jakou VŠ na všeobecnou sestru studujete? Taky nad tím uvažuji. Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@receptyzcukety píše:
Můžu se prosím zeptat, jakou VŠ na všeobecnou sestru studujete? Taky nad tím uvažuji. Moc děkuji
V PCE
- Citovat
- Upravit
@Birds píše:
Vejška je náročná, zvlášť při dětech. Já je sice neměla, ale i tak jsem z toho byla v prvním zkouškovém na nervy.
Hele. NehroUtit a nehrotit. To ničemu nepomůže. Ber to tak, že je to padesát na padesát a je dobré si v pohodě připustit, že se to nepovede. Ale panebože, vždyť se vůbec NIC neděje.
Předpokládám, že z práce tě kvůli tomu nevyhodí, píšeš, že je to sice žádoucí, ale nikoliv podmínkou. A hlavně, jsi v prváku.Kdyby tě vylili, tak zbytek roku máš čas na práci a děti. Tak se na přes rok přihlásíš znovu. Děti zase budou o trochu starší, situace se zklidní a třeba to zkusíš zase.
Hlavu vzhůru. I kdybys to nedala, život půjde dál. Člověk nikdy neví, jestli případný nezdar nebude nakonec k něčemu dobrý
Nebo je i možnost si studium pozastavit (přerušit), dát si individuál.
Místo nervů zajdi na studijní. Oni ti řeknou, jaké jsou možnosti. I to tě uklidní, když to probereš s příslušnými lidmi
Ono jde taky o to, že každý se v práci pta, jak mi to jde a připadám si jak idiot, nejradši bych nic neříkala, ale lhát, že je vše v pohodě? Ani na druhý pokus jsem nedala a pak se cítím v práci nemožne, že tu nemám co dělat, když nezvládnu důležitý předmět ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ono jde taky o to, že každý se v práci pta, jak mi to jde a připadám si jak idiot, nejradši bych nic neříkala, ale lhát, že je vše v pohodě? Ani na druhý pokus jsem nedala a pak se cítím v práci nemožne, že tu nemám co dělat, když nezvládnu důležitý předmět
No dobře, ale pokud se ptají, tak bych zmínila, že moc ne, že by se ti hodilo nějaké studijní volno. Zcela reálně bych přiznala, že reálně můžeš velmi rychle neúspěšně dostudovat.
Zvyšování kvalifikace u zdravotní sestry vnímám jako velmi důležité a pozitivní. Pokud to nevidí zaměstnavatel a konkrétní nadřízený, tak je to škoda, chyba a je to špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
No dobře, ale pokud se ptají, tak bych zmínila, že moc ne, že by se ti hodilo nějaké studijní volno. Zcela reálně bych přiznala, že reálně můžeš velmi rychle neúspěšně dostudovat.
Zvyšování kvalifikace u zdravotní sestry vnímám jako velmi důležité a pozitivní. Pokud to nevidí zaměstnavatel a konkrétní nadřízený, tak je to škoda, chyba a je to špatně.
To jsem říkala. Volno? Žádné studijni volno neexistuje, jenom dovolena, kterou teď čerpam na zkousky. Nadřízený je v pohode, ale kolegyne jsou vlezly s poznámkama. A to ti moc neprida
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To jsem říkala. Volno? Žádné studijni volno neexistuje, jenom dovolena, kterou teď čerpam na zkousky. Nadřízený je v pohode, ale kolegyne jsou vlezly s poznámkama. A to ti moc neprida
Já neříkám, že jsi to říkala. Nicméně pojem studijní volno skutečně existuje a pokud si doplňujes vzdělání na požadavek zaměstnavatele, tak by ti měl takové volno umožnit.
Nicméně každý normální zaměstnavatel ti studijní volno poskytne i po dohodě. Sice budeš pravděpodobně žádat o neplacené volno, ale mně by to za to stálo.
Dva, dny by to mohly spravit a jedeš dál. Pokud to půjde ve tvem oboru spojit s víkendem, tak máš 4 dny a s tím už se leccos naučit dá i bez pomoci a s dětma.
Na státní zkoušku si o týden neplaceného volna žádala většina spolužáků, všem bylo vyhověno, často žádnou dovolenou skrz studium v pátek už prostě neměli.
Ale ve finále je mi to jedno. Klidně to zabal. Nebudeš první ani poslední. A to teprve budou poznámky od kolegyň…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ono jde taky o to, že každý se v práci pta, jak mi to jde a připadám si jak idiot, nejradši bych nic neříkala, ale lhát, že je vše v pohodě? Ani na druhý pokus jsem nedala a pak se cítím v práci nemožne, že tu nemám co dělat, když nezvládnu důležitý předmět
Jo a kolik těm kolegyním je? Taky mají všichni vysokou?
Prosím tě, úplně se vykašli na nějaký stud nebo že máš sama ze sebe pocit, že jsi neschopná. Nepřemýšlej za ostatní, oni nejsou v tvoji kůži. KAŽDÝ rozumný člověk, který si vysokou školou prošel, ví, že se ne vždy daří a ví, že PRÁVĚ ty stěžejní předměty jsou náročné.
Na kolegyně, které si utahujou, se fakt vys.er a jeď si svojí lajnu.
Moje první zkouškové období: první zkouška, předmět jsem se nadrtila. Koukám na test, Tyvade, těžký otázky… Výsledek? Propad! Pak druhý pokus, propad! Já šla domů a říkala si To je v pr.deli, to je všechno takhle těžký?!? To tu školu nemůžu dát!… Hele, byl to jenom tenhle předmět takhle blbej, pak už to šlo.
Nebo moje sestra: prvním ročníku ekonomky jednou přišla ze školy domů (jen z přednášek!). Ještě s batohem na zádech, v bundě a botech propukla v hysterický pláč, že to nikdy nemůže zvládnout, že je to strašně náročný. Válela se po zemi v slzách a horko těžko se mi ji podařilo utišit. Nakonec? Premiant, červený diplom, výsledky její diplomové práce převzal nějaký podnik v Japonsku.
To jen pro příklad, že nezdary a nervy jsou všude, ale nestřílí se z nich a většinou se to změní. Je to (jen) škola, není to život. Opravdu.
Navíc, tebe to baví, chceš to dělat a to je naprosto zásadní pro to, aby se ti dobře učilo a aby ti vědomosti skákaly dobrovolně do hlavy 🥳 👏
Zítra máš tedy poslední pokus? Psala jsi něco o pátku, ale i o čtvrtku (dneska).
Dozvěděla jsi se něco na studijním?
- Citovat
- Upravit
Nevyhodili, ale nemůžu do ZS, když ten předmět navazuje. Zeptám se na studijním, jaké mám možnosti. Děkuju moc za radu a podporu