Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potrebovala bych poradit jak napsat seminarni praci, nevim jak a co, je to na stredni skolu obor podnikani.Je to pry jedno, jak a kolik stran, takze pocitam ze to asi neni nijak mit nutne na jednicku, jen to nejak hlavne vubec napsat. Dekuji za rady.Vim ze se to na internetu nekde sehnat, ale rada bych to nejak sama sesmolila, pac davat za seminarku 450kc, se me nechce, kort kdyz jsou 4! ![]()
@janape píše:
Ahoj, potrebovala bych poradit jak napsat seminarni praci, nevim jak a co, je to na stredni skolu obor podnikani.Je to pry jedno, jak a kolik stran, takze pocitam ze to asi neni nijak mit nutne na jednicku, jen to nejak hlavne vubec napsat. Dekuji za rady.Vim ze se to na internetu nekde sehnat, ale rada bych to nejak sama sesmolila, pac davat za seminarku 450kc, se me nechce, kort kdyz jsou 4!
A jaké téma?
Seminarka je jako odborny clanek, proste si vezmes literaturu na dane tema, neco si prectes a podstatne veci napises do prace, na internetu se da najit cela rada zverejnenych seminarek, kterymi se muzes inspirovat a ze kterych se da pochopit podstata psani seminarni prace…
Zkus si někde půjčit od Roberta Zbírala: Příručka pro psaní seminárních prací a jiných vysokoškolskýchn prací. Tam je to celkem dobře objasněné.
Možná stačí i „zagůglit“ např http://www.gymsusice.cz/…eminarku.pdf
Hlavně ať to není jen výtah z dostupné literatury, přidej nějaké vlastní příklady a názory. Kolikrát je kratší seminárka kvalitnější než mnohastránkový elaborát.
Seminární práce by měla mít titulní stranu-název školy, obor, téma práce, jméno pisaotele, datum.
Také by měla obsahovat obsah pokud je seminární práce na více stran. Také zdroje, odkud bylo čerpáno. ale tohle všechno záleží, jak moc lpí na škole na těchto věcech. Jinak najít si literaturu či nějaké zdroje na téma seminárky a předělat vlastními slovy, něco připsat a tak dál
Ahoj, občas nestíhám seminárky a využil jsem pomoc od stránek, které se na to zaměřují. Později jsem zjistil, že jsem zrovna natrefil na stránku, která byla skoro dvakrát dražší než ostatní, tak kdyby se to náhodou někomu taky hodilo, zjistil jsem to na srovnávači www.edureka.cz.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.