Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to normální. Mozek zpracovává vjemy a dojmy. Mohla jsi tu osobu vidět třeba jen letmo v autobusu nebo televizi a ve snu ti přijde, že jsi dotyčného nikdy neviděla.
Jinak já si z fleku vybavím 3 různé sny, kdy jsem byla obětí já nebo někdo jiný.
Normální, taky se mi zdají tak živé sny, že kolikrát nevím, jestli to je pravda, nebo jen sen.
Normálka…jednou se mi zdálo, že mě jeden takový zastřelil na nádraží a následně v dalším snu pobodal. Dokázala bych ho přesně popsat. ![]()
Nemůže se ti zdát o někom, koho jsi neviděla… Tu tvář jsi viděla, jen už tom nevíš. A jestli je to obvyklé… asi ne, když se ti to stalo prvně… U někoho to třeba obvyklé je. Musíš vědět ty sama… Ale sny, které jsou hodně živé, emocionální a pamatujeme si je i po letech, obvykle něco znamenají. Já tedy málokdy vidím někoho zblízka a detailně, většinou vím, o koho v tom snu jde, ale ty rysy jsou, jak píšeš, spíš rozmazané… Jednou jsem ale takhle detailně viděla svého přítele, teď už Ex, byl ve vaně a byl pod vodou, mrtvý, měl otevřené oči a bylo to tak živé a děsivé, že si to pamatuji dodnes.. A tenkrát mu chvíli na to zemřel táta. Já si třeba ze snů víc než obličeje, pamatuji emoce, jaké jsem cítila. To je pro sny nejdůležitější a rozhodující v tom, zda je ten sen pozitivní, neutrální, nebo negativní.