Septabene v těhotenství

1237
27.10.18 09:09

Nejsem doktor. Jen moje doktorka mi říkala, jak jsem byla těhotná, že oni tohle píší skoro všude, že se tak chrání. Říkala Ibalgin ani třeba stoptusin vadit nemůže. Stoptusin vadí třeba jen kvůli alkoholu :nevim: . Teď kojim a po trhání zubů mi napsali Aulin. Vzala jsem ho, a pak četla leták, že se nesmí při kojení. Volala jsem tam a znova mi řekli, že je to ok, volala jsem i laktační poradkyni, jaká mi to taky potrvdila. Různé léky jsou na uvolňování hlenu při nachlazení, tak ty prej v těhotenství vadí. Jinak bonbón podle mě uškodit nemůže :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
537
27.10.18 09:33

Nebála bych se. Jeden bonbon by neměl ublížit. Stejně se celá dávka k dítěti nedostane. V příbalovém letáku je psané nevhodné pro těhotné a kojící, protože to na těchto skupinách není testované, což je logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
27.10.18 09:52

Jedna pastilka mu určitě nic neudělala, jinak příště je lepší v těhotenství cumlat Septilen - to se může v těhotenství i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
27.10.18 10:20
@milwinka píše:
Jedna pastilka mu určitě nic neudělala, jinak příště je lepší v těhotenství cumlat Septilen - to se může v těhotenství i při kojení.

Díky za tip, koupím ho dám do šuplíku místo Septabene :palec: Taky si říkám, že to nemůže být takový dryják, aby se z jedné pastilky něco stalo, ale možná to znáte- jsem prvorodička :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
27.10.18 18:20

Jsem lékárník, pastilka septabene ti nic neudělá, zrovna septabene nema ani lokalni anestetikum typu lidokain, muzes byt naprosto klidná, jen se na ně prostě nedělali studie ;) ale padl tu i ibalgin na to pozor ten pred porodem muze udelat velky pruser, zpusobuje predcasny uzaver ductus arteriosus v srdci, coz je fakt blbe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
27.10.18 19:15
@Layana píše:
Jsem lékárník, pastilka septabene ti nic neudělá, zrovna septabene nema ani lokalni anestetikum typu lidokain, muzes byt naprosto klidná, jen se na ně prostě nedělali studie ;) ale padl tu i ibalgin na to pozor ten pred porodem muze udelat velky pruser, zpusobuje predcasny uzaver ductus arteriosus v srdci, coz je fakt blbe…

Jé, moc díky, to je super slyšet to od odborníka ;) Prášky celé těhotenství lustruju pečlivě, když už nějaký musím brát, ale tady jak je to „bonbón“, tak mi to nějak neseplo, navíc jsem fakt byla rozespalá no.
Na bolest a teplotu se smí snad jen paralen, ne? Ještě jednou moc díky za uklidnění :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
27.10.18 21:59

Joo paralen je úplně ok ;) pokud nemáš výrazně nemocná játra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí