Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@xpisk03
já jsem asi blázen, to byla malýho první teplota a nemoc vůbec a já byla ráda, že reaguje na teplotu dobře a skoro jsem nesrážela
A hned jak nebyla teplota tak ven…Prcek to zvládl dobře ![]()
Mno já když naměřila 40,6-po odečtu 40,1 tak jsem byla fakt vyděšená, takovou teplotu jsem já nikdy neměla a tudíž jsem srážela jak zábalama, tak panadolem.
@xpisk03
to jooo, tolik ani neměl. Měl max 39,2…
A to už jsem dala nurofen i já, to je jasná věc
@Viking píše:
Je pravděpodobné, že dostane šestou i čtyřleté dítě?
Ne, není. Šestá nemoc postihuje děti do dvou let.
Výjimka samozřejmě potvrzuje pravidlo, ale nespoléhala bych na to ani omylem, pravděpodobnost je hoooooodně minimální.
@BohunkaP A čím to je, že jen do dvou let?
Mladší dcera (11 měsíců) měla šestou před dvěma týdny, starší (4 roky) teď trápily tři dny vysoké horečky, od rána je bez teplot a odpoledne se jí začala šířit vyrážka…
@Viking, nevím, čím to je…
Prostě se to říká… ale znáš to, výjimka potvrzuje pravidlo.
Ono se říká leccos - třeba to, že děti do jednoho roku chytnou klasickou anginu jen výjimečně, že to je nemoc až těch starších… takže asi proto můj mladší syn ji měl do roka dvakrát. ![]()
Doktorka bude určitě moudřejší ![]()
@BohunkaP Tak k doktorce nejdřív v pondělí, to už doufám bude všechno pryč… Spíš to chci vědět kvůli ostatním dětem, se kterými přišla do styku, abych je mohla varovat, co je možná čeká… Radši je holt varovat budu:(
@Viking, s tím si nelámej hlavu
Šestá nemoc je přece to nejmenší zlo… tam je aspoň jasný průběh, člověk ví, co ho čeká. Tři dny horeček, vyrážka, následná únava a spavost… a hotovo.
Střevní chřipky bývají horší ![]()
Zdravím ženy.
Malý (5m) rostou zuby, k tomu má nějaký lehký zánět středního ucha (kapem kapky) a teď se mi po dvou dnech horeček osypala - měla kolem 39°C, vyrážku má prostě jako krupičku po těle. Já nevím, jestli to svědí, celou noc nespala
a pofňukávala, horečku teda už nemá, ale nevím, jestli jí spíš nebolí to ucho
, můžu jí to polejt Jarischem? Nebo hypermangan do vody? Já nevim, jestli se to může namáčet ![]()
Jinak já mám ATB, že jsem prý měla zarudlý krk, ale měla jsem taky 3 dny horečku (onemocněly jsme úplně nastejno). Bůhví, co mi vlastně je, ještě jsem jí něčím nakazila ![]()
neví někdo?
Malá 19 měsíců měla z ničeho nic teploty, druhou noc 40.2 C, další „jen“ 39.5, další den už od rána 38.8, dávala jsem Nurofen čípky a zábal na lýtka, hned jak jí klesla teplota, ožila a hrála si, ale šla jsem s ní radši na pohotovost, dali nám kapačky na mírnou dehydrataci, museli ji tři držet a uspat něčím, co jí dali do zadečku…praskali jí žilky na rukách, až druhý doktor to píchl dobře, malá tři vpichy v každém předloktí, na hřbetu každé ruky, modřiny…jak otevřela hodně pusu jak řvala, bylo vidět oteklou dásen a prořezávající se zub…druhý den bez teplot, vyrážka na krku pod vlasy pod uchem k hrudníčku, sestra i doktor prý, že to jsou potničky, dělali sono břicha, na ušní vyšetření, krev, moč, děcko totálně vystresované, ještě si nás tam chtěli nechat druhou noc, podepsala jsem reverz. Dnes celé tělíčko kropenaté, nechápu, že ani jednou nezaznělo slovo šestá nemoc…já jsem na to narazila v diskuzi k teplotám miminek, kdybych se mrkla pořádně, ušetřila bych malou i sebe toho stresu.
Mamči, potřebovala bych poradit…
Malý v tydnu teploty 38C, myslela jsem že jsou to zoubky… Teploty klesly a dnes rano mel osypana zádíčka, teplota byla jen zvysena a do toho mu zaclo tect z nosu a prujem… Muze to byt šestá nemoc??? ![]()
Četla jsem, že u dětí od 3-15 let se může ukázat pátá nemoc, která má podobný průběh jako šestá nemoc u batolat. Dcera 6 let měla v pátek horečku, která do rána ustoupila, ale odpoledne se objevila vyrážka na tváři a trochu na hrudníku. Tak nevím jestli to může být ta pátá nemoc, nemá někdo podobnou zkušenost?