Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
To bude 6nemoc určitě.. HLAVNĚ AT SYNOVI NEDÁVAJÍ ANTIBIOTIKA.. Hodně doktorů si to splete s reakcí na prášky a pod..Nic se neděje..Vyrážka přejde..
On měl v prosinci vysoké crp, jinak mu nic nebylo kromě crp asi 38 nebo u více a měl horečky. Mudr mu dala ospen a pak se mi osypal a tenkrát mi říkala, že je to spíš reakce na ten ospen. Pi vysazení byla vyrážka okamžitě pryč. Teď mu antibiotika nedávala protože crp bylo jen 11…
My meli sotva znatelnou vyrazku. Jenze dr nemerila crp, mrkla do krku a rekla angina. Nenapadlo me to zpochybnit. Pri podavani atb 4. den se jimi polil, pri prevlikani jsem uvidela drobnou vyrazku na brise a zadech. Jeli jsme na pohotovost, kde za dve hod byla sotva znatelna a rano uz bych ji nenasla. Na pohotovosti v krku nic nevideli, bohuzel atb dobrat. Vymenila jsem pediatru ![]()
@ArumLily0 Je mu špatně? Brečí? Je v evidentně špatném zdravotním stavu? Pokud ne, nic nepodávej, myslím žádná léčiva. Šestá nemoc je poměrně krátkodobá a neškodná záležitost. Trocha horeček na začátku, pak osypání těla jemnými pupínky, samo to zmizí, netřeba nijak zasahovat.
@ArumLily0 Řekla bych, že to bude 6. nemoc. Moje zkušenost 4 dny vysoké teploty, které nešly ničím srazit, pak průjem a vyrážka na trupu. K doktorce jsem s malým běhala vystrašená každý den, vždy odebrala crp(to bylo v pořádku) pak i moč. Říkala, že průjem bývá spouštěčem vyrážky. A ta vyrážka byla nejdřív trochu, a pak hojně.
Nic mu dávat nebudu, ani mě to nenapadlo. Ani chuť k jídlu moc nemá… jinak celou dobu úplně v pohodě, i s horečkama se chechtal…
@ArumLily0 píše:
Ahojky. Syn v neděli kolem 22:00 teplota až 38,9 kolem druhé ráno opět 38,9 (vše už po odečtu). V pondělí jsem šla k doktorce…moč ok, crp 11, rýma nic, kašel nic, krk v pohodě. V pondělí přes den max 37,6 večer 38,9a v noci na úterý 39,4. Úterý opět u mudr, opět nic…měl řídkou stoluci. V úterý přes den bez teplit, noci taky ok, jen chvilkama poplakával. Dnes opět u mudr-chtěla ho vidět. Zatím bez teplot. Od rána má na trupu lehkou vyrážku (zatím to nejde extra vidět)… doktorka říkala, že to může být šestá a nemusí, neví. Taky měl někdo vyrážku jen trochu a ne hodně viditelnou, že by to bylo do očí a jen na trupu? Děkuji
my jsme meli taky jen par pupinku na zadickach a na hrudnicku. A od ty doby byl s horeckama pokoj..
Dobrý den mám holčičku dijanka 9 měsíců dnes je to 4 den co má horečky 39c Aš 40
byla jsem sní včera na pohotovosti a mi bylo řečeno že se možná jedná o šesti nemoci. mám ji dávat mutofen a paralen a střídám to neustále se jí vrací horečka dám jí čípek mutofen a za pár hodin má zas horečky US nevim jak mám postupovat
@Mklw píše:
Dobrý den mám holčičku dijanka 9 měsíců dnes je to 4 den co má horečky 39c Aš 40byla jsem sní včera na pohotovosti a mi bylo řečeno že se možná jedná o šesti nemoci. mám ji dávat mutofen a paralen a střídám to neustále se jí vrací horečka dám jí čípek mutofen a za pár hodin má zas horečky US nevim jak mám postupovat. Můžu poprosit o radu.dekuji