Jak dlouho trvá šestá nemoc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marushika
28.10.13 02:01

Vyrazka, ce je se sestou nemoci, by se mela ztratit behem dne, mala mela kolem krku rano, vecer uz zada a bricho, druhy den to zbledlo, nesvedilo ji to. Na zacatku tech teplot i zvracela, asi 2krat. Jak nema decko teploty, rymy bych se nebala, prujem muze byt taky od zubu, pokud teda neni nejak extremne silny a dlouhu. Poradila bych hodne mu davat napit, kdyz vydava vic tekutin rymou a prujmem.

• Citovat
  • Upravit
Kač 1008
28.10.13 09:56

Šestá nemoc

Ahoj maminky, moje dcera právě prodělává šestou nemoc (26 měsíců). Většinou to prý mají děti do dvou let… Byla jsem s ní i teď na pohotovosti a Dr. to potvrdila. Nejdřív měla dva dny 38-39 teplotu, nesmrkala, kašel ani průjem nic.Pak teplota opadla a má na sobě hrozné červené fleky ( na dotek to není cítit- jako krupice, to ne), má to na zadech, bříšku a jde to i na nožičky a obličej. Nejhorčí je, že k tomu má asi febrilní křeče :( :,(, které toto doporovází. Nebyla nikdy vzteklá ani nic, ale poslední dva dny sedí třeba na nočníku nebo leží a z ničeho nic začne hrozně brečet, kopat a natahovat nohy a není k zastavení, nic nepomáhá a odhání mě od sebe, pak to samo odezní a je jako by se nic nestalo. Hodně mě to vyděsilo :,(, vidět takhle svoje dítě a neumět jí pomoc, ale doufám, že to brzo skončí. Je to infekční, takže doma v klidu. Mějte pevné nervy :mavam:.
http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemoc
 http://www.wikiskripta.eu/…5%99e%C4%8De

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
28.10.13 10:11
@Kač 1008 píše:
Ahoj maminky, moje dcera právě prodělává šestou nemoc (26 měsíců). Většinou to prý mají děti do dvou let… Byla jsem s ní i teď na pohotovosti a Dr. to potvrdila. Nejdřív měla dva dny 38-39 teplotu, nesmrkala, kašel ani průjem nic.Pak teplota opadla a má na sobě hrozné červené fleky ( na dotek to není cítit- jako krupice, to ne), má to na zadech, bříšku a jde to i na nožičky a obličej. Nejhorčí je, že k tomu má asi febrilní křeče :( :,(, které toto doporovází. Nebyla nikdy vzteklá ani nic, ale poslední dva dny sedí třeba na nočníku nebo leží a z ničeho nic začne hrozně brečet, kopat a natahovat nohy a není k zastavení, nic nepomáhá a odhání mě od sebe, pak to samo odezní a je jako by se nic nestalo. Hodně mě to vyděsilo :,(, vidět takhle svoje dítě a neumět jí pomoc, ale doufám, že to brzo skončí. Je to infekční, takže doma v klidu. Mějte pevné nervy :mavam:.
http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemoc
http://www.wikiskripta.eu/…5%99e%C4%8De

Holka to co popisuješ podle mě nejsou febrilní křeče. Buď ráda, že je nemá, to je daleko horší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kač 1008
28.10.13 11:26

No po pravdě, nemůžu si být 100% jistá těmi křečemi, ale jednou začla brečet v klidu a najednou se „zasekla“ a nemohla popadnou dech a když jsem jí chytla, tak mi přepadla přes ruku a musela jsem do ní „bušit“, aby se znova nadechla. Máme jít na všechny možné vyšetření, tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
19
14.12.13 18:23

Dobrý den maminky,
dcera (22 měsíců) prodělala před pár dny šestou nemoc. Měla 3 dny vysoké horečky (až 40), po jejichž odeznění se osypala. Vyrážka byla pryč za dva dny, ale trápí mě to, že dcera má během dne stále zvýšenou teplotu 37,0 - 37,3 - 37,5- 37,7 nebo také žádnou teplotu.
Dnes je to 8. den od prvních příznaků této nemoci. Měli vaše děti také ještě zvýšenou teplotu po této nemoci? Všude se dočítám, že s osypáním bylo po teplotách. Naše lékařka říkala, že zvýšená teplota může být asi ještě 3 dny od osypání, ale u nás je to již 5 dní a stále trvají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenAgis
19.6.14 21:40

Ahoj ráda bych se zeptala jestli může šestá nemoc se přenést z dospělého který je v kontaktu s nemocným dítětem na jiného dospělého a ten to přenesl na jiné dítě? :( jinak mi to nejde na rozum malá nebyla v kontaktu s žádným takto nemocným ani jsme v posledních 14ti dnech nebyly mezi dětma. Jen tu byla tchýně která byla v známé která měla takto nemocnou holčičku. Snad to dává aspoň trochu smysl. Děkuju za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
1
2.9.14 10:16

Ahoj, moje malá má tři měsíce, první tři dny vysoké horečky, další den bez horečky a hned se ukázala vyrážka ta začala na bříšku a postupovala až na obličej, tak jsme hned utíkali k paní doktorce a je to taky šestá nemoc. Akorát se mi zdá strašně malinká, tak všem pevné nervy, protože naše malá vůbec nespí a pořád pláče :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.1.15 22:37

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je tohle šestá nemoc?
Malá měla od pondělí až do čtvrtka večera teploty 37,5 až 39,4. Jinak jí nic nebylo, ani chuť k jídlu jí nechyběla. Ve čtvrtek jsem s ní radši zašla k dr a ta jí dělala crp a měla hodnotu 8 takže jsme to odhadovaly na virozu. No a v noci ani dnes už teploty neměla jen se hodně osypala dnes v poledne, má to hlavně na bříšku, zádech, stehnech, na obličeji zatím moc ne. Jo a v noci měla hrozný záchvat pláče, to u ní nebývá zvykem, vůbec nešla utišit, spala na mě nalepená a jen jsem se hnula tak zase spustila. Jinak je dnes také více unavenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2273
16.1.15 22:39

Ahoj, vypada to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
16.1.15 23:15

@Hančíí jo asi ano, i podle tohoto popisu + té fotky to asi bude šestá nemoc http://cs.wikipedia.org/…%C3%A1_nemoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
18.1.15 16:44

Ahoj
Potrebuju radu.
Syn 10m ma od vcerejsiho dopoledne horecky, dnes v noci mel pres 39, na pohotovosti nic nenasli. Krk, usi… Nema kasel, rymu, nic. myslite, ze to muze byt 6ta nemoc? Manzel byl sam a jaksi uz nevi co mu dr rekla.
A jeste jedna vec, pokud ma mladsi 6tou nemoc, jak dlouho je infekcni?
Muj starsi (6tou nemoc nemel) zitra na tyden odjizdi se skolou, tak mam hruzu, aby pak treba nenakazil pulku skoly :(
Diky za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
18.1.15 16:56

@Vemas tak to nevím jestli dr zjistí dřív, že má Šestou nemoc dokud se po horečkách neosype. Max. že vyšetří krev a najde tam ten virus… A dočetla jsem se, že to mají hlavně děti do 2 let. Infekční nevím jak dlouho jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.5.15 20:52

Maminky, prosím o Vaši radu. Malej (5měs.) prodělal 6 nemoc. 2 dny vysoké horečky - bez jiných potíží, třetí den pouze zvýšená teplota + průjem, čtvrtý den bez teplot a úplně celý se mi osypal, od hlavičky k patě :| Jak dlouho vyrážka trvá? Dnes ji má druhý den, ale nepřipadá mi, že ustupuje. Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
26.10.16 14:01

Ahojky. Syn v neděli kolem 22:00 teplota až 38,9 kolem druhé ráno opět 38,9 (vše už po odečtu). V pondělí jsem šla k doktorce…moč ok, crp 11, rýma nic, kašel nic, krk v pohodě. V pondělí přes den max 37,6 večer 38,9a v noci na úterý 39,4. Úterý opět u mudr, opět nic…měl řídkou stoluci. V úterý přes den bez teplit, noci taky ok, jen chvilkama poplakával. Dnes opět u mudr-chtěla ho vidět. Zatím bez teplot. Od rána má na trupu lehkou vyrážku (zatím to nejde extra vidět)… doktorka říkala, že to může být šestá a nemusí, neví. Taky měl někdo vyrážku jen trochu a ne hodně viditelnou, že by to bylo do očí a jen na trupu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.16 14:04
@ArumLily0 píše:
Ahojky. Syn v neděli kolem 22:00 teplota až 38,9 kolem druhé ráno opět 38,9 (vše už po odečtu). V pondělí jsem šla k doktorce…moč ok, crp 11, rýma nic, kašel nic, krk v pohodě. V pondělí přes den max 37,6 večer 38,9a v noci na úterý 39,4. Úterý opět u mudr, opět nic…měl řídkou stoluci. V úterý přes den bez teplit, noci taky ok, jen chvilkama poplakával. Dnes opět u mudr-chtěla ho vidět. Zatím bez teplot. Od rána má na trupu lehkou vyrážku (zatím to nejde extra vidět)… doktorka říkala, že to může být šestá a nemusí, neví. Taky měl někdo vyrážku jen trochu a ne hodně viditelnou, že by to bylo do očí a jen na trupu? Děkuji

To bude 6nemoc určitě.. HLAVNĚ AT SYNOVI NEDÁVAJÍ ANTIBIOTIKA.. Hodně doktorů si to splete s reakcí na prášky a pod..Nic se neděje..Vyrážka přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí