Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Barkas1998 píše:
Ahojky prosím vás chtěla bych se zeptat jak by jste toto vnímali vy.
Mam miminko půl roční a pokaždé co jdeme ven se sestrou která má své dítě dva a půl roku tak je na to mé skoro jak na vlastní. Furt říká jak by ho opusinkovala, zmordovala dávala mu když mu nebyl ani měsíc pusu na pusu což už jsem trochu zareagovala ze se nam to nelíbí. Ale ted chtěla si ho vzít dopředu do nosítka aby ji spal na prsou, vlastně chova se k němu jak k vlastnímu. Chodí si sním na návštěvy aniž by mi o tom něco řekla a musím se to dozvídat od jiných. Když jsem se ji ptala co dělali přes den protože si ho v neděli půjčila na procházku tak řekla ze jen se šli projit pak se sešli s mamkou tož vše no a par dalších věcí (furt by ho nejradši tahala, no a spíše i starala) Chtěla bych vědět zda jsem až přehnaná nebo jak by jste to cítili vy? Děkuji hloupé komenty si nechte prosím díky
Jo, je hezké, že má miminko ráda a že by se zvládla postarat. Ale to přece neznamená, že mi o těch návštěvách ani neřekne (a to pominu, že bych očekávala, že se zeptá…i kdybych jí to vždy schválila, prostě by mi šlo o princip). Říkala jsi jí, že ti to vadí? Třeba jí to jen nenapadlo.
@Barkas1998 píše:
@Oriseka chtěla ho ven na 3-4 hodinky tak jsem ji ho půjčila normálně. Když jsem se ji ptala co dělají tak řekla na procházce a pak jdeme ke mě s mamkou říkám dobře. A až dneska jsem se dozvěděla ze byla na návštěvě o které jsem neměla ani tucha a zatajila mi to.
Půl roční dítě jsem si nechávala hlídat když jsem z nějakého důvodu potřebovala, jen tak půjčit někomu miminko pro zabavu mi přijde divné.. Sestra je asi hodně mateřský typ, jinak by se raději věnovala jen svému dítěti. Mě to co popisuješ přijde přehnanè.
@Alušáček pro zábavu to rozhodne nebylo. Tak nebudu ji říkat ne nepůjčím ti ho když jsi jeho teta tak jsem ji ho půjčila do kočárku na procházku nepřijde mi to divné. Ale spíše to jak se k němu jakoby chová i radi. Když reknu něco ze dělám jinak než ona dělala tak jakoby otočí hlavu jakoby ji to štvalo nebo něco 😀.
Od sestry by mi tohle chování nevadilo.
Mám neteř o 3m starší, jak moje dcera a obrazně řečeno nedělám mezi holkama skoro rozdíly
(samozřejmě dcera je dcera).
Ale se sestrou mám hodně blízký vztah a k neteři mám hooodně blízko také.
Byla bych ráda. Taky jsem na neteř jak na vlastní. Když teda byla hodně malá (do toho roka), tak jsem se až tak nestarala jelikož sestra kojila a celkově to moc nešlo na dlouho skrze to kojení. Ale po roce? Jsme nejlepší kámošky, zbožňuje mě. Má už 5 let a budování vztahu se vyplatilo a Tobě doporučuji totéž. V případě potřeby (hospitalizace např.) budeš mít jistotu, že malé/malému nebude nic chybět ![]()
Ja treba segre hlidala 3krat tydne od 7 mesicu synovce. Chodila na pul uvazek. Davala mi za to nejakou korunu. Do toho nositka, jak pises, tak tam mi ho jednou narvala sama. Ja radsi kocar. Meli jsme se synovcem velmi dobry vztah. Ja jeste sve deti nemela. Chodila jsem do skoly. No a taky jsem ho ruzne nunala a mazlila. Laskou diteti neublizis. Segra byla rada za hlidacku, ktera pak nezmizi s ukoncenym hlidanim, ale bude v jeho zivote porad. Ted uz mame obe deti v podobnem veku. 1. synovec uz je velky. Nedelam nejak rozdily mezi mymi a jejimi, kdyz jsme spolu. Me by to zas prislo divne treba jednomu dat a druhemu ne.
Kdyz ti to vadi, tak ji „to miminko“ nepujcuj, jednoduche. Ja bych byla vdecna, ze se segra postara a muzu si hodit nohy na stul, nicmene pulrocni miminko je kojenec a mou sestru nikdy nenapadlo, ze by si ho nekam brala. Prisla na navstevu, pomazlila, opusinkovala, nechala se poslintat a poblinkat a pak zase rychle vracela ![]()
Moje sestra se tak k mím dětem taky chová. Mně to přijde hezké a jsem za to ráda. Ona zatím vlastní nemá. Až je bude mít mám v plánu jí to oplatit. Tohle chování by mi vadilo od kamarádky, ale sestra je rodina
A nechci sýčkovat, ale kdyby se mně i partnerovi něco stalo, byla by to ona kdo by se o naše děti staral. Takže mám klid, že kdyby náhodou. Budou u někoho kdo miluje a ne jen trpí
Cim vic lidi bude mit rado tve dite, tim lepe pro nej. To si pamatuj.
Proč když ti to tak vadí, tak jí svoje dítě půjčuješ? Víš, že můžeš říct bez výčitek ne, i když je to sestra? ![]()
Jinak mě to přijde jako super, že má takovou starost a chová se hezky k mému dítěti. Kdyby mi něco vadilo nebo bylo přes čáru, tak bych jí to řekla a snažila se s ní domluvit. Kdyby s ní nebyla řeč, tak bych v určitých chvílích něco nedovolila nebo omezila kontakt.
Co jiného si představuješ za radu? Tady to za tebe nevyřešíme a ani tvé sestře nedomluvíme. ![]()
Má ráda děti
miminka jsou tak sladký a jestli ty máš dítě opačného pohlaví než má ona sama, tak to je pak jasný, že se zamilovala.
Až bude z tvého miminka strašlivé batole
, budeš ráda, když si ho na pár hodin vezme. A bude ti jedno, kde jsou a co tam dělaj. Buď ráda za takovou sestru.co ti vadí na tom, že chce nést dítě v nosítku?
@pocker píše:
Má ráda dětimiminka jsou tak sladký a jestli ty máš dítě opačného pohlaví než má ona sama, tak to je pak jasný, že se zamilovala.
Tohle mě taky nepadlo, jestli nahodou zakladatelka nema holčičku a sestra kluka.. ![]()
@Barkas1998 píše:
Kdyby mu bylo víc třeba dva roky tak by mi to tak nevadilo ale je to ještě malý miminko a aby se tahalo jak panenka a tajila mi věci
Zkus konzultovat psychiatra.
@Alušáček píše:
Tohle mě taky nepadlo, jestli nahodou zakladatelka nema holčičku a sestra kluka..
Ne zakladatelka má kluka a ségra holku.