Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Barkas1998 píše:
@Alušáček pro zábavu to rozhodne nebylo. Tak nebudu ji říkat ne nepůjčím ti ho když jsi jeho teta tak jsem ji ho půjčila do kočárku na procházku nepřijde mi to divné. Ale spíše to jak se k němu jakoby chová i radi. Když reknu něco ze dělám jinak než ona dělala tak jakoby otočí hlavu jakoby ji to štvalo nebo něco 😀.
mně ta její „péče“ a láska také přijde přes čáru,
a hlavně - kde je její dítě, když ona nosí, pusinkuje a chodí ven a po návštěvách s tvojím?
@Barkas1998 píše:
@Oriseka chtěla ho ven na 3-4 hodinky tak jsem ji ho půjčila normálně. Když jsem se ji ptala co dělají tak řekla na procházce a pak jdeme ke mě s mamkou říkám dobře. A až dneska jsem se dozvěděla ze byla na návštěvě o které jsem neměla ani tucha a zatajila mi to.
Půlročné mimčo 3-4 h pryč.
Takže sestra ho taky krmí?
To si ale krmi musí vzít s sebou a někde ji ohřát, ne?
My se takto se ségrou chováme/chovaly stejně. Miluju její děti, nedokážu korigovat tu lásku k nim - takže pusinkovani, mackani a tuleni vždy bylo. Ona miluje mé. Když jedou na výlet, dávám jim nějakou kačku (kapesné) na zmrzku. Když něco kupuju mému dítěti, kupuju to i segrinym dětem. Zajímá mě všechno - jak se mají, jak probíhá jejich chřipka, co ve skolce/škole. Jako by byly moje.
Pokud ti něco vadí, určitě ji to nějak hezky rekni. Ale nedavej ji to za zle, jen proste má hodně ráda svého synovce.
@BeaL píše:
Půlročné mimčo 3-4 h pryč.
Takže sestra ho taky krmí?
To si ale krmi musí vzít s sebou a někde ji ohřát, ne?
Moje dite v půl roce taky chodilo k babičce, třeba na půl dne a dávala mu jíst, co je na tom zvláštního?
@Eva2610 píše:
Moje dite v půl roce taky chodilo k babičce, třeba na půl dne a dávala mu jíst, co je na tom zvláštního?
Každý to vnímá jinak, já jsem děti v tomto věku kojila, prikrmu snedly sotva lžičku, takže nebylo ani možné aby byly půl dne beze mě.
Já pořád marně čekám na odpověď, kde je a co dělá té sestry dítě, když sestra výletuje, ňuňá a vozí dítě zakladatelky,
to stojí někde opodál a hledí, jak jeho maminka pusinkuje cizí dítě - a vlastní co? na to séře zvysoka?
@stinga píše:
Já pořád marně čekám na odpověď, kde je a co dělá té sestry dítě, když sestra výletuje, ňuňá a vozí dítě zakladatelky,
to stojí někde opodál a hledí, jak jeho maminka pusinkuje cizí dítě - a vlastní co? na to séře zvysoka?
Cooo? Nereflektuj si svý zkušenosti do cizích. To tě napadla jen tato varianta? Kde se to v tobě bere?
@stinga píše:
Hodně zvláštní myšlenka od někoho, kdo sám má dětí víc. Máš pocit, že když se narodí do rodiny s dítětem/dětmi mimino, tak na starší děti s automaticky začne „zvysoka sérat“?
![]()
@stinga píše:
Já bych řekla, že normálně s mámou. A ta se jí i normálně věnuje.