Šetření s Debrou Morgan
- Fotoalbum (18)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@debra.morgan píše:
perník byl nedávno, profiterolky sice ne, ale zas byly větrníky a venečky…tk to taky nic, na sušenky nejsmeněco jinýho tam nemáš? jestli to pomuže mam doma dost špaldové mouky…
co bábovku? nebo štrúdl, koláče
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momentálně hledám inspiraci tady, jen teda budu muset zainvestovat do dochucovadel, většinu doma nevedu…
snad brzy bude v lidlu nějaky vietnamský/čínský týden…
https://www.youtube.com/…gK7lQ/videos
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
co bábovku? nebo štrúdl, koláče
no, to by šlo…asi nějaka tvarohová
na fb se včera v diskusi psalo o nějake tvarohové babovce, kterou kdysi pekla nikol štíbrová
asi opráším instagram…nebo máte někdo ověřený recept?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
no, to by šlo…asi nějaka tvarohována fb se včera v diskusi psalo o nějake tvarohové babovce, kterou kdysi pekla nikol štíbrová
asi opráším instagram…nebo máte někdo ověřený recept?
Ještě mi napadl takový tříbarevný koláč, recept nemám, ale dával se světlý piškot, na to tvaroh a nahoru tmavý piškot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan třeba https://mamavkuchyni.cz/…i-od-1-roku/
Nebo co buchty? S jablečnou nebo hruškovou náplní. K tomu by špalda šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Ja delala ted ten kynuty tac s blumami a drobenkou, dneska udelam kosumberske rohlicky s cokoladou.
Varila jsem dnes pecenou tresku s br. kasi a porkovou polivku, zitra budou gnocci s zampionovou omackou.
Vymysleni jidel nesnasim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás dcera včera pekla brownies. A už se zas blížej velikonoce, mohly bychom upéct jidáše. Anebo tuhle roládu. Těsto je 5 vajec, 5 lžic kakaa a 5 lžic moučkového cukru. Vejce šleháme v robotu, přidáváme postupně po lžících jednu kakaa, jednu cukru, dokud tam není všech 5 (může být i 6 podle velikosti vajec). Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Opatrně sloupneme papír, smotáme. Plnit podle chuti - my nejradši krém ze šlehačky a tvarohu (přidávám stužovač), sladit podle chuti. Přidáváme maliny. Je to naprosto vynikající, takový hořko-sladký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jeremi píše:
U nás dcera včera pekla brownies. A už se zas blížej velikonoce, mohly bychom upéct jidáše. Anebo tuhle roládu. Těsto je 5 vajec, 5 lžic kakaa a 5 lžic moučkového cukru. Vejce šleháme v robotu, přidáváme postupně po lžících jednu kakaa, jednu cukru, dokud tam není všech 5 (může být i 6 podle velikosti vajec). Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Opatrně sloupneme papír, smotáme. Plnit podle chuti - my nejradši krém ze šlehačky a tvarohu (přidávám stužovač), sladit podle chuti. Přidáváme maliny. Je to naprosto vynikající, takový hořko-sladký.
tuhle roládu dělám taky. a jako krém šlehačku a mascarpone s vanilkovým cukrem. výborná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pred koronadobou jsem chodivala do obchodu casto…
Ale ted jsem se naucila mit i velky nakup na dva tydny a do obchodu nepachnu. Ale mam pultovy mrazak, tim se hodne vyresi.
Zatim se mi dari drzet +- 1.500Kc na tyden.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan já dělám těsto na jogurtovou bábovku a rozne dochucuji dle toho co je doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec to vyhrála tvarohová bábovka, tak jdeme péct.
Na oběd bude pečená ryba se zeleninou a batatovobramborovou kaší, večer upeču kuřecí stehna s mrkví a cibulí, rýže.
A kdyby vás zajimalo, co si to moje dítě vybralo k snídani, tak olivy. Olivy.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Nakonec to vyhrála tvarohová bábovka, tak jdeme péct.
Na oběd bude pečená ryba se zeleninou a batatovobramborovou kaší, večer upeču kuřecí stehna s mrkví a cibulí, rýže.A kdyby vás zajimalo, co si to moje dítě vybralo k snídani, tak olivy. Olivy.![]()
Martínek je jako býval můj kocour Mourek. Ten se mohl z oliv zbláznit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak jsme ty 3 týdny nějak překlepali
. Ukol splněn, za minulý měsíc jsme ušetřili hodně, více než se čekalo.
Další rodičák bude 9.3., což jsou 4 týdny a 2 dny.
takže teď o víkendu uděláme větší nákup v kaufu, doplníme spíž vším trvanlivým co běžně používáme a zmizelo, + zeleninu, ovoce, 145 krabic mlíka, mléčné produkty, maso dle akce a pak zas dám litr na týden a 500 nechám do zálohy bokem. počítám, že by to celkově mělo být za 6-7 tis/měsíc.
a odměna za minulý šetřící měsíc bude nakoupení tady!
https://sonjh.cz/
investice trošku větší, ale zas to není na měsíc
![]()
a zítra bude kuře na smetaně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan Na jak dlouho máš 145 krabic mléka? Nebo je to překlep?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše:
@debra.morgan Na jak dlouho máš 145 krabic mléka? Nebo je to překlep?
to je nadneseně, jako ftip, haha, víš…tk nic. ![]()
každopádně spotřebu mlíka máme šílenou, nikdy jsme nenašla odvahu to počítat. klidně bych tipla 40 krabic měsíc a to jsem snad i ubrala… a počkej si, já mlíko ani nepiju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit