Šetření s Debrou Morgan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115878
8.3.21 13:08
@debra.morgan píše:
perník byl nedávno, profiterolky sice ne, ale zas byly větrníky a venečky…tk to taky nic, na sušenky nejsme :lol: něco jinýho tam nemáš? jestli to pomuže mam doma dost špaldové mouky…

co bábovku? nebo štrúdl, koláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 13:10

Momentálně hledám inspiraci tady, jen teda budu muset zainvestovat do dochucovadel, většinu doma nevedu… :oops: snad brzy bude v lidlu nějaky vietnamský/čínský týden…
 https://www.youtube.com/…gK7lQ/videos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 13:12
@aiwwa píše:
co bábovku? nebo štrúdl, koláče

no, to by šlo…asi nějaka tvarohová :nevim: na fb se včera v diskusi psalo o nějake tvarohové babovce, kterou kdysi pekla nikol štíbrová :think: asi opráším instagram…nebo máte někdo ověřený recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115878
8.3.21 13:18
@debra.morgan píše:
no, to by šlo…asi nějaka tvarohová :nevim: na fb se včera v diskusi psalo o nějake tvarohové babovce, kterou kdysi pekla nikol štíbrová :think: asi opráším instagram…nebo máte někdo ověřený recept?

Ještě mi napadl takový tříbarevný koláč, recept nemám, ale dával se světlý piškot, na to tvaroh a nahoru tmavý piškot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13116
8.3.21 13:18

@debra.morgan třeba https://mamavkuchyni.cz/…i-od-1-roku/

Nebo co buchty? S jablečnou nebo hruškovou náplní. K tomu by špalda šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
8.3.21 14:35

@debra.morgan Ja delala ted ten kynuty tac s blumami a drobenkou, dneska udelam kosumberske rohlicky s cokoladou.
Varila jsem dnes pecenou tresku s br. kasi a porkovou polivku, zitra budou gnocci s zampionovou omackou.
Vymysleni jidel nesnasim :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
8.3.21 15:16

U nás dcera včera pekla brownies. A už se zas blížej velikonoce, mohly bychom upéct jidáše. Anebo tuhle roládu. Těsto je 5 vajec, 5 lžic kakaa a 5 lžic moučkového cukru. Vejce šleháme v robotu, přidáváme postupně po lžících jednu kakaa, jednu cukru, dokud tam není všech 5 (může být i 6 podle velikosti vajec). Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Opatrně sloupneme papír, smotáme. Plnit podle chuti - my nejradši krém ze šlehačky a tvarohu (přidávám stužovač), sladit podle chuti. Přidáváme maliny. Je to naprosto vynikající, takový hořko-sladký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115878
8.3.21 15:18
@Jeremi píše:
U nás dcera včera pekla brownies. A už se zas blížej velikonoce, mohly bychom upéct jidáše. Anebo tuhle roládu. Těsto je 5 vajec, 5 lžic kakaa a 5 lžic moučkového cukru. Vejce šleháme v robotu, přidáváme postupně po lžících jednu kakaa, jednu cukru, dokud tam není všech 5 (může být i 6 podle velikosti vajec). Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut. Opatrně sloupneme papír, smotáme. Plnit podle chuti - my nejradši krém ze šlehačky a tvarohu (přidávám stužovač), sladit podle chuti. Přidáváme maliny. Je to naprosto vynikající, takový hořko-sladký.

tuhle roládu dělám taky. a jako krém šlehačku a mascarpone s vanilkovým cukrem. výborná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
8.3.21 21:39

Pred koronadobou jsem chodivala do obchodu casto…
Ale ted jsem se naucila mit i velky nakup na dva tydny a do obchodu nepachnu. Ale mam pultovy mrazak, tim se hodne vyresi.

Zatim se mi dari drzet +- 1.500Kc na tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.3.21 23:53

@debra.morgan já dělám těsto na jogurtovou bábovku a rozne dochucuji dle toho co je doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.3.21 08:08

Nakonec to vyhrála tvarohová bábovka, tak jdeme péct.
Na oběd bude pečená ryba se zeleninou a batatovobramborovou kaší, večer upeču kuřecí stehna s mrkví a cibulí, rýže.

A kdyby vás zajimalo, co si to moje dítě vybralo k snídani, tak olivy. Olivy. :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22487
9.3.21 08:31
@debra.morgan píše:
Nakonec to vyhrála tvarohová bábovka, tak jdeme péct.
Na oběd bude pečená ryba se zeleninou a batatovobramborovou kaší, večer upeču kuřecí stehna s mrkví a cibulí, rýže.A kdyby vás zajimalo, co si to moje dítě vybralo k snídani, tak olivy. Olivy. :zed: :roll:

Martínek je jako býval můj kocour Mourek. Ten se mohl z oliv zbláznit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.3.21 20:10

No, tak jsme ty 3 týdny nějak překlepali :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:. Ukol splněn, za minulý měsíc jsme ušetřili hodně, více než se čekalo.

Další rodičák bude 9.3., což jsou 4 týdny a 2 dny.

takže teď o víkendu uděláme větší nákup v kaufu, doplníme spíž vším trvanlivým co běžně používáme a zmizelo, + zeleninu, ovoce, 145 krabic mlíka, mléčné produkty, maso dle akce a pak zas dám litr na týden a 500 nechám do zálohy bokem. počítám, že by to celkově mělo být za 6-7 tis/měsíc.

a odměna za minulý šetřící měsíc bude nakoupení tady!
https://sonjh.cz/
investice trošku větší, ale zas to není na měsíc :palec: :palec: :palec:

a zítra bude kuře na smetaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41980
10.3.21 20:14

@debra.morgan Na jak dlouho máš 145 krabic mléka? Nebo je to překlep?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
10.3.21 20:17
@Havlova píše:
@debra.morgan Na jak dlouho máš 145 krabic mléka? Nebo je to překlep?

to je nadneseně, jako ftip, haha, víš…tk nic. :mrgreen:

každopádně spotřebu mlíka máme šílenou, nikdy jsme nenašla odvahu to počítat. klidně bych tipla 40 krabic měsíc a to jsem snad i ubrala… a počkej si, já mlíko ani nepiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat