Šetření s Debrou Morgan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4943
7.3.21 10:29
@Eliška píše:
To slysim poprve, maji ruzne tvary?

Velký obdélník za 399 Kč nebo menší kulatý za 299 Kč. Pečicí kámen dělají i jiní výrobci nebo i kamenictví, ale cenově o dost jinde. Já zatím koupila tohle právě na doporučení v tom receptu v Kuchařce pro dceru a funguje k naprosté spokojenosti.
https://www.oriondomacipotreby.cz/kámen-na-pečen%C3%AD-44×30-cm-127018
https://www.oriondomacipotreby.cz/…-slehace/kámen-na-pečen%C3%AD-s-kráječem-pr-33-cm-123778

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17917
7.3.21 15:27

@Jeremi To bych mohla dat chlapovi :think: Ten odkaz ale hlasi Nenalezeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
7.3.21 16:45
@Eliška píše:
@Jeremi To bych mohla dat chlapovi :think: Ten odkaz ale hlasi Nenalezeno

Jak jsem to vkládala z mobilu, tak se to blbě nakopírovalo. Ale předpokládala jsem, že jsou tu chytrý holky, co mají internet, a zvládnou do googlu napsat “pečící kámen Orion”. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17917
7.3.21 19:29
@Jeremi píše:
Jak jsem to vkládala z mobilu, tak se to blbě nakopírovalo. Ale předpokládala jsem, že jsou tu chytrý holky, co mají internet, a zvládnou do googlu napsat “pečící kámen Orion”. :mrgreen:

Jo, nasla jsem to :oops: :mrgreen: Dobry tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
7.3.21 21:59
@Eliška píše:
Jo, nasla jsem to :oops: :mrgreen: Dobry tip :palec:

Kamen od Orionu také doporučuji. Je super!
Dělám na něm pizzu nebo housky.

Dala jsem jej na Vánoce i tchýni a ta je také nadšena. Za mne jeden z nejlepších kupů poslední doby.

• Citovat
  • Upravit
24992
8.3.21 07:23

Tak poslední dva dny, v peněžence se na mě šklebí posledních 143 kč

dnes na oběd a večeři budeme mít rajskou se sekanou a knedlíkem/těstovinami (ze včera)
na svačinu sladké ze včerejší oslavy

zítra na oběd budeme mít s klukem rybu s kaší (máme v mrazáku) a na večeři upeču 4 kuřecí stehna s rýží pro mě a pro chlapa, zbytek dojíme s klukem ve středu na oběd.

Ze zbylých peněz nakoupíme dneska čerstvou šunku a nějaky ovoce v naší předražené prodejně zeleniny na svačiny…

no, od středy zvedám limit, ještě teda nevím jak to budeme dělat, to musím promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
8.3.21 08:33

Tak zkusím vložit znovu linky na ty pečící kameny.
Malý: https://www.oriondomacipotreby.cz/…33-cm-123778
Velký: https://www.oriondomacipotreby.cz/…30-cm-127018
Mám malý a na pizzu úplně stačí. Možná jsem měla koupit velký, že by šel použít i na rohlíky a chleba, ale rohlíky peču normálně na plechu a jsou v pohodě a chleba zase v silikonové formě, co se v ní rovnou i zadělává. Něco jako tohle https://www.panag.cz/…ceni-chleba/
akorát ta moje je z Tchiba, o něco menší a stála pětistovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
8.3.21 08:44

@debra.morgan
Limit jsem si nedala, ale zase teda si píšu, kolik za jídlo utratíme. Minulý týden to bylo 1498 Kč + včerejší podpora oblíbené restaurace 690 Kč. V nákupech bylo jedno celý kuře, další kilo jiného masa a asi 600 g čerstvé tresky. Čerstvé jahody a lahev brut sektu (byl v akci za 89 Kč, no nekupte to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 11:49

Celý dopoledne přemýšlím, jak budu v hospodaření s penězi na jídlo pokračovat, další pokus na tento měsíc, bude velký nákup zásob v kaufu, doplnění trvanlivých věcí + maso+ ovozel, většinou na takových nákupech v kaufu necháme 2-2,5tis. A pak hospodařit s tou 1000 kč/týden, což by vycházelo na 6,5 tis/měsíc, cca 1500 kč/týden. Asi. Uvidíme. Přijde mi to reálný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 11:58

Na co mám chuť:
Halušky se zelím a slaninou
Ražniči s rýží
Bramboráky
Kuře na smetaně
Smažák :oops: Červená čočka se zeleninou
Dušená mrkev s vajíčkem
Holanďáky s kaší
Hovězí gulᚨ
kuřecí/sekaná bábovka
Telecí roláda? Telecí na houbách? telecí řízek? nevím…něco z telecího

Polívky: luštěninový - hlavně, vývar, porková, zeleninová, fanfurtská, kulajda, zelňačka…

ale co budem vařit ve středu, to nevím :roll: :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.03.21 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22490
8.3.21 11:58

@debra.morgan jsi dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 12:23

Spíš mi sem nahodte někdo nějaky nápad na sladké pečení…já mám nějakvygumováno v tomto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13116
8.3.21 12:58

@debra.morgan perník že školky, recept na MMB. Je výborný. Nebo profiterolky. Máslové sušenky, koka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13116
8.3.21 13:03

@debra.morgan také bude zvyšovat limit. Dokud se to chodilo do práce a do školy šlo to, teď je to málo. Zatím dám o 2000,– měsíčně víc, uvidíme. Až nejmenší povyroste, zase to bude potřeba zvednout.
A v tom jakým systémem hospodařit tápu. Velké nákupy na týden se neosvědčily, zatím. Možná je to tím, že není hotová spíž, kam se to dá „schovat“ před žrouty. Máme ji mimo byt. Pak to třeba půjde. Nákupy obden, max 3 dny jsou zatím nejlepší, ale zas ten čas a fakt mě to nebaví.
Viděla jsem na YouTube ukázku nějaké reality, nákupy těch co žijí mimo civilizaci. To jsou nákupy a zásoby, to se mi líbí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
8.3.21 13:07
@Samina007 píše:
@debra.morgan perník že školky, recept na MMB. Je výborný. Nebo profiterolky. Máslové sušenky, koka…

perník byl nedávno, profiterolky sice ne, ale zas byly větrníky a venečky…tk to taky nic, na sušenky nejsme :lol: něco jinýho tam nemáš? jestli to pomuže mam doma dost špaldové mouky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat