Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem si volala s gynekoložkou na výsledky testů s ta mi řekla, že mám kvasinky. Ještě včera jsem měla sex s přítelem - i orální. Mohla jsem to na něj nějak přenést. Mám strach![]()
Musí se léčit i přítel. A to jsi necítila žádné svědění?
@misa.859 píše:
Musí se léčit i přítel. A to jsi necítila žádné svědění?
ne, vůbec nic, bez příznaků ![]()
@Anonymní píše:
ne, vůbec nic, bez příznaků
To je zvláštní, většinou kvasinky se poznají kvůli pálení, svědění, zarudlému poševnímu okolí a výtoku. Ať se namaže přítel nějakou antimykotickou mastičkou. Jinak si to budete předávat.
Sex máme vždy s kondomem (neberu antikoncepci), ale při orálním sexu jsme se uspokojovali oba navzájem.. Mohla bych to takto přenést?
@Anonymní píše:
Sex máme vždy s kondomem (neberu antikoncepci), ale při orálním sexu jsme se uspokojovali oba navzájem.. Mohla bych to takto přenést?
Myslím, že ne. Ale pro jistotu bych přítele taky přeléčila. ![]()
Já jsem z toho strašně vyděšená. Nikdy jsem nic podobnýho neměla. Jak se to léčí, a jak dlouho? Mám se bát?.. Můžeme se s přítelem milovat (s ochranou)? K doktorce jdu až v utery ![]()
Pravděpodobně se ti kvasinky, které se v pochvě normálně vyskytují, přemnožily díky tomu teplému počasí. Člověk se víc potí a do toho telíčko, to kvasinky milují a vesele se množí. Ještě jim pomáhají nějaké sladkosti nebo koupaliště a mokré plavky.
Pokud nemáš nepříjemné pocity až k nevydržení, tak bych si počkala do kontroly, ať ti gyndařka napíše sama, co jí přijde nevhodnější. Kdybys měla nepříjemné svědění, pálení a nedalo se to vydržet, tak v lékárně prodávají hromadu mastiček, čípků a tablet, to už by ti poradili
Sex bych pro jistotu vynechala, aby sis tam to prostředí ještě nero zdráždila. Při kvasinkách sex ani nebývá příjemný, takže raději sex nee.
A dělala ti kultivaci nebo jen koukla a řekla, že máš kvasinky? Ono v hodně případech, když jsou kvasinky, tak je k tomu i něco jiného. Např. streptokok. Ale ten se neléčí.
@Anonymní píše:
A dělala ti kultivaci nebo jen koukla a řekla, že máš kvasinky? Ono v hodně případech, když jsou kvasinky, tak je k tomu i něco jiného. Např. streptokok. Ale ten se neléčí.
Dělala mi nějaké výtěry, dnes ráno jsem si volala na výsledky a bylo mi řečeno že mám kvasinky a ano, i streptokoka. Na prohlídku jdu v úterý. Nic víc mi do telefonu neřekla, takže ani nevím o co se jedná. Nikdy jsem nic takového neměla a mám strach ![]()
@Anonymní píše:
Jak dlouho se to většinou léčí? Týden? Dva?
Podle toho, co se nasadí na léčbu. A to ale dostorka musela mít nějaké podezření, že nechala dělat kultivaci, ne? Nebo jsi měla nějaké potíže?
Neměj, tímhle jsem si prošla několikrát, kvasinky jsou opravdu otravný, ale ten streptokok, neřešit, řeší se to až při porodu. Léčí se to většinou tak 3 dny, záleží, co ti doktorka předepíše. Může ti dát nějaký globule nebo krém a pokud ti bude předepisovat i něco na toho streptokoka, tak je to zbytečné, ten se vypudit nedá. Nezpůsobuje žádné problémy, proto se neřeší. A kvasinky zlikviduješ třeba tím krémem a doporučuju nebrat antikoncepci, což nebereš, jak jsem četla a další prevence nejíst sladký nebo najet na protikvasinkovou dietu, hodně pomáhá. Kvasinkama trpí opravdu hodně žen, tak si z toho nedělej starosti.
@Petule030 píše:
Podle toho, co se nasadí na léčbu. A to ale dostorka musela mít nějaké podezření, že nechala dělat kultivaci, ne? Nebo jsi měla nějaké potíže?
Mám problémy vyvolané špatnou antikoncepcí - hormonální nerovnost a tak
@misa.859 píše:
Neměj, tímhle jsem si prošla několikrát, kvasinky jsou opravdu otravný, ale ten streptokok, neřešit, řeší se to až při porodu. Léčí se to většinou tak 3 dny, záleží, co ti doktorka předepíše. Může ti dát nějaký globule nebo krém a pokud ti bude předepisovat i něco na toho streptokoka, tak je to zbytečné, ten se vypudit nedá. Nezpůsobuje žádné problémy, proto se neřeší. A kvasinky zlikviduješ třeba tím krémem a doporučuju nebrat antikoncepci, což nebereš, jak jsem četla a další prevence nejíst sladký nebo najet na protikvasinkovou dietu, hodně pomáhá. Kvasinkama trpí opravdu hodně žen, tak si z toho nedělej starosti.
Děkuji moc ![]()
Já jen mám strach, abych nenakazila přítele tím oboustranným orálním sexem..
Ahoj, dnes jsem si volala s gynekoložkou na výsledky testů s ta mi řekla, že mám kvasinky. Ještě včera jsem měla sex s přítelem - i orální. Mohla jsem to na něj nějak přenést. Mám strach