Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den Dámy,četl jsem pár diskusí o sexuálním nechutenctví žen.Máme s tím doma velký problém
,máme 6letého kluka a partnerka ztratila po porodu absolutní chuť čehokoli co se týká sexu ,jediné co zvládne se přitulit
,za 5 let jsme spolu měli sex pouze jednou, ale má trpělivost je u konce,nechci opustit rodinu ,ale na mnicha mám dost času (31let).Opravdu nevím co s tím ,nevěra pro mě neni řešení
,budete mít pro mne nějakou ověřenou radu ?dík Ivo
To už je pěkně dlouho. Co takhle vyzkoušet nějakého odborníka a zjistit, jestli v tom není i nějaký zdravotní problém.
Jinak můžu poradit komunikaci, diskutovat spolu o problému apod. Hlavně se nestydět o tom mluvit.
Je to uz vazne dlouho, prvni rok po porodu bych jeste brala, ale toto uz neni moc normalni, bavis se s ni o tom??????
taky bych se přimluvila za tu komunikaci… může mít v hlavně nějakou pro tebe naprosto scestnou představu.. např. o změně svého těla po těhotenství atp. sama vím jak to může člověka hlodat a jak neuvěřitelně to narušuje sexuální apetit…
Ahoj..
Já si myslím,že jsou takové typy žen,možná i lidí,nevím ![]()
Sex jednou za pět let je opravdu málo.Ale já například taky nepotřebuji sex několikrát denně nebo týdně.Prostě jednou za čas to stačí.Sex je pro mě prostředek k plození dětí,žádný větší požitek z něj nemám.Ale zas na druhou stranu není něco,co bych občas nesnesla..
Tak jak jsou lidé,kteří myslí snad jen na sex,tak jsou i lidé,kteří sex tolik nepotřebují.A nevidím důvod,proč by měli okamžitě hledat odborníka.To bych tam třeba poslala i toho sexuálně aktivnějšího.
A kdyby Ti toto Tvá žena řekla na rovinu,co uděláš?Rozejdeš se sní,najdeš si jiný sexuální vztah?Budeš hledat chybu jen v ní?Prostě budeš muset přijmout,že je tak nastavená.Má na to plné právo a je úplně stejně zdravá jako Ty..Zkus si na to odpovědět.Možné to je..
Já sice teď po porodu i po prvním moc chuť nemám, ale tak 1× za 14 dní určitě jo. Po prvním porodu mě to ale dost bolelo a to hodně dlouho, skoro rok a fakt jsem na to neměla vůbec chuť.
Zkus si s ní o tom promluvit , jestli třeba taky nemá nějaký zdravotní problém, nebo jak už tu někdo psal, třeba se stydí, myslí si , že už není po porodu tak pěkná.
Něměla třeba těžký porod,????
Hlavně opatrně dávat najevo, že o ní máš po sexuální stránce pořád zájem.
Souhlasím trochu s anonymní, že v životě může nastat situace kdy sex nehraje první roli a člověku nemusí naprosto chybět. Tolik let je sice dlouhá doba, ale je fakt že po porodu se pohled na tyto hrátky výrazně změní ( samozřejmě jak u koho). u nás to také vázne, ale vázlo to vždy, takže je to jen umocněno novým přírustkem. My o tom ale víme, mluvíme a sem tam řešíme. ![]()
TAké jsem řešila zda opustit přítele, který je nejlepší otec na světě, zodpovědný, pracovitý, milující, přátelský a prostě nej - ale apatický. Nejsem blbá, takže jsem zůstala - je to o prioritách. opravdu na tom tak záleží???? Mám čekat že mě partner opustí, protože po porodu se zase nechce mě???
Chodím sem, ale raději zůstanu anonymní.
Jsem rok po porodu, ještě kojím a s tím sexem jsem na tom podobně - vůbec na to nemám pomyšlení. Sex u nás probíhá tak jednou za dva měsíce, ale vždy zjistím, že z toho prostě nic nemám, jen chci potěšit manžela a pak je mi docela trapně. Nevím jak to máš ty, ale kdyby se mnou muž spal jen proto, aby mi udělal radost a sám z toho nic neměl, tak bych si připadala dost blbě. Před těhotenstvím jsem vedla řekněme nevázaný život. Pár let po svatbě jsem zjiztila, že mě hodně láká SM, ale manžel na to prostě není, párkrát do toho sice šel, ale se sebezapřením a já si prostě připadala dost blbě, že už jsem ho k tomu nepřemlouvala a našla si na tohle milence. No vlastně o sex ani nešlo. Manžel o tom vědět nechtěl, ale tušil, že si to prostě vybíjím jinde. A teď se situace obrátila, tudíž já nepátrám po tom, jestli má nebo nemá milenku, párkrát jsem mu i naznačila, že bych se mu nedivila, kdyby si nějakou na sex našel.
Jsme spolu už dlouho a dost by mne zklamalo, kdybych najednou zjistila, že se mnou byl jen kvůli sexu. Myslím, že když se OBA osvobodíte od společenských klišé a dovedete oddělit lásku od sexu, tak se vám spolu bude žít lépe. Člověk prochází různými životními etapami a pokud s někým chceš být celý život a stojí ty za to, prostě ho bereš i s těma změnama, ale chápu, že mnohdy je jednodušší se rozejít…
Inko, nezlob se na mě, ale ve tvém případě opravdu nejde o normální manželský vztah, je to jen vztah dvou lidí, kteří spolu urdžují něco, čemu se dá těžko říkat láska. A já jsem asi ještě pořád romantik a manželství i partnerství pro mě láska je a to jsem se svým partnerem už 12 let. Možná jsem vyjímka, možná ne, ale nedovedu si představit normální rozumově zdravou ženskou, která by svému manželovi/partnerovi povolila mít milenku. No ale je to váš vztah a pokud si myslíš, že normální je, tak je to jen tvá věc.
Každopádně DREEP, tohle taky není normální. A hlavně klobouk dolů před tebou, chlap, který má sex jen 1× za 5 let je téměř světec. Každopádně si o tom s manželkou promluv, určitě jste to už zkoušeli, ale tohle pravděpodobně vyžaduje odbornou radu, přeci jen sex v partnerství hraje velmi důležitou roli a jestli toho už několik let chybí, tak je to opravdu velký důvod vyhledat pomoc.
Já jen zírám, jak jsi to mohl tak dlouho vydržet???…já teda taky po porodu měla problém si jen představit že bude sex, a trvalo to skoro rok než jsem jakž takž začala z toho sexu zase něco mít, ale neumím si představit že by manžel tak dlouho bez sexu vydržel. Rozhodně to chce radu odborníka.
A co je normalni manzelsky vztah???Pro kazdeho neco jineho treba,hlavne,ze to vyhovuje OBOUM ne?Takovejch paru s volnym manzelstvim-vztahem,znam nekolik a bajecne jim to klape..muj pripad to rozhodne neni,ale urcite o jejich ziti nebudu rikat,ze je to nenormalni vztah:roll:
Nezlobte se na mě,ale je každý jsme jiný.Tak,jak někteří myslí jen na sex a přáli by si ho i několikrát denně,jsou i takoví lidé,kteří ho berou pouze jako nutnou,rutinní součást partnerského vztahu,která je sem tam nezbytná pro jeho udržení..
Já na oddělení lásky od sexu taky nevidím nic špatného.Sex beru pouze jako rutinu,prostředek k dělání dětí,žádný krásný požitek,nic.Nebaví mě a vždy se těším,až to skončí..
Můj postoj k sexu je ale takový pořád,i před narozením dětí..Ani v pubertě a ranné dospělosti jsem nějak zvlášť po sexu netoužila.
Můj partner o tom ví a nezbývá mu,než se s tím smířit.Proč bych měla být já ta,která se bude nutit?Je to o kompromisu..Proč teda nezajde za odborníkem ten z páru,který má větší potřebu sexu a neventiluje to tam jako nehorááznýý problém?
Ahoj, aby někdo (ať už ženská nebo chlap) vydržel 5 let bez sexu, to je síla! My vedli s manželem před mým otěhotněním opravdu bohatý sexuální život, ale po porodu jsem na to neměla ani pomyšlení - únava, nevyspání… ale i bolesti při sexu. Nemohla jsem se na to soustředit, čekala jsem, že to každou chvilku zabolí. Až časem se to spravilo. Jestli jste spolu byli za tu dobu jen jednou, třeba to taky manželku bolelo a proto sex nevyhledává. Nevím jak moc o tom mluvíte, ale třeba musí zjistit, že už je to po letech v pořádku. Je to jen jeden z X možných důvodů… Možná jsi se v jejích očích v něčem změnil, o něčem pochybuje, myslí si, že jsi něco provedl… to bys ale vycítil. Určitě souhlasím s tím, zajít k odborníkovi, ten důvod může vycházet z něčeho úplně jiného.
Ahoj dreep,
umim si predstavit, jaka jsou to muka. Ja zpusobovala manzelovi v nedavne dobe taky. Mohl za to stres, vycerpani, to ze jsem byla permanentne ve strehu. Kdyz tedy pominu, ze jsem pri tom byla vzdycky jednim uchem na chodbe a vzdy pripravena odbehnout, nemela jsem z toho nic taky proto, ze jsem „nic necitila“ fyzicky.
A musim rict, ze se to hodne zlepsilo, co jsem zacala cvicit. Nejdriv jsem si rikala, ze na to nemam cas ani dalsi kapacitu na unavu, ale jak jsem s tim zacala, zjistila jsem, ze vyplavene endorfiny mi zlepsuji naladu na dost dlouho, ze jsem pak s ledascim svolna a ze unava, ktera po fyzicke zatezi prichazela, byla jina: napr. jsem kvalitneji spala. V neposleni rade jsem taky potrebovala pohnout s vahou, ktera sla poslednich 10let jen a jen nahoru.
A jak jsem zacala s cvicenim? Uplne na zacatku byl bootcamp , ktery byl vyborny hlavne taky v tom, ze jsem se dostala mezi lidi s jinymi starostmi. Naucila jsem se telo zatizit i zrelaxovat. Dala jsem do kupy povadle svalstvo panevniho dna a konecne mela zase z manzelskych radovanek pozitek. Po case jsem s bootcampem skoncila a chodila sama behat po vecerech nebo rano, kdy deti mohl hlidat manzel. Po pribehnuti jsem si jeste zacvicila - protahla se a posilila tak, jak me to naucil bootcamp. Delam to dosud, pac si u toho i srovnam myslenky.
Je to uz rok a pul, co jsem s tim zacala a v posledni dobe pocituju, ze jsem ve stejne (ne-li lepsi
) libidozni kondici jako pred detmi. Pocituje to i manzel.
Celkove si myslim, ze pohyb (a nasledne endorfiny) dokaze odplavit i hafo problemu, ktere muzou byt v hlave. Taky jsem pri sexu mela v hlave „tak tudy proslo dite…“, ale cim lepsi jsem mela kondici, tim vic jsem na to umela nemyslet.
Takze za sebe doporucuju tve zene: cvicit a posilit panevni dno. Zjistit, jaka forma cviceni mi vyhovuje - jestli v kolektivu, nebo s DVD, ale najit takovou, u ktere vydrzim. Mit cas na sebe, mit radost z toho, ze mi jde i neco jineho nez pece o dite. Investovat do sebe ten cas, ktery si myslim, ze nemam. A z tve strany to bude vyzadovat bezednou podporu - chvalit, chvalit, chvalit, pri cviceni udrzet. Protoze ta odmena za to stoji ![]()
Drzim palce, at jste brzy zase sehrany par.
Tý jo, nemáš svatozář??? ![]()
Radit můžeme ledacos, ale co říká ona? Mluvili jste spolu? Ví o tom, že tě přitahuje? Třeba má nějaký blok, že přibrala nebo tak něco…
Mně se po porodu do sexu nechce, protože to pořád ještě bolí
Ale i tak na sex asi jednou za týden dojde, zkouším, jestli se to lepší a taky to dělám z lásky a trošku mě to baví i přes tu bolest ![]()