Sezení před plazením

151
29.10.12 10:45

Sezení před plazením

Ahoj,
našemu mrňouskovi je čestvých 7 měsíců a už si sám hezky sedne, ale bohužel nějak nám nechce lozit ani se plazit. Dřív než se posadil tak se snažil lozit ale od té doby co si sedne tak začal s trénováním lození trochu lenošit raději si sedne, ale většinou neví jak se ze sedu dostat zase na bříško a většinou sebou mrsne na bříško a to většinou bývá i s nějakým pádem na hrašku nebo to neukočíruje a bouchne se v té rychlosti do hlavičky jak padá ze sedu :?. Nevíte jak mu nenásilně naznačit aby lezel a nelenošil v sedě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101681
29.10.12 10:49

A jak si sedne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
29.10.12 10:52

@SabinaK Náš dělá to samý a doted ještě neleze už se aspon plazí a chodí kolem nábytku holt každé dítě děla svoje. U nás je teda problém, že si sedl v 5 měsících a od té doby ho to nejvíc baví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.10.12 10:54

@j.a.n.i1
no prostě si klekne a sjede zadečkem dozadu a sedí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
29.10.12 10:58

@SabinaK Tak to si alespoň sedá správně :palec: já měla taky lenocha… co zkusit nějaké to autíčko, které když se zmáčkne, tak popojede dopředu? Nebo nějakou zajímavou potvoru na špagátě? „Zapomenutý“ telefon či dálkový ovladač od televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.10.12 11:05

Já bych ho nechala. Pokud sedí správně, on si na zbytek přijde sám. NAše malá se plazila jen chvilku, pak najednou sedla a začala lítat po čtyřech - ze dne na den.
Já osobně nemám ráda, když někdo děti do nečeho nutí, jen proto, že se mu zdají „pomalejší“. Známá cvičila s malým od narození vojtovku, jen proto, že byl nedonošený. Nikdo nečekal, jak se bude vyvíjet, prostě se čvicilo. Když nějaký pohyb přeskočil (nebylo to podle tabulek), tak to hned hrozně řešila a zase cviky… Naše dělala dlouho letadýlko, tak jsme prostě počkali, až na něj zapomene. Je jí rok a ještě nechodí, ale neřeším to.
Promiň, nechala jsem se unést. Jen jsem chtěla napsat, že bych tomu nechala volný průběh. Hlavně, když nesedí nakřivo a tak. Akorát ty pády… ale na to přijde hned uvidíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
29.10.12 11:06

@SabinaK naše malá si také nejdřív sedla, předtím se ani o žádné lezení nepokoušela, jen občas trochu couvala…Sedala si stejně jak popisuješ…Časem pády vypilovala a asi do dvou měsíců od prvního posazení začala lézt po 4…Takže bych to asi nějak moc neřešila..Uvidíš, že malému taky za chvíli nebude stačit jen sedět a vyrazí kupředu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
29.10.12 11:19

Sedá si správně, což při přeskočení plazení a lezení nebývá časté. Motivuj ho, ale zbytečně ho nedrezúruj, on si na to přijde, až to bude potřebovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
29.10.12 11:23

Jo a padat ho nech. Akorát hlídej ostré hrany apod. Já dávala mezi například nohu stolu a hlavu padajícího dítěte svojí ruku, dítě samotné jsem nechytala, ale nechala spadnout. Pokud ho budeš chytat, je to v důsledku daleko nebezpečnější, protože se nenaučí řídit pád. Bude padat jak hruška a čekat až ho chytneš, což do budoucna není výhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.10.12 11:30
@TýnkaK píše:
Jo a padat ho nech. Akorát hlídej ostré hrany apod. Já dávala mezi například nohu stolu a hlavu padajícího dítěte svojí ruku, dítě samotné jsem nechytala, ale nechala spadnout. Pokud ho budeš chytat, je to v důsledku daleko nebezpečnější, protože se nenaučí řídit pád. Bude padat jak hruška a čekat až ho chytneš, což do budoucna není výhodné.

No já ho většinou ani nestihnu chytnout to bych u něj musela sedět v jednom kuse. Když vidím jak se snaží že lozit tak ho fut bovzbuzuji říkám mu jak je šikovnej malej se směje, dávám před něj hračku aby se snažil přiblížit, ale většinou to za pár sekund vzdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.10.12 12:12

Sedá si správně, to je hlavní. Plazit se nemusí, lézt by měl a třeba ještě začne. Mě syn taky dřív seděl (dokonce i stál a obcházel nábytek) než lozil. Sedět, stát a obcházet začal všechno najednou v 9 měsících a lézt začal až později v 11 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.10.12 14:59

Malá taky dřív seděla než lezla - o pár dní.. Neplazila se vůbec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
29.10.12 16:26

Naší je také 7m a před asi 4mi dny se začla plazit.. před tím válela sudy a s tím plazením přišlo i sezení :lol: :lol: je to super, ptž první holčička nedělala nic z toho, ta začala až lést v cca 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
29.10.12 16:29

On až bude chtít, tak mu to určitě pujde.. :lol: ty chlapečci jsou trochu pomalejší, ale s první dcerou jsem zkoušela dávat plenu přes prsa a bříško, nadzvednout jí na čtyři a takhle jsme cvičili lezení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
29.10.12 21:54
@avm3
@avm3 píše:
Já bych ho nechala. Pokud sedí správně, on si na zbytek přijde sám. NAše malá se plazila jen chvilku, pak najednou sedla a začala lítat po čtyřech - ze dne na den.
Já osobně nemám ráda, když někdo děti do nečeho nutí, jen proto, že se mu zdají „pomalejší“. Známá cvičila s malým od narození vojtovku, jen proto, že byl nedonošený. Nikdo nečekal, jak se bude vyvíjet, prostě se čvicilo. Když nějaký pohyb přeskočil (nebylo to podle tabulek), tak to hned hrozně řešila a zase cviky… Naše dělala dlouho letadýlko, tak jsme prostě počkali, až na něj zapomene. Je jí rok a ještě nechodí, ale neřeším to.
Promiň, nechala jsem se unést. Jen jsem chtěla napsat, že bych tomu nechala volný průběh. Hlavně, když nesedí nakřivo a tak. Akorát ty pády… ale na to přijde hned uvidíš :)

Děkuji, určitě ho do ničeho nutit nebudu, jen ty pády a následnej pláč my trhají srdce, ale jsem ráda že je aspoň taková šikulka a snaží se o nějaký pokrok. Mam kamošku se stejně starou holčičkou a ta se sotva otočí takže jsme ráda že mám takovou šikulku a určitě není pravda že jsou kluci pomalejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí