Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malýmu je za 14 dní 6 měsíců a poslední 2 noci moc nespíme, hodně poplakává, někdy se u toho probudí, někdy ze spaní, dudlík nepomáhá(předtím pomáhál)po pochování se uklidní a usne, takhle ho chovám několikrát v noci, a přes den jsem ho uspávala v náručí a to se taky nedá, uhoupu ho jen ve vajíčku, houpnu párkrát a je tuhej tak ho přenáším do postýlky, přes den to spaní taky není moc klidné, hračka ukusuje fest, strká je tam a někdy u toho jako když úplně bručí, a chce to silou dát do pusinky, jinak mě nic nenapadá, hlady to nebude jsme už na UM a příkrmech, a na noc baštíme kašičku, a když by měl hlad taky by se v noci nenechal uspat
díky za tipy jak jste to měli vy, jo a jsme bez teplotky ![]()
@dominikavojta píše:
Ahoj, ma malej natekłe dasnicky?
no zdají se mi trochu nateklé
![]()
Ahojky no u nas se zuby projevuji nespanim, vzdycky kdyz mi malej zacne spatne spinkat (budi se, mrci, je takovej protivnej)tak je mi jasny ze roste zub taky jsme teploty nikdy nemeli jen proste tri dny vetsinou nespi. Samozdrejme muze to byt cokoliv jinyho ale u nas se takhle jevili zoubky.
Ahoj
Mam podobny problem, maly mi nespi uz delsi dobu v noci..nekolikrat se vzbudi a musim ho uspavat u prsa, nekdy se vzbudi uplne a vydrzi i hodinu..hodne knoura a vrti se skoro celou noc, jen malokdy se mi stane, ze je v noci klid a vzbudi se treba jen dvakrat..a taky vsechno hrozne strka do pusy a potrebuje kousat, uplne je nervni kdyz mu to nejde poradne a je protivnej porad, vzteklej takze myslim, ze zuby mu taky zacli rust..ma dole maly boulicky a jednou sem si vsimla i maly bily tecky, ale uz tam neni
Ale podivat se mu tam poradne nemuzu, protoze s sebou zacne skubat a otacet hlavu
Je nam 5 mesicu ![]()
@janusenka píše:
Ahojky no u nas se zuby projevuji nespanim, vzdycky kdyz mi malej zacne spatne spinkat (budi se, mrci, je takovej protivnej)tak je mi jasny ze roste zub taky jsme teploty nikdy nemeli jen proste tri dny vetsinou nespi. Samozdrejme muze to byt cokoliv jinyho ale u nas se takhle jevili zoubky.
to me malej delal tri noce ted, najezenej byl, dudlik mel, ale proste porad mrcel,,furt zkousim cinkat a nic
Taky mám tento pocit. Malému je skoro 8 měsíců, zub žádný, ale druhá noc podivné spaní. Hlavně dneska. Od 2 ráno řev a neklid (což se zatím nikdy nestalo). Vysvětluju si to zoubkama, už je čas. Jsem ráda, že čtu, že to tak mají i ostatní.
Zuby to být můžou, malá u spodních neměla dásně ani trochu nateklý.. Až u horních jí otekly..
Pokud mas pocit ze jsou to zoubky me silene moc pomohl calgel tim jsem mu namazala dasne a spinkali jsme celou noc..JA mam teda opravdu zkusenost ze nespime jen pri zubech…ono to prejde uvidis
Našemu malému vylezli první dva spodní zoubky na 5. měsících-. V noci divně spal, pořád si strkal něco do pusinky, a příšerně slintal
. Jinak ale dás+ničky oteklé moc neměl…
@janicel píše:
Ahoj malýmu je za 14 dní 6 měsíců a poslední 2 noci moc nespíme, hodně poplakává, někdy se u toho probudí, někdy ze spaní, dudlík nepomáhá(předtím pomáhál)po pochování se uklidní a usne, takhle ho chovám několikrát v noci, a přes den jsem ho uspávala v náručí a to se taky nedá, uhoupu ho jen ve vajíčku, houpnu párkrát a je tuhej tak ho přenáším do postýlky, přes den to spaní taky není moc klidné, hračka ukusuje fest, strká je tam a někdy u toho jako když úplně bručí, a chce to silou dát do pusinky, jinak mě nic nenapadá, hlady to nebude jsme už na UM a příkrmech, a na noc baštíme kašičku, a když by měl hlad taky by se v noci nenechal uspatdíky za tipy jak jste to měli vy, jo a jsme bez teplotky
tak to nebyli zuby, ale změna režimu, to jsem fakt nečekala, byli jsme u dr a ta mi řekla že dásně nateklý nemá, no včera si změnil režim a spal krááásně ![]()