Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
mám 30-ti letou kamarádku, je to pohledná bezva holka, ale má furt ňákou smůlu na chlapy. Navíc jí to už docela trápí, všichni okolo ní, už jsou spárovaní, mají děti, které ona má moc ráda, takže si připadá dost sama - pochopitelně. Je finančne samostatná, vlastní byt, auto. Odpověděla na dva inzeráty v novinách a jeden byl děs a hrůza, druhý si telefonicky domluvil schůzku a pak ani nepřišel.
Před časem tu proběhla diskuze, „Jak jste se seznámily s manželem?“, všimla jsem si, že velké procento to bylo přes net, ovšem ráda bych abyste mi některá dala tipa, jak a kde jste ten kontakt navázaly, někde na chatu?? Říkala jsem si, že bych jí nějak zkusila nasměrovat tímhle směrem, ňákej křáp poč myslím má, takže si jen zajistí připojení a třeba by měla štěstí.
Připadám si divně, když se na tohle ptám, ale když vidím, kolik z vás je touto cestou spokojených, tak ...........
Za případné postřehy a zkušnosti (i ty špatné!! ) budu ráda, dík.
sanynka
Ahojky, já si podala inzerát na www.seznamka.cz, během 1 dne mi přišlo kolem 70 odpovědí, z nichž jsem vybrala nějaké „ucházející“ a postupně chtěla uskutečnit se všemi pány schůzku a ejhle - hned napoprvé přišel můj nynější manžel. Prostě láska na první pohled!
Přeji Tvé kamarádce hodně štěstí a brzo nějakého super chlapa!
Ahoj, tak já jsem vdaná také přes www.seznamka.cz![]()
Na mnou podaný inzerát před 5 lety odpověděl i můj manžel a souhrou náhod jsem mu odpověděla a hned na prvním rande to zajiskřilo (pravda, po 2deci červeného:-))). Už to budou 3 roky od svatby a máme skoro ročního synátora a klape nám to:-)
Tak hodně štěstí kámošce:-)
Pískle
Ahoj,
tak já jsem na tom byla stejně jako Mufinka - dala inzerát, přišlo hodně odpovědí, vybrala jsem si několik odpovědí a vyměnila si pár mailů a pak začala uskutečňovat schůzky a hned na první potkala svého manžela.
V dnešní moderní době není vůbec ostuda seznámit se přes net a také v této uspěchané době není moc příležitostí na osobní seznámení.
Ale podařilo se nám s kamarádkou, že se nám ozval stejný nápadník a ten byl trošku divný a jedna odpověď byla hodně divná, ale to nejspíš rozesílal hromadně a dělal reklamu svých rasisticky zaměřeným stránkám.
Jen do toho a hodně úspěchů.
Ahoj!
Já jsem se seznámila přes www.rande.cz Dala jsem tam hned fotku, aby si nikdo nedělal zbytečné iluze o mém zjevu a neztrácela jsem čas zbytečným tlacháním. Také jsem dala přednost odpovědím s fotografií, protože u nich jsem předpokládala, že snad nebudou ženatí ![]()
Nakonec se vyloupli dva, jeden s fotkou se kterým jsem se sešla jako prvním, ale nemělo to žádnou jiskru. Druhý byl sice bez fotky, ale měl smysl pro humor a vůbec na mě zapůsobil. Obrázek poslal až před schůzkou, abych tušila, co mě čeká. Nakonec jsem byla ráda, že fotku neuveřejnil u inzerátu, protože by mi ho jinak určitě dávno vyfoukla nějaká jiná
Je to totiž fešák (aspoň takhle ho nazvala moje babička). Momentálně se snažíme o miminko ačkoliv v době seznámení jsme děti nechtěli ani jeden. Holt láska dělá divy
![]()
Držím kamarádce palce, aby si i ona našla toho pravého
Jo a ještě bych dodala, že mi tyto stránky doporučila moje kámoška, která si tam také našla toho svého ![]()
Ahojky, doporucuju najit si nejake lidicky se stejnymi zajmy. Ja se s mym muzickem seznamila pres spolecnou vasen (takze zacaly maily) a ackoliv jsme bydleli kazdy na jine strane republiky, porad jsme byli spolu - hodinove telefonaty a noci prokecane pres ICQ
Takze zadne klasicke randeni neprobehlo, ale uz od zacatku jsme meli v dulezitych vecech jasno. Za par mesicu jsem se pristehovala k nemu, za 3/4 roku jsme koupili domecek a za rok a 4 mesice od meho pristehovani byla svatba. Jsme spolu moc stastni!
Drzim palce at to kamaradce vyjde! Chce to ale trochu trpelivosti a netlacit na pilu, zivot je nekdy zahadny, ale ten pravy si ji najde.
Taky jsem se saznámil přes www.rande.cz. Bylo to před čtyřmi lety a už máme pětiměsíčího syna. Je sice pravda, že se tam vysktuje docela dost ženatých chlapů a někdy i pochybnýh individuí. Dost se toho ale dá odselektovat už při nějakém povídání (ať nechodí na rande moc brzo - nejdřív o oprvdu chce vyměnit pár mailů) a rande samozřejm někde na veřejnosti. Doporučuju jít někam na kafe - ne na večeři. POkud na první pohled zjistíš, že ten člověk za nic nestojí, tak těch deset minut přežiješ. Sedět někde hodinu a trápit se nd večeří může být k uzoufání. Jenom taková poznámka - zjistila jsem, že drtivá vtšina chlapů, kteří se takhle seznamují jsou IT, což většinou bývají divní pavouci (dělala jsem personalistu pro IT oddělení a ostatní se mi posmívali, že mám na starosti panoptikum ), ale zase bude mít kámoška celý IT servis a bude si moct za náma chodit popovídat!
Carsa + Ivan 5 měs.
ahoj, na rande.cz i na libimseti.cz, tam odtud mam manzela ja ![]()
Radus
ahojky
chaty bych moc neradila. spíš co tu holky psaly vyloženě nějaký servery na seznámení… na chat jsem chodila celou vejšku… ke konci jsem tam už znala skoro všechny osobně… scházeli jsme se nakonec jako parta… ale hledat tam stálého partnera, se mi ukázalo jako holý nesmysl… spousta mlaďochů kteří se chtěj bavit, spousta starochů, kteří se chtěj taky jenom pobavit… vyzkoušela jsem oboje, a na trvalý vztah a založení rodiny to nebylo, ale samozřejmě jsou vyjímky:o))) mluvím tu o x-chatu a xku
) nevylučuju že jsou chaty přímo na seznamkách a tam to už asi bude o něčem jiném.
Mě to přes chat nevyšlo, manželovi to taky přes chat nevyšlo, tak jsme se našli v práci.
tak hodně štěstí - pro tvou kamarádku
Ahoj,
tak ja se s manzou taky seznamila pres www.rande.cz
Dala jsem si inzerat, ze hledam manzela a otce .....taky vekovy limit, bez zavazku......no a div se dostala jsem pres 150 odpovedi......
Vetsina si myslela ze si delam srandu, kdyz se chci vdavat.....taky tam bylo par zenatych jenom na pobaveni, pak studenti.....
No, zredukovala jsem to na vyber z 5 kandidatu........vyzadovala jsem foto a tel. kontakt...... a prvnni rande jsem mela se svym manzou........pak dalsi rande uz nebyli
Tak snad se to tve kamaradce taky postesti, aby nasla toho praveho…
Katka
Jo, sme spolu 2 roky, a svatba byla 4 mesice po seznameni ![]()
Ahoj,
moje kámoška se seznámila na chatu. Ale to bych nevolila, může se tam lhát…
Já se seznamovala na www.seznamka.cz, kam jsem si dala inzerát. měla jsem 1 rande, no nepadli jsme si do oka. A k dalšímu se schylovalo, psali jsme si SMS, psal krásný, skoro jsem snad byla zamilovaná, on pak termín schůzky musel přesunout o týden.........no a já se jaksi víc spřátelila na srazu třídy se spolužákem
Tak bylo po schůzce, kdo ví, jak by to tenkrát dopadlo…kdyby schůzku neodvolal.
Alenka
Díky holky,
o víkendu ji to zkusím nadhodit, zkusím někam vyslat manžela a budem mít chvilku klidu na net
, já už se na tu seznamku koukala, z nabídek v okolí tam teď nikdo není, ale třeba do toho půjde a dá si inzerát sama
.
Uvidíme ![]()
mějte se hezky
sanynka
Ahoj, ja mam manzela z www.seznamka.cz. Inzerat jsem si podala sama, abych si mohla lepe udelat selekci.
Musim rict, ze je vhodne vybirat muze s podobnymi zajmy, nebo zajmy, ktere nejsou uplne v rozporu s tvymi, napr. ja bych tezko mohla zit s clovekem, ktery vyhledava adrenalinove sporty a nebo meditaci na pul roku v Tibetu…
Taky je dobre, aby si zena vybirala muze s podobnou urovni vzdelani, protoze hlavne kdyz zena ma vyssi vzdelani, nema vztah do budoucna moc sance. Chlapi to proste neumi snest.
Stylizace inzeratu je dulezita. Najdes tam strasne moc inzeratu bez jiskry ve smylu "ahoj, jsem obycejna holka…nebo ahoj, jsem takova prastena holka, kdyztak napis. A nic o tvych zajmech a taky trochu o tom, co ocekavas.
Ja jsem sepsala inzerat tak aby pritahnul ty spravne a odradil, ty, z kterymi bych jen ztracela cas. Proto jsem tam taky napsala, ze jsem VS ekon., protoze nektery chlapi takovy zensky primo nesnasi
Z tema bych nesla ani na zmrzlinu. Takze jsem si nasla taky chlapa inzenyra a jsme spolu stastni a rozumime si ve vsem. On mi klidne povida i o technickych vecech tykajicich se jeho prace a ja si to rada poslechnu. Jindy resime i otazky financnich analyz
Jsme si doslova rovnocennymi partnery a to i v otazce plneni rodinneho rozpoctu. Samozrejme s vyjimkou tohoto obdobi, kdyz ja beru RP a jsem doma s miminkem.
Jinak mezi odpovidajicimi pany byli velmi sikovni a inteligentni muzi, takze primarni selekce zabrala. Ale zamilovala jsem se jen do jedineho. Je to taky trochu nahoda, aby to byl chlap, do ktereho jsi schopna se romanticky zamilovat.
Treba tam tvoje kamaradka nejprve najde solidniho kamarada, a pak se z toho neco rozvine.
A co se tyka toho mnozstvi chlapu z IT: i muj manzel pracuje v IT a je fajn chlap, i jeho kolegove. Ale rozhodne existuji takovi, co jsou desne zazrany do sveho IT oboru a maji z toho v hlave jen jednicky a nuly
.
Ahoj, Marki
Ahoj Sanynko,
z vlastni zkusenosti vim, ze je lepsi, si ten inzerat dat. To ti odpovi spousta lidi a muze si kamaradka vybirat. Jinak si vybira ten druhy a setka se maximalne s jednim.
Ja se seznamila pres internet i noviny. Bylo to nakonec docela zajimave. Chodila jsem na docela dost rande.
Na inzerat pres noviny jsem se sesla se trema klukama. V PA, SO a NE. Souhrou nahod jsme skoncili ve stejnem podniku. Male mesto, mezi svatky … . Naposled na me pani satnarka mrkala.
No ale nejvtipnejsi bylo, ze s jednim jsem se rovnou domluvila, ze ne. Jeden se mi fakt libil a cekala jsem az zavola a jeden byl priserny a rovnou jsem doufala, ze nezavola.
A ted. Byla jsem v praci. Pracovala jsem na soukrome rehabilitaci a ON zavolala. Byla jsem nadsena. Pred stolem s telefonem cvicil na podlozce pacient a sedela u nej kolegyne a oba se vyborne bavili. Domluvili jsme si schuzku a rekli si, jak nam spolu bylo fajn. A ouha. On to byl ten ale uplne nepravy , co se mi ale vubec nelibil. To bylo vykrucovani a ze jsem se vlastne spletla az ze me vypadlo, ze jsem si myslela, ze je to nekdo jiny:-)))))))))))) Kolegyne se smeje jeste dneska.
Nakonec zavolal ten pravy, ktery byl sice taky nepravy:-)
Ale poznala jsem fakt i fajn lidi. A ono dopisovani hodne da. Poznas, kdo pise hrubky a kdo se jak vyjadruje. Takze se da predvybrat. A pak dovybrat:-)
Nechci vypadat, ze jsem stravila mladi takovymto seznamovanim, ale byla jsem fakt leta sama a neschopna se seznamit.
Pak jsem jednou jela na vinobrani. Oplakat rozchod s nekym, s kym jsem se seznamila pres net a tam jsem se seznamila s mym soucasnym pritelem.
A kamaradka se treba vdala za nekoho, kdo puvodne odepsal me:-) Tak myslim, ze je to dobry zpusob.
Jo a jeste k tem fotkam. Fotky strasne zkresluji. Kdyz jsem pred schuzkou videla manzela na fotce, rekla jsem si, ze se asi nezamiluju. A kdyz jsem se s nim poprve setkala, podlomila se mi kolena ![]()
Chce to par mailu dopredu, abyste si upresnili, kdo jste a pocitejte s tim, ze setkani je rozhodujici.
Sympaticke dopisy jeste nezaruci,ze on je ten pravy. Ja jsem podle emailu mela uplne jineho favorita, a v realu jsem se do nej nezamilovala. Ale je fakt, ze to byl sympatak.
A taky pro vasi bezpecnost: schazejte se radsi v pozdni odpoledne -ani ne vecer, a v restauracich -ne zadna romantika u splavu! Radsi nezustavat o samote. A taky si domlouvat tzv. nezavazne setkani. Nekteri chlapi, zvlaste ti nepolibeni, si mysli, ze to je prvni rande a chteji se loucit polibky a vodit za rucicku. No to je potom trapas.
Marki