Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam takovy pocit ze se mi deje to stejne jako Andilkovi. Jen mi neni tak spatne, menstruaci jsem dostala a byla kratsi nez obvykle. Je mozne ze jsem presto tehotna? Z prsou mi tece trochu tekutina, myslim ze se to jmenuje kolostrum ale uz mene nez pred menstruaci. TT test byl negativni. Myslite ze ho mam zopakovat? Stale si myslim ze je to hricka hormonu. Tehotna jsem se citila nez jsem dostala menst. ted uz moc ne. Termin u lekare mam bohuzel az v breznu, je to totalne narvane. Dekuji predem za vase odpovedi.
Myslím, že těhotná být můžeš - slabší menstruace se může v počátku těhotenství klidně objevit. Být tebou, tak ještě zkouším další testíky s odstupem několika dnů. Pokud budou vycházet pořád negativní, možná se jedná o hormonální poruchu. Ale držím palečky, ať se objeví //
Tak dalsi TT open negativni…ach jooo. No jo co nadelam. Ale uz jsem se zacala tesit.
Dekuji ti za odpoved. P.
pavlo, zkus to za tyden…
na cekatelkach mame taky jednu takovou… tt, negativni, obrecela ms, za 14 dni ji zaclo bolet v zadech, tak jsme ji premluvily na tt a byly tam
//
jak dlouho po te ms jsi?
Zdenik. No poslala jsem to omylem jako SZ. Jeste se tu nejak nevyznam. Tak znovu. MS trvala jen 4 dny coz u mne neni normalni a ted jsem 3 dny po ni. V krizi mne taky boli. Nejdriv jsem to vse prikladala stresu, zpozdeni ms, bolesti zad, hlavy atd. No byla bych rada kdyby to vyslo. Dik za odpoved. P.
Pavlo,
taky jsem měla menstruaci a přesto už jsem byla těhotná. Měla jsem to kratší dobu než obvykle, přesně jak popisuješ ty. Když jsem si udělala test tak byl negativní, šíleně jsem to obrečela a nechala to být, ale asi tak za týden mi bylo po ránu špatně, byla jsem pořád unavená, boleli mě záda atd., test jsem se bála udělat, ale tak nějak jsem tušila, že těhotná asi skutečně jsem. Když měla přijít další menstruace tak nic, ani po třech dnech zpoždění. Ten třetí den jsem si udělala test a myslela jsem si, že byl opět negativní a chtěla ho vyhodit, ale kouknul se na něj přítel a byli tam ty čárky dvě, ta druhá sice hodně ale opravdu hodně nepatrná, ale byla tam. Po dvou dnech už byla vidět dobře.
S tím testem určitě ještě počkej, já bych to nechala tak na příští týden a uvidíš. Držím palečky aby tam ty dvě // byly. ![]()
Verunko, dik za podporu. Tak ja jeste pockam. hloupe je ze mam termin u lekare az 7. brezna a do te doby asi zesilim. Mam take trochu bolesti v podbrisku. Taky uz mne pronasledovala myslenka aby to nebylo mimodelozni tehu. Citim se unavena ale jinak docela v pohode a podivuhodne najednou takova klidna
Stres mne ted nejak prestal trapit tak treba to fakt bude jen se neche ukazat. Uvidime, zkusim to za tyden znovu. P.
Verunko urcite napisu.....
Hodne zdravicka tobe i male. Zatim pa P.
Pavli, držím ti moc a moc palečky, snad ti to dopadne dobře jako Verunce!! Já teď taky z nervů nespím.. ![]()
Ahoj holky, pročítám si vaší diskuzi a zajímalo by mne zda ta vaše menstruace i přesto, že jste byly těhotné byla jiná od ostatních a zda jste čekaly na další zda příjde či ne a pak až šly k doktorovi? A poznal to doktor na UZ, že jste otěhotněly už před tou PM, tedy po předposlední PM? A jakou menstruaci bral doktor za směrodatnou při výpočtu termínu porodu? Myslím, že by měl brát tu předposlední, protože ta poslední už byla asi špinění v těhotenství a UZ by měl ukazovat na tuto předposlední?? Snad jsem to napsala srozumitelně.
Díky
Ahoj
Já měla obdobné pocity při obou těhu. Bolelo mě děsně břicho, pálila mě žáha a bolelo mě v kříži. Neustále jsem lítala čůrat. Poznala jsem to jedině z velmi citlivých bradavek, jakmile jsem někde zavadila příšerně zabolely. Ty příznaky popisované před tím totiž provázely i MS, ale takhle citlivá prsa ne. Jenomže každá jsme jiná a příznaky máme taky jiné. Jediné co je stejné je těhu test. Tak si ho udělej a budeš mít jistotu ![]()
Mně právě taky hrozně matou ty prsa - bolí mě už několik dní, někdy nespím a někdy mě tak svědí, jako když mi v pubertě rostla
Žaludek mám taky pořád na vodě a dost často si uvědomím tu podivnou chuť v puse - zítra bych to měla dostat a jeden test mi dnes ukázal tenoučkou čárku, druhý vůbec nic, tak nevím, nevím… Asi se z toho zblázním!!
Marinko, tak koukam ze jsme na tom stejne. Jen tobe uz se aspon neco ukazalo. To prece neni jen tak kdyz se ti ukazala trosku druha
Ja mam druhe policko ciste jaka padly snih
. A taky nemam pocit ze bych chodila tak casto curat. JA jsem zvykla docela dost pit a chodim celkem casto i tak. No ted musim jeste tyden pockat a uvidime co se bude dit. Tak drzim ti palce at uz MS nedostanes a mas //
P.
Pavli, i já tobě držím palečky! Mám úplně dnes strach chodit na záchod, abych neuviděla něco, co teda rozhodně vidět nechci
Ale jinak čurat taky nechodím častji, ale myslím, že to je spíš až později, když už miminko tlačí na močový měchýř. Na začátku těhotenství je to spíš výjimka. Včera jsem to řekla snoubenci, to moje tušení a byl tak nadšený, že jsem toho hned litovala, protože bude strašně sklamaný, pokud to nevyjde. I když jsem mu řekla, že to zatím vůbec není jisté.
Jinak dnes mi je pořád stejně - bolí mě prsa, podbříšek, mám žaludek na vodě a jsem hrozně unavená..