Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčičky,
už jsem vám psala,ale moje zlaté dítko mi vypnulo PC ![]()
Nevěšte hlavu a nebudte smutné,vždyt aspon jste/jsme si zkusily, jaké to je a na co všechno pak budeme muset myslet.Na druhou stranu to očekávání,napětí a nejistota před MS je přeci tak adrenalinová
Já vím,že byste všechny měly nejraději mimčo hned teď,ale třeba-třeba třeba.Jak už jsem psala-z nějakého důvodu po mnoha neštastných událostech,které mě kdy v životě potkaly už nebylo zbytí,než hledat nějaký záchytný bod-ten je v tom,že si ze všeho snažím brát nějaké pozitivum, i když se zrovna zdá,že tam žádné není.V každém zlu hledám aspon trošičku dobra a zpětně vždycky dospěju k závěru,že tak bylo..Tak já jsem si z tohoto vzala např.to,že 1/aspon se mimi nenarodí do smogu-u nás by se mohlo narodit pravděpodobně nejdřív tak na jaře.2/ted ještě budu chodit do práce a budeme tak mít víc peněz na placení našich půjček a leasingů 3/když se nenarodí v zimě,nebudu mít strach s ním jezdit v autě tolik jako bych měla na sněhu coby s novorozencem-když vezmu,že lukyho jsem začala vozit až kolem 3měs. 4/mi došlo,že doma ještě máme spoustu práce-vyhazuju a uklízím věci,které mi přijdou zbytečné. 5/my se rozhodli rychle,tak ted mám ještě šanci dát si dohromady aspon životosprávu-já totiž jím jen ráno a dopoledne čokolády a pak víceméně až večer s malým večeři…Nehledě na to,třeba si do té doby seženeme vlastní bydlení a nepřivedeme druhé dítě opět do pronájmu.
Zkrátka na všem něco je.Vím,že vybrečet se je asi důležité-a chápu to-mě to taky pomohlo,ale ted je čas soustředit se dál a nezůstávat na místě.No ale vy ještě máte na čas-vždyt nevíte jistě,jestli jste nebo nejste těhu.Hlavu vzhůru-ženská vydrží hodně.Hodně sil berušky.Laura
Lauro, mas uplnou pravdu. Dnes jsem si cetla o mamince, ktera nosi postizene dite a rekli ji, ze umre, ale ze ho musi donosit. To je strasne, porad na to myslim. Co jsou nase problemy proti tomu jejimu. Pak jsem se divala na stranku s podobnymi pribehy… to uz bylo na me moc…
Tolik nestesti je na svete, clovek o tom ani poradne nevi. Vsichni, co jsou zdravi by meli kazdy den dekovat za to co maji… chytla me z toho pekna depka… asi bych dala prednost tomu nemit dite vubec nez zazit takovato nestesti.
No a do toho ten hokej… tak to vidim na sklenku (nebo dve) vina… tehotna nejsem, tak co, ze? ![]()
Lauro, ty bys me stejne pekne nastvala, kdybys otehotnela hned prvni mesic…
Stejne jsou to takove nahody, ze? Dekuju ti za povzbudiva slova, uplne to hladi na dusi ![]()
Tys psala, ze bys mela az nejdriv jarni mimi, co kdyz to vyjde pristi mesic, to prece bude jeste zimni, ne? Ja jsem puvodne taky chtela kvetnove… to bylo v zari… clovek mini, priroda meni.
Jdu pripravit veceri a dat vychladit vino. Je potreba to oslavit. Vsechno to stesti, co v zivote mam.
To jsem se ale rozepsala, co? Asi jsem to potrebovala ze sebe dostat.
Žane, ty mi bereš slova z pusy..
A tohle mi taky řekl přítel, když jsem brečela nad prvním negativním testem: Vždyť se přece nic tak strašného nestalo, mnohem horší by třeba bylo, kdyby miminko bylo nemocné, nebo postižené. Tak to jeden měsíc nevyšlo, NO A CO!!
A má samozřejmě pravdu, stejně jako ty a Laura!! Člověk to musí brát s nadhledem a v pohodě. Panikař má cenu až tak po roce, po roce a půl snažení.. My jsme teprve nazačátku, tak bychom si to měli užívat, těšit se a brát to tak, jak to přijde. Život je takový, všechno má smysl, i když se nám někdy může zdát, že ne.. Tak hlavu vzhůru a díky!!!
Holky, chtěla jsem se zepta - zvýšený výtok může znamenat příchod MS, ale i těhotenství, že? Já jsem teď byla několik dní bez výtoku a dnes koukám, co se děje!
Je takový hustý, bílý ale nezapáchá, takže snad v poho. Ale je ho dost, to u mě nebývá zvykem. Ale netuším, co může značit - MS, těhotenství, ovulaci? ![]()
Marinko, jasne, jsem rada, ze uz to beres v pohode. Hlavne se nestresuj, telo ti pak bude provadet ruzne neplechy.
Ten vytok muze znamenat ovulaci. Jestli je podobny bilku, takovy tahavy. Pred MS byva vetsinou sucho, ale uz jsem cetla, ze zenska mela hodne vytoku pred ocekavanou MS a pak zjistila, ze je tehotna. Takze dalsi nadeje? Pro jistotu to hned proberte s manzelem
, co kdyby to byla opozdena ovulace? ![]()
Hezky den. Zanet
No, jo, Lauro, je to tak, jsi povidalka
Ale je fajn slyset vsechny ty pribehy, pripada mi, ze kazda zena ma svuj pribeh. Mozna od toho tu emimino je, abysme slysely pribehy jinych zen, tak nejak se s nema vcitili do toho zenskeho poslani. Stejne je to krasne, ze si zenske takhle muzou sdelovat dojmy, pocity… tohle chlapi vubec nepoznaji. Uz kvuli tomu jsem rada, ze jsem zenska. To mi primelo Marinku. Marinko, budto nebrec vubec nebo nebrec priteli na rameni. Chlapi to berou jinak, oni nepochopi tvuj zal, zes neotehotnela. Ale kdyz mu to budes takto pripominat a pak v dobe ovulace na neho tlacit a pohanet ho k akci, tak to fungovat nebude. Je lepsi, aby chlap o tve ovulaci vubec nevedel a jen se nechal svadet… Ono se totiz casto stava, ze chlap selze, zrovna kdyz vi, ze ma podat vykon. Je to pro ne nekdy strasna zodpovednost. Tuhle mi manzel rikal, uz to nejaky mesic dva zkousime, ze? Ja mu rikam, jo, uz pul roku…
Jsou to stejne tuntici ![]()
Ahoj Lauro, máš samozřejmě naprostou pravdu - co by to bylo za radost, kdyby nám všechno hned vyšlo. O to větší bude radost, až zjistíme, že jsme těhotné. To bude štěstíčko!!
A snad bude všechno v pořádku, já si určitě nebudu připouštět, že by miminko mohlo být nemocné, protože věřím, že tímhle se to akorát přivolá.. Ale myslím, že miminko přijde brzo, řekla mi to i kartářka, že bude brouček hned po škole a všechny její předpovědi zatím vyšly, tak třeba to vyjde i v tomto ![]()
Jinak ten výtok není jako bílek, není tažný, spíš takový lepivý. Ale MS stále nic, i když mě pobolívá břicho.. Trošku stále doufám, ale vše se uvidí až u doktorky. Díky moc za podporu a miminkům zdar!!
Ahoj zpřízněnky,
v říjnu minulého roku jsme se začali snažit o naše druhé mimi. První nám vyšlo hned napoprvé.První měsíc nic, druhý, nic třetí také nic, a čtvrtý měsíc mě najednou asi 10 dnů před termínem MS začalo šíleně bolet v kříži. Nikdy jsem tyto bolesti neměla, tak jsem začala doufat, že to tentokrát třeba vyšlo. Když se MS v termínu nedostavila, vytáhla jsem pečlivě schovávaný TT a za chvíli se na něm ukázala nejen jedna tlustá čárka, ale i druhá sice slabá, ale přesto dobře viditelná čárka. Asi si dovedete představit moji radost a nadšení, na nic jsem nečekala a radostnou novinu ohlásila i manžovi a radovali jsme se oba dva. O to větší bylo zklamání, když se mi dva dny po termínu dostavila MS. Teď ji mám už třetí den, normální jako vždy. Vzpomínám jak moc krásný byl ten jeden den, kdy jsem si myslela, že jsem těhotná. Myslíte si, že moje mimi bylo poškozené a proto odešlo ?Asi je to normální jev, vím, že tohle se stává, ale nepočítala jsem s tím, že se to může stát i mně. Je mi smutno.
Evula
Ahoj kocky,
iba dnes som objavila tuto stranku a neda mi nenapisat. Mam pocit, ze sa tu vidim.
Aj ja tuzim po mimcu, aj ked v kutiku duse ma hloda cervicek, ze by som mala najprv skolu dobacovat. Ale ved uz mi chyba len par mesiacov, tak co…no nie?
A aj muzicek by uz chcel - toz nevidim ziaden problem…Teda problem by bol…Mam presne take iste priznaky, ako vy. 2 tyzdne po MS ma bolelo a pichalo v podbrusku, prsia mam take citlive, ze skoro kricim od bolesti, akurat mi nebyva zle. Tak som dufala, ze predsa a samozrejme ze som si cela nedockava urobila test - bol negativny. Lenze to bolo pred 3 tyzdnami. Dnes ale prisla MS, co je velmi zvlastne, lebo mam 35 - 39 denny cyklus…tato prisla po 31 dnoch. Myslim, ze mi neostava nic ine, len pockat, ako dlho bude trvat a ci budu bolesti pretrvavat a potom zopaknut test. Co poviete? ![]()
Evula: Umím si představit, jak ti bylo, i když jsem něco takového nezažila, ale myslím, že je to velmi podobné, jako když už je člověk stroprocentně přesvědčený, že je těhotný a pak se mu na testu ukáže jen jedna /. Ale u tebe to bylo o to horší, že už jsi dokonce těhotná byla. Ale je to přesně tak, jak píšeš - miminko by to nezvládlo, bylo slabé a pokud by se udrželo, bylo by pravděpodobně postižené nebo jinak nemocné a pak by ses trápila ještě mnohem víc. Podruhé už to určitě vyjde, mnoha holkám se to za život stane a pak mají zdravé děťátko. Tak nebuď smutná a hurá do tuleníčka!! ![]()
dashka: Asi ti fakt nezbývá nic jiného, než chvíli počkat a testík zopakovat.. Je to zvláštní, jak někdy naše tělo reaguje, možná si ti příznaky opravdu vyvoláváme sami tou velkou touhou po miminku. Ale jsou bolesti, které si člověk nepřivolá a to potom v každé hlodá červíček. V tvém případě ještě není nic ztraceno a budu držet palečky, ať je další testík radostnější. A pokud to nevyjde tentokrát, ať se zadaří příští měsíc
Jinak Pavli, zanet, Lauro, já MS pořád nic!!! Už mám zpoždění 14 dní a nervozita stoupá ![]()
Přeji vám krásný den!!
bre ranecko,
aj ja si myslim, ze este nie je nic stratene.
Marinka - no ja na tvojom mieste by som uz davno naklusala k dr.
2 tyzdne by som ani naaaaaaahodou nevydrzala.
Tak nas nenapinaj velmi dlho, ok? ![]()
ozaj, straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne vam vsetkym drzim palce - aj na nohach.. ![]()
pa dashka
Ahojky Slunicka, koukam zejstes e tady pres vikend pekne rozpovidali. A ze se k nam dalsi dusicky pridaly.
Se vsema z vas soucitim protoze to jak uz nekolikrat receno kazdy z nas jiz poznala, to zklamani z negativniho testu a to cekani co bude dal. Snazte se na to moc nemyslet a nepoddavat se tomu. Ja vim lehko se to rekne a hur udela ale stejne casem zjistite ze to jinak nejde nez se zamestnat nejcim jinnym. Tak preji hodne zdaru a trpelivosti devcatka.
JInak co se mne tyka.
Dneska jdu k lekari tka jsem zvedava, musim se priznat ze jsem celou noc skoro nespala a kdyz jo tak jsem mela hrozne sny. V patek mi bylo fakt zle a v sobotu jsem nemohla skoro chodit. Tkaze bricho i zada stale boli. Manzel uz je z toho a mekko, holky to je snad poprve co jsem ho videla se slzama v ocich. Dneska rano kdyz se snazil mi dodat odvahu. Je to moje Zlato ![]()
JInak mam termin az ve 12:15 tak mi drzte palce a jakmile dorazim tak se ozvu. Zatim pa
Pavla
pavlinka - budem na teba intenzivne mysliet…
Snad sa dozvies uzasnu nadhernu spravu a o par mesiacov uz budete traja…
a potom sa rychlo ozvi…
![]()
papa
Ahojky Dashko dekuji, urcite to budu potrebovat. Doufam ze se dozvim sama pozitiva…bojim bojim. tak zatim pa Pavla
To jo, jsme to teda trojka!!
Já už jsem v pohodě, v podstatě mě rozhodil jen ten sen, který byl tak reálný, že jsem ráno nemohla uvěřit, že se mi to jen zdálo a kvůli němu jsem byla tak zklamaná, i když jsem to čekala. K doktorce se objednám hned v pondělí, ať přijde na příčinu té mé zpožděné menstruace a pomůže mi ji urovnat.. Jsem si jistá, že miminko přijde v době, kdy přijít má a nám nezbývá, než se pěkně snažit
což není tak špatné