Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky
Marinko moc děkuji za tvoje slova , asi to tak mělo fakt být. Ach jo, pořád se mluví o plánovaném těhotenství, a když si to tak pěkně naplánujem a těšíme se na mimi, tak ne a ne přijít. Já si tak hezky naplánovala věkový rozdíl mezi dětmi 2,5 roku, navíc miminko v prázdniny, kdy je teploučko - prostě ideál - a teď mi akorát tak zbývájí oči pro pláč. Každý měsíc se od svého cíle zdaluji , copakje to spravedlivý? To není plánované rodičovství, to je nekonečný stres. Achich jo.
Dnes jsem si zkusila TT a po čárečce už ani stopa.
Promiňte jestli jsem byla moc pesimistická, já vím, nejsem sama co má tohle trápení. Navíc už jednoho cvrčka mám, a moc, moc ho miluji. Je to moje zlatíčko, vlastně maminčin špekáček - jak si sám říká.
Tak holčičky hodně štěstíčka ve snažení ať se konečně ty // objeví.
Pavlinko taky jsem moc zvědavá jak to u tebe dopadne, moc držím palečky všechny co mám i s Matýskem.
Evula
Ahoj Evulko, moc ti dekuji. JA verim ze je ti z toho smutno ale urcite jsi silna holka a uvidis ze jakmile se trosku uklidnis a uz to nebude pro tebe stres tak to najednou pujde ani nebudes vedet jak.
Zbytecne se nenervuj dalsima testikama tim si nepomuzes a budes jeste vice smutna. Tak jako ja.
Tak se drz holka a ja jsem po obede tady jak na koni. Matysek se ti ale fakt povedl ![]()
Pavla
Teda Pavli, já jsem z nervama v háji i za tebe!!
Já bych k dokorce zašla moc ráda, ale dnes tam volám od rána jako blázen, snad každých deset minut a nikdo mi to nebere. A teď jsem našla na netu ordinační hodiny a měla tam být dnes od 8 do 11.00, tak nechápu, jak to, že mi to nikdo nezvedal
Takže dnes už se neobjednám, ale zítra to musí vyjít, nebo se už z těch nervů zblázním!
Dnes je mi pěkně šoufl od žaludku a s překvapením jsem zjistila, že i když jsem toho teď moc nejedla, přibrala jsem od poselední MS kilo, což je u mě jev dosti nevýdaný, protože si svou váhu bez problémů držím.. Takže další důvod k pochybnostem.. Bříško pobolívá stále, MS nikde.. Jestli mi dokorka zítra řekne, že mě vezme až kdoví kdy, tak mě asi klepne ![]()
Ahojky Slunicka, tak jsem zpet. Tehotna nejsem ale vsechno je vporadku. PRoste si semnou pohlay hormony a jak. Je to tim ze mem nepravidelnou MS, to znamena vice nez 28 dni a pokazde ji mam viceneme jinak. Chtel mi dat rpasky na upraveni ale nechtela jsem . Vsak priroda si s tim poradi, a priste se aspon nebudu vzrusovat kdyz se mi neco takoveho stane. Pry uz je to tam nachystane na dalsi MS, jen kdybych to do 10 dni nedostala tak musim prijit. JInak jsem dostala kalendar ktery musim peclive vypisovat a za 3 mesice na kontrolu aby vedel jak na tom jsem. Tak tak.
JInak Marinko u tebe to vypada opravdu nadejne tak se drz holka, drzim ti moooooc palce a moc ti to preju. Prece to tu musi nekdo zlomit ne?
![]()
Zatim pa holky Pavla
Ahoj Pavli!! Uf, jsem moc ráda, že jsi napsala a že je vše v pořádku!! To je hlavní, i když jsi určitě trošku smutná, že mimi zatím nevyšlo. Ale jsi zdravá a připravená na to, aby brzičko přišlo, tak to určitě vyjde!! Doufám, že si budeme psát i nadále a informovat se o našich úspěších
Myslím na tebe a pusťe se co nejdřív do tuleníčka, ať je prcek brzo na cestě!! Pááá
Ahojky Marinko, jasne ze je hlavni ze jsem v poradku. Ted se to telicko musi jeste nechat nejakou chvili cistit a pak muzeme zacit od znova. Brala jsem HA 7 let a to hold potrebuje na vycisteni cas. Urcite se tu obcas objevim at vim co je noveho. Tak se holky snazte drzim palce vsem. ![]()
A ty se Marinko snaz co nejdrive k lekari … nenapinej nas taky..
Myslim na tebe. P.
caute dievcata,
pavlinka - som rada, ze si v poriadku a mozes sa dalej snazit o miminko.
![]()
Ja som si dnes vsimla dalsi priznak - neustale chodim na wc-ko a pri tom skoro nic nepijem. Len o tej MS neviem, co si mam mysliet. Je vsak pravda, ze intenzitou je o dost slabsia ako obvykle. Myslite, ze mam nadej?
A prsia stale bolia - pricom pri beznej MS ma hned boliet prestali. tak ja fakt neviem. Som z toho blazon. A test si zatial nechcem robit, lebo sa bojim sklamania. ![]()
A potom, co ak je to vsetko v psychike a ja som si to vsugerovala… ![]()
ach jaj.....ta psychika.....
zatial pa…dashka
ozaj..zabudla som vam napisat, ze ja som HA nikdy nebrala, takze o nejakych hormonalnych zmenach nemoze byt rec…( co sa tyka bolesti prsnikov a tak)..
papa ![]()
Ahojky Dashko, dekuji. Taky jsem rada ze jsem v poradku. ALe preci jenom jsem zklamana.
Ja si myslim ze pokud na to nejsi zvykla mit takove priznaky u nebo pred MS tak by to mohlo byt. A jeslti se snazite uz dele. Ze mne si priklad neber u nas to byla nahoda. zatim si dame jeste chvili pauzu, preci jenom ma jeste skolu. A nechame tomu proste volny prubeh. Testikem se jeste nestresuj a vyckej par dni co ta tva MS udela a az treba tyden po ni bych jeden s nejvyssi citlivosti to je 25 zkusila. Drzim ti palce. P.
dakujem pavlinka,
ono je to so mnou tak, ze aj mne este treba dokoncit vysku, ale uz som v poslednom rocniku…chybaju uz iba 4 mesiace…s manzelom sme sa o tom vela rozpravali a dohodli sme sa, ze ako zodpovedni mladi ludia pockame az po ukoncenie studia a potom s tym zacneme intenzivne. Bojime sa totiz, aby nenastali nejake komplikacie…clovek nikdy nevie…ibaze sme si tiez povedali, ze uz si nebudeme davat az taky velky pozor a ked Boh da, tak bude mimco…preto viem, ze tehotna byt mozem…a to je najhorsie…ta neistota ![]()
no ale co…verim tomu, ze co ma byt, to bude… ![]()
To si myslim ze je nejlepsi pristup. Nechat tomu volny prubeh. Nic nehonit. My zijeme v zahranici a ja mam teda jeste vysky 2 roky pre sebou ale jelikoz bych chtela po dodelani skoly jit konecne zase do prace tak jsem si rikala ze jeden semestr vynecham a dodelam ten zbytek dalkove no a mezitim bych mohla byt i doma s mimiskem. No uvidime. Kazdy premysli nad tim jeslti to pujde nebo ne to uplne chapu, taky jsme o tom s manzelem mluvili. Moc moc ti drzim palce at ti to vyjde, treba uz to vyslo.
Pavla
Holky, já mám taky 4 měsíce do konce školy, ale to už je nic, to by se v pohodě zvládlo. Akorát ty počáteční nevolnosti by mi asi znepříjemnily dojíždění autobusem (jedu 2 hodiny
), ale ty zase netrvají tak dlouho. Pro mě by to bylo úplně ideální teď otěhotnět a po svatbě rovnou zůstat doma a připravovat se na miminko. Mám totiž takový blblý pocit z toho,kdybych si začala po škole hledat práci s tím, že se snažíme o miminko a budu tam stejně jen pár měsíců.. Asi budu věřit té kartářce, která mi předpověděla, že mimi bude velmi brzo po škole. Dnes se totiž splnila další její předpověď - řekla mi,že přítel bude mít autonehodu. A to se dnes stalo! Ale naštěstí mu nic není, odneslo to akorát auto, ale to je jenom věc.. Takže jak se zdá, její předpovědi opravdu vychází!! Nechám se překvapit..
Ahojky Marinka,
šťastie, že sa priateľovi nič nestalo. Aj ja som mala autonehodu, tiez sa mi nic vazne nestalo, ale poviem ti, ze odvtedy sa bojim
nut do auta.
co sa tyka mojho tehu, tiez som si myslela, ze tie 4 mesiace sa zvladnu, ale potom som o tom rozmyslala a clovek nikdy nevie, ci sa vajicko spravne uhniezdi, ci nebudem musiet lezat v nemocnici a podobne…No proste hloda ma cervicek…ale ja sa s nim popasujem…
To by bolo, aby som neprevalcovala nejaky hlupy cerv… ![]()
a tiez sa bojim, ci by stres zo statnic babatku neublizil…
tak ja neviem…co radite? ![]()
dashka: No, ten stres, to je jediná věc, ze které bych měla fakt strach, protože si myslím, že může miminku opravdu ublížit.. ale myslím si, že už bych to brala úplně jinak, kdybych byla těhotná a že bych se ze školy tolik nestresovala. Na prvním místě by pro mě bylo miminko a už bych školu tolik neprožívala, takže bych snad miminku stresem neublížila..
Jo, a ještě jsem ti chtěla napsat k té bolesti prsou - mě totiž taky pořád pobolívají a neumím si vysvětlit, co jinéh by to bylo, když ne mimísek. Nikdy dřív se mi to nestalo a teď mě bolí sami od sebe, ani se jich nemusím dotýkat. Ale zase mi z nich nevytéká kolostrum, jak se to stalo Pavlínce, tak nevím..