Problém s nadváhou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
8.2.06 08:02

Problém s nadváhou

Ahoj maminy, předem se omlouvám, protože můj problém na tyto stránky asi nepatří, ale už si nevím rady. Mám problémy s nadváhou. Už více než rok pravidelně a poctivě každý den hodinu cvičím, vyhýbám se sladkostem, jím pravidelně a hodně piju, ale přesto pořád přibírám. Vždycky přiberu cca 3 kila a pak je zase shodím a takhle je to pořád do kola. Jsem z toho zoufalá, za chvíli bude léto, plavky, lehké oblečení a já si pořád připadám jak tank. Nemáte někdo radu, jak se svou věčnou nadváhou bojovat? Předem moc děkuji. Tterka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2058
8.2.06 08:15

Ahojík, moje kamarádka na tom byla stejně, nakonec se svěřila dietoložce. Sestavovaly spolu složení stravy, jídelníček atd. a teď má 15 kg dole, bez hladovění a strádání a je moc spokojená. Zkus to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.2.06 08:29

Ahoj Tterko,
nemyslím si, že by sem Tvůj problém nepatřil, proč by nemohl? Je tu spousta ženských, které si navzájem radí, tak proč ne s problémem s nadváhou?
Předem Tě moc chválím za to, že denně cvičíš, to je moc obdivuhodné a málokterá by to dodržovala. Tím se nechci dotknout ostatních, které cvičí, jenom to ne!!! :)
Nevím, jak velkou máš nadváhu, ale to vlastně není podstatné. Já osobně jsem nikdy neměla moc kilogramů navíc, ale když mě nějaké to kilčo navíc obtěžovalo, vrhla jsem se na dělenou stravu. Ono to někomu zní možná cize a tak nějak nesympaticky, ale když se tento systém dodržuje, opravdu jde váha dolů a celkem trvale. Chce to taky necpat se sladkostmi, ale to není, jak píšeš, Tvůj případ.
O dělené stravě určitě něco víš. Chce to ale dodržovat opravdu striktně a nikde si neulevovat. Dá se připravit tolik chutných jídel a pochoutek, to bys koukala! Kdo tvrdí, že je to jednostranné a vlastně neuskutečnitelné, nemá absolutně pravdu a akorát se tomu vnitřně vyhýbá.
Trochu problém bych viděla v tom, jestli vaříš dětem a manželovi, ale věř, že i tak se to dá skoubit. Navíc se tento stravovací systém nemusí držet věčně, takže pokud pak budeš jíst tak nějak rozumně „všechno se vším“, neměla bys zpátky zase přibrat.
Hodně štěstí v boji s nadbytečnými kily přeje
Lendula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
8.2.06 08:47

Ahoj Tterko
Jakmile jsem přestala kojit brala jsem lecithin s jablečným octem. Jedla jsem pořád, abych nastartovala metabolismus. Samozdřejmě, že jsem nejdla sladké, tuk jsem si vybírala, hodně zeleniny, celozrné pečivo, přestala jsem jíst jogurty. Na oběd jsem měla většinou něco dietního max. smažené na olivovém oleji jo a vypustila jsem polévky na oběd. Buď jedno nebo druhé. Ovoce jenom do 14hod. obsahuje cukr. Jednou do týdne jsem se odměnila čokoládou taky do 14hod. Pila jsem jenom vodu z kohoutku a ráno rozpustné kafe bez cukru a smetany. Byl to můj fungující jídelníček, neřeknu Ti jestli na tobě bude fungovat, každé tělo chce něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
8.2.06 14:09

Ahoj,jestli opravdu dodržuješ jídelníček a nic,zašla bych na odběry krve ať zkontrolují hormony štítné žlázy-to může být příčina. Po porodu se to stává. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.2.06 14:18

Ahoj Abajo,
na testech už jsem byla, ale všechno je v pořádku. Jinak dík za rady, holky. Dělenou stravu už jsem také zkoušela, ale účinky žádné. Asi se budu muset smířit s doživotní nadváhou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.06 14:23

Ahoj Tterko, ja potrebuji taky zhubnout a ted to zkousim podle knizky Edity Sipeky- Vysoká škola hubnutí.

Jinak na www.rodina.cz je nekolik diskuzi o hubnuti, tak se tam zkus mrknout - me to hodne pomaha, kdyz vim , ze v tom nejsem sama :o)

Hubňulky (pro holky z emimi i další:)
http://www.rodina.cz/diskuse2705.htm

Hubnuti podle Edity Sipeky
http://www.rodina.cz/diskuse3276.htm

Vazim 100 kg … akce START

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
8.2.06 16:53

ahoj

… Vazim 100 kg … akce START
http://www.rodina.cz/diskuse1373.htm

Nadvaha,hubnuti
http://www.rodina.cz/diskuse2791.htm

Predtim mi to nejak zablblo a nenapsala jsem vsechno. Drzim pesti !!! Gabulina

• Citovat
  • Upravit
2114
8.2.06 16:56

Ahoj, pri tom co vsechno delas je divny ze bojujes s nadvahou 8O Ale napada me ze pokud beres antikoncepci muze to byt pricina…(a mozna by stacilo jen vyzkouset jinou) Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
8.2.06 16:59

terko a kolik vazis a meris? jestli mas hodne pres, tak se zkus zeptat na http://www.stob.cz/ tam jsou na to specializovany… a treba by ti i doporucili nekoho v tvym okoli, kdo se tim zabyva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
8.2.06 17:40

Ahoj Tterko,
ja jsem mela o 15 kg vice a bylo to jenom a pouze protoze jsem mela hormonalni antikoncepci (8let), po vysazeni HA sla kila okamzite dolu vicemene sama a znovu nenabiram…zatim :)) takze souhlas se Sany.

Potom je mi dost divne, jestli skutecne jis jenom to, co pises, tak ze stale nabiras?? To by bylo mozne jak uz tady nekdo zminil pouze pri nejake poruse metabolismu (vysetreni stitne zlazy by nebylo od veci jak uz tady nekdo psal)
Nebo zkus zapisovat vsechno, co doopravdy snis.
Ja mam kamaradku a ta bojovala hrozne dlouho s vahou. Ja ji strasne litovala, protoze jsem videla, ze fakt nic neveceri, k obedu ma pouze zeleninovy salat, snida celozrnny rohlik.....JENZE ona krome toho aniz by si to vubec uvedomovala, tak cely den neco uzobavala-tu tri orisky, tu si ukousla susenky, a kousek tamtoho a lzicku tohoto…no proste ackoliv ji to vubec neprislo, tak se vlastne cely den cpala.
Teprve kdyz jsem s ni stravila tyden na dovolene a vsimla jsem si, ze zahadne mizi orisky a susenky, pomazankove maslo, banany atd. ;) Tak ona si uvedomila, ze vlastne ji, aniz by o tom vedela :))))) Zacala teda poctive zapisovat vsechno, co strci do pusy (vcetne tech rozinek a pulek susenek) a najednou zjistila, ze fakt neni divne, ze nehubne :)))
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
8.2.06 18:18

Ahoj, celkom dobra je stranka www.flora.cz tam sa da zaregistrovat a je tam energeticka kalkulacka kde si zapisujes co vsetko za den jes a ono ti to ukaze, o kolko si prekrocila prijem a kokretne v com (cukry, tuky, bielkoviny) su tam aj hotove jedla, aj bezne potraviny, takze sa to da. No a je tam aj energeticky vydaj, ako napriklad zehlenie, nakupovanie (takze nie len sport). No akurat tam chyba nosenie 9kg „zavazia“ hore dole po schodoch, boj pri prebalovani „zavazia“ a ine discipliny :-))
Mne to celkom pomohlo, vobec som netusila, ake su niektore bezne potraviny kaloricke. A hlavne ti to tam nedoporucuje chudnut viac ako pol kila az kilo tyzdenne, inak hrozi jojo efekt.
Tak prajem prijemne chudnutie :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
8.2.06 18:19

Ahoj Tterko, zdravím tebe i ostatní baculky :lol: !
Já jsem rok a půl po porodu a neustále mám 15 kilo nahoře, vyzkoušela jsem už všechny možné diety i preparáty včetně Adipexu, vždycky jsem shodila, ale pokaždé to bylo jen na chvíli, protože jsem to nikdy stejně nevydržela a zase jsem začala „žrát“(v mém případě se to ani nedá jinak nazvat). Já mám totiž jeden velký problém, říkám tomu „rakovina vůle“, prostě nemám pevnou vůli a to je asi to nejhorší. 8O Přitom motivace by byla obrovská, mám dvě skříně hadrů velikosti 38, neuniklo mi, že můj přítel se rád podívá na hezký hubený holky :oops: , ale i já sama strašně moc chci, tak proč to sakra nikdy nedokážu vydržet???
A proto mě holky napadlo, my, které potřebujeme nějaké to kilčo shodit, ať je to 5 nebo 20, co kdyby jsme založili novou diskusi jen pro nás a vzájemně si pomohli a podpořili se alespoň prostřednictvím netu??? Mně by to teda určitě nakoplo, kdybych si mohla pokecat a poradit se s někým, kdo je na tom podobně jako já.
Dejte vědět, kdo se hlásí do klubu, čekám na další kandidátky na „hubnutí po netu“!!!
Jinak mně je 26 let, měřím 164 cm a vážím 72 kg, 10 kilo dolů by mi pro začátek stačilo (hi hi hi) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
8.2.06 18:27

titinko, predloni jsem na tom byla dost podobne - 162cm,70kg… ted mam 61 :lol:
vim o sobe, ze moje nerest spociva v tom, ze cokoli mame doma sladkyho a dobryho tak to nevydrzi dyl nez 2 dny, casteji ani 1..
takze jsem to vyresila tak, ze takovy veci nekupuju… na nakup chodim se seznamem a snazim se ho striktne drzet… jo a taky nepecu sladky veci…
je pro me snadnejsi udrzet se a nekoupit to, kdyz uz je to doma, tak to proste nejde…
taky jsem prisla na to, ze me casto honi mlsna, kdyz malo piju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.2.06 19:05

nadvaha

Ahoj holky!
Mam taky neco pres rok po porodu a porad kolem 12 kilo navic. Merim 165 a vazim asi 64kg. Pred otehotnenim jsem se pohybovala kolem 53 kg. Taky cvivim kazdy den, nejim sladke a po pate hodine uz vubec nic, ale vaha ukazuje porad stejne. Vsechny veci mam male, nosim porad jen jedny dziny. Navic muj manzel uz asi 15 let posiluje a nema na sobe ani cm speku. Zacala jsem se stydet se pred nim vysvleknout. Uz jsem z toho zoufala, citim se, jako tank! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová