Problém s nadváhou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
122
12.2.06 21:09

… tak jsem splacala slibovany denicek, snad se zadari a zitra bude venku.

Myslim, ze jsem ho hodila do miminkovskych denicku, nazev je: Problem s nadvahou (1) - Zaciname!

--

Silva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
13.2.06 11:26

Ahoj členky klubu,
tak jak jste na tom???
Podnikli jste dnes už něco v rámci prvního dne hubnoucího programu??? Já zatím statečně trpím hlady a k obědu se chystám na celozrnný rohlík a kafe bez mlíka a cukru (ach jo, to ani nevypiju, vždycky si to s těma třema kostkama cukru dokážu tak hezky vychutnat…) :cry:
Mno, jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží, většinou totiž po takových akcích večer, nebo ještě lépe v noci luxuju ledničku!!!
Ta vůle, ach jo :roll: :cry: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
13.2.06 11:34

Zdravím všechny, co chtějí do plavek vypadat lépe!!
Hlásím se taky do klubu!! Vážím momentálně 72kg a měřím 173 cm. Po malé mi zůstalo 7 kg, to znamená, že před otěhotněním to bylo 65kg. Když jsem rodila, tak jsem měla 79 kg a po dvou měsících jsem měla svých 65kg, ale pak jsem začala brát antikoncepci a nějak mi to vylítlo, ani nevím jak.
Prášky už 2 měsíce neberu. Nejlépe jsem se cítila, když jsem měla 58 kg, ale to je dost nereálné!!
Hubnutí ZDAR!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
13.2.06 11:40

Titinko, tohohle dotazu jsem se bála :lol: .

Musím se přiznat, v sobotu jsme byli na plese a vůbec nebyl čas jíst :wink: , to víte, než jsem si vybrala, co na sebe. V neděli jsem měla trošičku kocovinku, ale obídek jsem si dala. Dneska byl chlebík s plátkem sýra.

Chtěla jsem také napsat, že nesladím cukrem. Do kafe si dávám půlku sladidla, musím říct, že to mám osvědčené. Čaje si nesladím vůbec, ale kafe hořké nemůžu. Tohle kdysi začala používat ségra, když taky chtěla zhubnout po porodu, někdo jí to tenkrát poradil. Určitě se teď snesou různé názory na to slazení sladidlem, když nejsem diabetik, ale myslím, že to snad neškodí, piju 1-2 kafe denně a do každýho dám půlku tý tabletky. Musím říct, že to sladké nedoháním čokoládama, i když sladké miluji.

Tak jsem zvědavá na vaše názory a třeba to i někomu pomůže při dalším hubnutí.

Hezký den. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
13.2.06 11:56

Ja uz dneska jela na rotopedu 30 minut, snedla k tomu dva fet burnery (spalovace tuku) a pak snidani - specialni hubnouci puding !!! Jinak dneska je uplnek a to je nejlepsi zacit s dietou a i po cely pristi tyden pujdou kila dolu sama !!!

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.2.06 12:01

Tak si tuto diskusi pročítám.
Měla bych pro vás jeden tip, i když vás to možná nebude zajímat. Rozhodně nic nevyřešíte tím, že budete obědvat půl rohlíku a neslazený kafe.
Je jedno, jestli chcete shodit kilo nebo dvacet, ale omezením jídla v takové míře dosáhnete leda dočasného úspěchu. V momentě, kdy se dostanete na svoji váhu, nejspíš tvrdě polevíte a začnete zas konzumovat, co jste si odpíraly. Nemluvě o tom, že tělo bude žádat, co mu odpíráte a tak si to později vybere v daleko větší dávce, než kdybyste si to daly hned, ale v malé míře (nemyslím tím, že když je někde v akci čokoláda, poletíte pro ní jen pro tu skvělou cenu).
Myslím, že to chce postupně změnit životní styl a stravovací návyky tak, abyste nehladověly a byly schopné se ho držet po zbytek života.
Je teda běžný že v některých obdobích (např. před MS apod) jsou prostě dny, kdy to je horší, kdy tělo zadržuje vodu, nebo jsou větší chutě a jde to hůř.
Důležité je, aby těch dnů nebylo moc, abyste nepodléhaly zbytečně, ale opravdu z potřeby si to něco dát, ale zas nedělat z podlehnutí smrtelný hřích.
Možná si myslíte, že se mi to lehce kecá. No, teoreticky to zmáknutý mam a makam i na tom, aby to fungovalo v praxi, ale hlavně, aby to mělo účinek a aby se mi to nevrátilo a to považuju na nejdůležitější.
Nedávejte si nesplnitelné cíle, lepší je dát si dlouhodobý cíl. Nehladovte, nemyslete si, že když budete jíst minimum, vyhrály jste - ani omylem.
Jinak měřím 165cm a vážím 75kg. Zhubnout se pokouším od září, leč první 4měsíce to byl ukrutný boj, kdy váha lítala nahoru dolů, nakonec jsem se dostala i na 77kg. Bojovala jsem hlavně s tím, abych si zažila některé návyky a nyní se mi daří kila velice pomaloučku, ale jistě shazovat. Takže se sice nedá říct, že bych hubla zázračně, ale zkrátka do toho zkouším jít s rozvahou.
Další věc je, že krom váhy se musí hýbat i cm a ty jsou možná důležitější. Jak na Hubnulkách na rodině někdo trefně napsal, dejte si před sebe kilo sádla a kilo masa.
No a poslední věc, nechci slovíčkařit a rozhodně nic nezlehčuji, ale docela mi je trnem v oku, když to tu nazýváte, že máte problém s nadváhou. Obávám se, že zaměňujete pojem nadváha a nespokojenost s vlastním tělem, kdy potřebujete pro dobrý pocit shodit nadbytečná kila. Najděte si někde na netu počítání BMI a to vám vyhodí, jak zle na tom jste.
To bylo jen pro upřesnění, jinak netvrdim, že když někdo má jen pár kg navrch, ž eto neni problém. Naopak je velmi chvályhodné, že se snažíte to podchytit včas, než z toho opravdu nadváha bude.
Nedůležitou věcí je i pitný režim.

Jak říkám, úspěchy za sebou zrovna extra nemám, jde mi to děsně pomalu, přesto jsem si dovolila vám dát pár rad a tak se omlouvám, že jsem vám sem již podruhé vpadla (mmch podle mě to, že si dáte víkend na to, abyste si ještě užily jídla, vůbec nesvědčí o tom, co chcete a jak to chcete - divily byste se, ale jde to dát si čtvereček čokolády ihned po ránu a ostatní uklidit a navíc to pravé odhodlání je v tom, že to neodkládáte, ale jdete do toho hned).

Držím vám palce, aby vás ta kila brzy opustila.

Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
13.2.06 12:05

Silvi,

hledala jsem deníček s hubnutím, ale marně…existuje už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
13.2.06 12:18

Souhlasím s Gabčou. JE jasné, že když si řekneš, že od teď nebudeš čokoládu, tak se to prostě dlouho vydržet nedá. Je to rozhodně o změně životního stylu.
Každá z nás, která někdy s pár kilogramy navíc bojovala, zná určitě ty základní zá:,–(y. Pít nejméně 2 litry vody nebo naslazeného čaje, jíst nejméně 5 x denně, ale po malinkých porcích, aby tělo nemělo pocit hladu, protože to se oblbnout nedá. Večer člověk bouchne a sní všechno co vidí. Když je na něco chuť, tak si kousíček vzít, a tu chuť ,,uspokojit". Jíst jídla bez příloh, jen se zeleninou, anebo té přílohy jen málo a k tomu hodně zeleniny. Já mám ráda i tu mraženou, chvilku podušenou a přisolenou.
Jako dobrý oblbovák chutí večer se mi osvědčil ananas, ten rozkrojím na čtvrtiny, dvě zůstanou na další den a jednu mám já a jednu manžel. Ananas je hodně slaďoučký, podporuje trávení a má jen kolem 230 kj na 100g. :)
Dnes jsem snídala jablíčko a před chvílí jsem měla bílý jogurt a až přijde mužíček domů, udělám kuřecí prsíčka jen tak ,,přírodně"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
13.2.06 12:34

Ahoj holky,tak jsem začala zvolna,jak jsem si řekla,protože jinak to nevydržim,to mám vyzkoušený :D Ráno kafe s mlíkem a umělým sladidlem,jinak to nepozřu,jogurt. Teď obídek-lososa a pár těstovin,rajče. Spoustu vody,zatím to jde :wink: Jinak po žracím víkendu měmím váhu do tabulek:milá Silvo,je to strašných 79 :evil: Tak všem držím palce a těším se na šunku se zeleninou a celozrný chleba k večeři :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
13.2.06 12:37

Holky, vzpomněla jsem si, že je vlastně zítra Valentýn. To já dostanu určitě nějakou bonbošku nebo čokoládu. I já mám pro manžu sladké!!! jó, tak to bude těžké, nesníst to všechno najednou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
13.2.06 13:36

Rozhodně s tebou Gabinko souhlasim. Jak už jsem psala v některém z předchozích příspěvků,podařilo se mi zhubnout už jednou 10 kg a váhu si udržet roky až do porodu. Vím ,že je to běh na dlouhou trať a znamená totální změnu zaběhaného stereotypu :wink: BMI index mám spočítaný,dávám si reálný cíl :D Samozřejmě nemá cenu se naprat nebo půl roku nevzít do pusy nic co miluju. Beru tuto diskuzi jako oporu a kontrolu v mém snažení,protože tady se nebojím přiznat kolik mi váha opravdu ukázala,doma se s tím zrovna moc nechlubím :wink: Takže se tu přiznám ke každému prohřešku a pomůže mi když se přiznají i ostatní. Ale nesmí tu chybět sranda :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
13.2.06 13:40

Bubino, ty na to jdeš teda zhurta :o , to obdivuju.
Jak jsi psala o tom spalovači tuku, to jsou nějaké tablety??? Ale to asi učinkuje jen když se to spojí se cvičením, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.2.06 13:45

Abajo v pohodě:) Jen mi prostě z některých komentů přišlo, že to holky vzaly za špatnej konec at onemyslim věru zle.
Jinak abys neřekla, na hubnulkách se práskáme každý týden oficiálně a jednou za měsíc si posíláme i centimetry. No je to celkem darda, ale mě to pomohlo:)
Takže vám každopádně držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
13.2.06 13:48

Tak to je prima Gabinko, taky ti držim palce :D A na ty vaše hubnulky se mrknu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
iwa
268
13.2.06 14:19

Ahojky.
Už jsem se přihlásila, teď veřejně:
Před druhým těhotenstvím 168 cm a 67 kg,
v den porodu (30.9.) 90kg :oops: (otoky),
1. ledna 73kg. Dnes mám 70kg.

Protože také plně kojím, nepouštím se do žádných diet drasťáren, navíc se znám, a když si nějaký jídlo zakážu, tak (i kdyby to byla nechutná zelnice) budu na něj pořád myslet a mít strašnou chuť. :D
Nejíst po 17 hod mi moc nejde, když mám večer hlad, jsem děsně protivná :evil:
Zatím mi pomáhá:

• jíst málo (1/2 krajíčku chleba nebo jogurt), ale každý tři hodiny.
    jinak mám hlad a vyluxuju lednici :oops:
  • s aktivním pohybem je to zatím trochu horší - jen procházky s kočárem a třetí patro bez výtahu, když mě synek vytáhne na bruslení a manžel vozí kočár, je to spíš svátek
  • potřebuju posilovat břišáky, ale zatím jak k tomu lehnu, tak usnu :oops:

A úplně nejhorší jsou naše výlety (spíš nájezdy) k mým rodičům. Maminka MOC dobře vaří a to pak těžko odolávám :cry:

Přeju nám hodně úspěchů při tvarování sexy postaviček :lol:
 Iwa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová