Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak holky ahoj. Dejte si ještě nějakou dobrotu a pozítří nám to vypukne
Musím přiznat,že se docela těším ![]()
… tak hlasim, ze prozatim je odvazlivkyn asi pet (i se mnou) …
Spolecne to urcite zvladneme (nebo si aspon budeme mit komu postezovat, ze jsme tu dietu zase porusily ![]()
Zitra zkusim splacat nejaky denicek a vrhneme se na to! Uz se tesim!
--
Silva
ahoj holky,
chtěla bych se taky připojit k vaší hubnoucí skupince, ale kojím, tak nevím, jestli můžu nebo musím počkat, až skončím kojit ![]()
Ahojky, i já bych se ráda přidala do klubu hubnutí, mám 9. měs. po porodu, a asi 7 kg navíc než před porodem tj. 165cm a 70 kg, ale nejraději bych se vrátila na váhu před prvním porodem před 7 lety na nějakých 55kg. Už jsem začínala mnohokrát, ale vůle je mrcha, takže začínám každé ráno s hubnutím a večer se pořádně najím :
. Tak kdy do toho praštíme?
Myšula
Ahojky můžu se k Vám taky přidat?Jsem 6,5m po porodu ještě sice kojím skoro plně,malému nejedou příkrmy
.Jinak před otěhotněním jsem měla 60-62 kg při výšce 164.Při těhotenství jsem nabrala na neuvěřitelných 84
.Po porodu jsem zhodila 8kg,ale do dvou měsíců jsem je nabrala zpátky plus ještě další 2kg
.Takže po vánocích jsem měla 86kg
,bolí mě kolena,kotníky mám obr fuj břicho a zadek brrr.Tak jsem se naštvala a od nového roku jsem na to vlítla a zatím hlásím 5kg dolů
.Chtěla bych do léta shodit ještě aspoň 10kg
a do konce roku dalších 10 kg.No plán by byl a ještě to uskutečnit
.Tak zatím pa Monika
Ahoj,
já už včera Silvii ZS poslala, ale veřejně jsem se nepřiznala. Tak já mám po porodu teprv 10 týdnů. Výška 177cm a váha 77kg. Chtěla bych jít na 68kg. Podotýkám, že jsem nikdy hubeňoura nebyla, vždycky jsem byla pevnější a váhu pod 70 jsem neměla už několik let. Teď se tak nějak cítím, že by to mohlo jít a taky chci být pěkná maminka. V těhotenství jsem měla mimo jiné cukrovku a na nemocniční stravě jsem se docela držela a přibrala asi jen 7 kg o kterých jsem si myslela, že porodem půjdou dolů. To se nějak nestalo, nalila se prsa a já zůstala skoro na stejné váze. Něco už dolů šlo, ale teď jsem na těch 77.
Na vánoce jsem dostala DVD Pilates technika - cvičení po porodu a pro posílení pánevního dna, ale na cvičení nějak není čas. Večer se mi už fakt nechce.
Tak doufám, že když se k Vám přidám, tak budu na uzdě držet aspoň žravou.
Věra
Ahojky '' Baculky''
no snad jsem se nekoho nedotkla. Ja si tak rozhodne pripadam a hlasim do klubu hubnuti! Merim 164 a vazim 65 kg a chtela bych mit tak 55kg. Uz 14 dni hubnu, nejake vysledky sice jsou, ale ted se mi vaha zastavila prave na tech 65 a ne a ne s tim hnout. Mam vahu, ktera meri i tuk a uz jsem shodila 2% a to i kdyz vaha neklesa, tak to nechapu. Jezdim na rotopedu, tak to budou asi svaly
! Driv mi to slo lehce, ale ted jsem 4 mesice po 2 porodu a telo nejak stavkuje. V pondeli je uplnek, tak zkusim pit jen vodu, ale to bude asi pekna blbost, ze jo ?
Pripadam si dost divne - nahrbla, pupkata, o prsou radsi ani nemluve…
, no alespon dcera a manzel mi rikaji jak jsem krasna…:)) Bohuzel to same rika i o Shrekovi a Fione
, tak nevim nevim…
Hubnuti zdar
Bubina
Silvo,díky,že si to bereš na starost. Je paráda,že je nás čím dál víc. Snad si po těch letech budu moct na dovolený oblíknout dvoudílný plavky
Tak zítra ![]()
i510 píše:
ahoj holky,
chtěla bych se taky připojit k vaší hubnoucí skupince, ale kojím, tak nevím, jestli můžu nebo musím počkat, až skončím kojit
Ahoj i510,
omlouvám se za vstup do diskuse, jen chci reagovat na tvůj dotaz: rozhodně bych s nějakým radikálním hubnutím vyčkala do doby, než přestaneš kojit! A ještě uvedu svůj příklad aneb jak výjimka potvrzuje pravidlo
V těhu jsem nabrala neuvěřitelných 27kg
Po porodu kila skoro vůbec nešla dolů a trvalo to celé kojení.. dietu jsem nedržela ani jsem se nijak nepřecpávala, kojila jsem 8 měsíců po 1,5 až dvou ve dne v noci.. přesto se hubnutí nedařilo.. kilča šla dolů tak nějak sama a bez drsné diety právě až po ukončení kojení. Prostě hormony jsou potvory
a každé tělo reaguje trochu jinak..
Přeji úspěšné, ale postupné, zdravé a trvalé
zhubnutí všem!
Verča a Adámek
PS. Holky, budu vás sledovat, potřebuji podporu
po dlouhé zimě ty kalhoty taky nějak dooost škrtí ![]()
Jejda holky, tak nevím jestli můžu hubnout, když kojím. Vůbec mi to nedošlo. Věrko fakt myslíš, že ne? Co vy ostatní kojící? Jaký máte názor?
Věra
Ahojky Věro,
vůbec nechci odrazovat od hubnutí, spíše jen od drastických diet nebo nevyvážené stravy. Skladba stravy je zejména v období kojení hodně důležitá a nesprávná volba diety by mohla mamince i mimču ublížit..
Zkusila jsem najít na toto téma nějaké info, tak mrkni ![]()
http://www.stob.cz/view.php?…
http://www.rodina.cz/…vyziva_matky
a určitě poradí i na www.kojeni.cz
Takže kojení a shazování kilíček zdar ![]()
Verča
Tak já jsem toho za víkend zblajzla tolik, jako jindy za týden. To je to podvědomí, že v pondělí mám začít hubnout, tak se na to tělo připravuje (hi hi hi) ![]()
Tak hubnutí zdar, už teď mám hlad, tak to chci vidět, jak to bude vypadat zítra. ![]()
Silvi, moc se těším na deníček, je fajn, že jsi se toho ujala ![]()
Holky, posílám adminovi zprávu, aby nám to dala do „Stálých diskusí“. Snad jste mě některá nepředběhla, aby jí to nepřišlo víckrát. ![]()
I510: Ja myslim ze pri kojeni hubnout lze. Vzdyt muzes normalne jist(tim myslim zadne diety ale taky zadne prejidani)proste jist zdrave a primerene. A cvicit taky lze.
Bubina: blbost to neni. Urcite to procisti. Ale nelze cekat uspech co se tyce hubnuti tedy kdyz si po celem dnu stoupnes na vahu tak asi neco jo ale jak se najis mas to zpet. A do te vody si pridej jeste citron protoze voda+citron napomaha hubnuti, mam to vyzkouseny.
Sany.