Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Marenko.No tak kdyz jsem o tom ja zacala minuly tyden mluvit. tak byl manzel mirne v soku, jelikoz to necekal ale docela se mu ta myslenka zalibila. Je totiz o 8 let starsi nez ja, uz ma na case
. Ale dalsi den byl test negativni a tak mu ted radeji nic nerikam a nechavam si s ve pocity pro sebe. Az nez to bude jiste. Jinak studuju vysku a tak mam za 5 dni zkousku, snazim se soustredit na uceni ale nejak to nejde. Porad musim myslet na to jedno
. A taky men porad neco boli a nevim jeslti si muzu vzit nejaky prasek nebo ne. Tak radeji neberu nic. Tak hodne zdaru a napis co je noveho. Drzim palce. P.
Jo a taky nemam nejak chut k jidlu. Je to normalni? mam strach ze pak moc zhubnu, ne ze by mi to neprospelo ale co kdyz je tam ? pak by to asi nebylo moc dobre. Uz jsem za tyden shodila kilo. Necilene.
Ahoj
Tak s prvni dcerou jsem mela menstruaci az do 3mesice,sice byla slaba,ale vubec jsem to neresila
tehotenske priznaky zadne
takze po trech mesicich jsem sla na prohlidku a ona mi oznamila ze jsem tehotna
poslala me na ultrazvuk a tam me rekli,ze uz to jsou 3 mesice
vubec jsem to necekala,protoze ja jsem nepribrala ani kilo,zadne chute,mela jsem tu menstruaci,proste jak kdyby bylo vse v normalu ![]()
Preju ti at ti to vyjde.
Cinq, moc dekuji. Je mi jasne ze kazda jsme jinna. Nic se neda nalajnovat. Uvidime. ![]()
Pavla25 presne tak a kazde tehotenstvi je jine
ted co jsem podruhe,tak to vim od zacatku,zadna menstruace,bolesti v podbrisku,prsa natekla,chute na jidlo,ale ne nevolnosti ![]()
Cinq. Jojo neco na tom bude. Taky mi jedna znama rikala ze o prvnim tehotenstvi vubec nevedela. Zato to druhe, to si teda poradne uzila. A navic cekala dvojcatka. Vam vsem preji hodne zdravicka. To je to hlavni ![]()
Pavli, ktery den jsi po ocekavane MS? Mne doktor rikal, ze muzu klidne menstruovat - mene a muzu byt tehotna. Prave nedavno jsem tim prochazela, jenomze ja mela na testiku druhou carku veeelice slabou. A HCG bylo nizke… Ale klidne pockej tyden od vynechani MS, taky zalezi na tom, kdy mas OVU a jak dlouhy mivas cyklus.. Jestli je OVU pozdeji, tak testik Ti ukaze // pozdeji.
Pavli, tak to jsme na tom dost podobně, já taky studuju výšku, ale už mám naštěstí po zkouškách (čëkají mě až ty závěrečné v červnu), protože to bych je natuty neudělala, protože nemám na nic jiného myšlenky
Jinak včerejšek jsem přečkala bez menstruace a musím říct, že mi bylo celý den docela blbě, na jídlo taky nemám chuť, ale někde jsem četla,že se nevolnosti v těhotenství zhoršují právě tím, když člověk nejí, tak se snažím do sebe něco dostat. Dnes ráno je to pořád stejné, jsem strašně unavená a neumím si představit, jak přežiju 8 hodin ve škole
Myslím na tebe, ať nám to oběma dobře dopadne!!!
Ahoj Alinko, dekuji za podporu. S tou OVu mne to vubec nenapadlo. Mam ji opravdu pozdeji jelikoz mam cyklus 32 nekdy i vice. A taky normalne trva 7 az 8 dni. Je to sila. Ale tentokrat 3 dny a konec. Dnes je to 5 dni po MS. Jeste to musim do dalsiho TT vydrzet. ![]()
Ahoj Marinko, no to ja prave taky nevim jak ty zkousky udelam. A to nejsou zaverecne
. Snazim se soustredit na uceni ale moc to nejde. NEjvic mi vadi ze nevim na cem jsem. Termin u lekare mam az po zkouskach …buuuu. Ja mam dneska poslednii den ve skole v tomto semestru od zitra mam volno a v pondeli to zacne UF. Tak se drz at to v te skole prezijes. Znam to, jeste ty bolesti zad z tech hroznych zidli.
To je dobre kdyz si muze clovek postezovat. Tak se zatim mej a zase se ozvi. papa P.
Joooo Marinko jeste k tomu jidlu. To je pravda kdyz nic nesnim tak je mi jeste hur. Vzdy se snazim neco do sebe vtlacit ale moc to nejde. ![]()
Pavli, dne ráno jsem si dělal testík a byl negativní
Je mi z toho hrozně a nechápu jak to, že se mi na tom testu z minulého týdne ta slabá čárka ukázala, když teď nic.. Už má třetí den po očekávané mentruaci, zatím nepřišla, ale to je u mě normální, takže by se druhá čárka už měla přece určitě objevit!! Nerozumím těm svým „těhotenským“ příznakům - něco si člověk může vsugerovat, ale že jsem tak unavená, že chodím spát v osm večer a po každém jídle je mi zle - to si snad vsugerovat nejde! Napsala jsem to ráno příteli a byl hrozně zklamaný, takže teď je mi ještě stokrát hůř..
![]()
Je možné, abych byla těhu a ještě se mi to na testu neukázalo? Tři dny po předpokládané mestruaci?
Marinko,
nevěš hlavu, jistěže můžeš být těhulka-koukni na diskuzi Těhotná?Tam jsou holčiny, kterým testík neukazoval nic klidně do 8tt. Já si bohužel byla jistá,že ¨jsem těhu a nejspíš se to neudrželo, po těžší fyz.zátěži jsem dostala MS a i když příznaky přetrvávají, jsem si prakticky jistá, že je to pryč ![]()
Ale hodně štěstíčka Laura
Ahoj Marinko … no tak ja jsem na tom taky tak. Prece to neni normalni mit priznaky a pak proste nic. Kdyz jsem dostala Ms tak jsem to pekne obrecela. Ale dneska se citim uplne normalne a vsechny me bolesti jsou pryc. Teda krom bolesti bricha. Je divne ze se ti predtim carka objevila a ted ne. Mela jsem ted stejny test? Myslim tim zacku. Podivej se na citlivost testu ja jsem mela 25 a holky tady mi psali ze je pry jeste lepsi 50. Je to tam popsane, je to podle koncentrace hormonu v moci. tak neves hlavu …Ja ani nevim jeslti ma cenu delat u mne dalsi testik. Spis mam strach aby to nebylo neco vaznejsiho. prinejhorsim se tu spolu vyplacem. Ach jo…tak se drz holka.