Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chci se peztat, jestli nahodou nekomu zbytecne nelezi sici stroj doma a nechtel by jej radsi za dobrou cenu prodat. Libil by se mi nejaky třeba jako Brother BN 27, ale ted na to fakt nemam, tak se jen ze zvedavosti ptam.
Ahoj všem, co trošku víc šijete. Co říkáte na Brother BN2700?
Já si teď nemůžu dovolit nic dražšího a moje Veronika mě zlobí. Máte někdo doma? Jak šije?
Děkuji
Sice OT, ale jakou máš Veroniku? já mám už 17 let tu celokovovou Veroniku Champion 595 a teď před měsícem jsem měla poprvé poruchu. V našem okresním městě je šikovný opravář a za dva dny byla zpravená a kompletně vyčištěná. PLatila jsem cca 11 stovek a stroj teď šije jako nový.
Já osobně bych si pořídila TOyotu - ten speciální na džínovinu - mají asi dva typy. Ale záleží, co hlavně šiješ. JInak Brother neznám, snad sem někdo napíše. I když bych si vybrala v Brother řadě. Za sebe bych si nepořídila singer.
@Poustevnice Mám taky Championa, je po servisu ve velice kvalitním servisu a stejně je k prdu… možná jsem něco zanedbala dříve. Ale provazování celkově zlobilo. Jsem na vážkách.
Jo a mám ji taky 17 let ![]()
Příspěvek upraven 03.07.17 v 16:24
Aha, no já bych postupovala tak, že bych oslovila nějakého opraváře, ale co opravuje všechny značky, nedělá dealera, a bydlí někde poblíž. A zeptala se, jaký má s tou značkou zkušenosti. Nebo se zeptej třeba na webu „modní peklo“, tak je v diskusi „šijeme podle burdy“, často toto řešeno.
Tak to mě mrzí, že ti Veronika odešla, já jsem s ní spokojená, ale chápu, může se stát.
A jestli nutně stroj potřebuješ - zkus se podívat do Aukra nebo tak - tam jsou často „nevhodné dárky“, šicí stroje často skoro nepoužité. A pak si to v klidu očíhnout, nebo si našetřit na šicí stoj „svých snů“.
Tak mi to nedalo a mrkla jsem na něj. Za mě - slušné stehové vybavení - pokud nepotřebuješ vyšívat nějaké ty kytičky a takové ordobičky, tak naprosto dobré stehové vybavení. A cena mi přijde dobrá, stroj se mi líbí. Ale já bych si dala podmínku, aby měl už ten rotační chapač, tj. spojdní cívka nití, aby ležela jako „vodorovně“ - nevím, jak to popsat, aby měl jednokrokovou dírku a aby, když šiju, abych si mohla rovnou namotávat so zásoby spodní špulku. Není nic otravného, když všíváš límec a dojde ti spodní nit.
Já ho mám a nemůžu si stěžovat. Zrovna dnes jsem šila dcerce šaty. Super je nožík na odřezávání nití, navlékání nití a výběr stehů. Vyhovuje mi opravdu moc a neměnila bych. Taky je docela tichý.
@Poustevnice píše:
aby měl už ten rotační chapač, tj. spojdní cívka nití, aby ležela jako „vodorovně“ -
Ano, to má a je to super. Navíc má průhledný kryt na spodní niť a je vidět, kolik jí zbývá
OK, tak je super! to je dobře vybavený stroj za ty peníze. A můžu se zeptat - knoflíková dírka je na jeden krok, nebo se musí přepínat??? a to navíjení spodní niti?
@Poustevnice
Knoflíková dírka je jednokroková ale to navíjení spodní nitě při šití to nemá.
@Poustevnice Já něco našito mám, tak vím, do čeho jdu. Ta Veronika, co mám, je předimezovaná a tenhle se mi zdá akorát. Ten chapač mě nenapadl, vidíš… ale koukám má rotační a píšou i celokovovou konstrukci. Já mám Brother overlock a celkově mají tyto stroje dobré recenze.
Holky, já vám řeknu pravdu. Já si ho chtěla kupovat na Vánoce, ale teď mám možnost použitého za 1500 (jinak PC 5000). Tak honem sonduju. Paní tvrdí, že to byl nevhodný dárek a šila na něm minimálně. Tak snad nenaletím. Ale vzhledem k tomu, že je to celkem nový model, tak tomu věřím.
Jinak děkuji všem, daly jste mi hodně informací, které by mě ani nenapadlo zjišťovat. Jsem 17 let zvyklá na tu Veroniku.
Třeba ji někdo šikovný ještě rozchodí a budu mít třeba dědictví pro dcery
![]()
@Poustevnice píše:
Aha, no já bych postupovala tak, že bych oslovila nějakého opraváře, ale co opravuje všechny značky, nedělá dealera, a bydlí někde poblíž. A zeptala se, jaký má s tou značkou zkušenosti. Nebo se zeptej třeba na webu „modní peklo“, tak je v diskusi „šijeme podle burdy“, často toto řešeno.
Tak to mě mrzí, že ti Veronika odešla, já jsem s ní spokojená, ale chápu, může se stát.
A jestli nutně stroj potřebuješ - zkus se podívat do Aukra nebo tak - tam jsou často „nevhodné dárky“, šicí stroje často skoro nepoužité. A pak si to v klidu očíhnout, nebo si našetřit na šicí stoj „svých snů“.
Já jsem ho dala do servisu, kde vím, že jsou borci. Ale je dál. Pak jsem zkusila volat do servisu tady poblíž a chlap byl nepříjemnej a že Veronicu spravuje nerad, že to nejsou dobrý stroje. Nevěřím, ale on propaguje jinou značku. Nepotřebuju milion stehů a funkcí, ba naopak hledám něco jednoduššího. Ona mi blbě provazuje a už nevím, co s tím. Ale teď jsem tady něco jen zašívala a spravovala a potvora šije
No uvidíme. Za ty peníze je super, těším se na něj. Snad bude OK.