Šikana ze strany zaměstnavatele na neschopence jak to mohu řešit
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Šikana ze strany zaměstnavatele na neschopence jak to mohu řešit
V důsledku šikany na pracovišti, obviňování atd… Jsem podala výpověď, bohužel po 3 dnech se mi v důsledku šikany zhorsil natolik zdravotní stav, že nejsem schopná nadale vykonávat žádnou práci, jsem na neschopence. Od 22.7 hned 29.7 jsem měla první kontrolu samozřejmě jsem byla doma. 22.8 mi volá obvodní lékařka, že každý tyden musi resit posudkové oddělení, ze ma kvůli mě kontrolu, to jsem byla teprve ani ne měsíc na neschopence a od te doby ma kazdy tyden kontroly. Nahlasila jsem cinnost na inspektorat tam mi rekli ze mozna za 30 dnů budou můj podnět řešit. Beru za nespravedlivé že zaměstnavatel může v poho nahlásit a hned je řešeno a ja jak poskozena nikoliv. Tenhle cin zamestnavatele vubec mi neulehcuje a spíše zhorsuje zdravotní stav. ( Možná mrtvice ze stresu) Uz nevim vo mam dělat prosim o radu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nekotango píše: Více
Co jste nahlásila na inspektorát? Jinak zaměstnavatel samozřejmě kontroly dělat může.. V tom nevidím žádný problém. Zákon nestanoví, jak často může kontrolu provádět. Může ji dělat v prvních 14 dnech, poté to dělá OSSZ. Viz https://www.pravniprostor.cz/…-kontrolovat
- Citovat
- Upravit
@Nekotango píše: Více
Asi to úplně nechápu, čemu přesně vadí, že chodí kontroly?
Doktorka si to snad dokáže obhájit, když ti neschopenku napsala a ty jsi předpokládám taky doma
Požadovat kontrolu zaměstnance v PN má zaměstnavatel samozřejmě plné právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše: Více
Právě, je to samozřejmě otravné, ale když má být doma, má být doma. To zřejmě je, tak není co řešit
Hokt má PN nějaká pravidla a když to chce zaměstnavatel kontrolovat, má na to právo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na kontrolu(y) má právo. Doktorka si nemá co stěžovat. Navíc, pokud realně máš problémy tak ona nemá snad problem to doložit a být v klidu ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Asi chápu, proč na doktorku přišla kontrola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně, jestli jsi byla tak strašně šikanovaná, mohla jsi to čekat. Ale spíš mi přijdeš jako profesionální plačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pohadat se v praci, dat vypoved a rovnou jit na PN je klasicky vzorec chovani. Tim nerikam, ze nejsi nemocna, jen je tento prubeh ve vypovedi z duvodu neshod temer totozny. Spousta zamestnavatelu tu kontrolu proste posle. Maji na to pravo, chovaji se dle moznosti zakona.
Na druhou stranu nemusi kontrola se zpusobem vypovedi souviset, byt to tak vypada a zrovna na tebe prisla rada. Nekdo z vedeni zadal, aby firma provedla vice kontrol, tak na jsi byla take vybrana. Svoje si plnis, jsi doma k dosazeni, neni duvod ke stresu
.
Proc ti doktorka vola podobne informace nechapu. Vy jste zname?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Winter garden No, já bych tipla, že se doktorka nechala ukecat a nechala ji doma bez důvodu a teď z toho má problém, tak ho ventiluje dál…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Mozne to je a ted ma nervy. Ale z praxe vim, ze mudra napise cokoliv a nic nikdo neresi. Jeden zamestnanec ma znamou a ta mu 3× do mesice pise treba dvoudenni neschopenky. On se nekde vylije, dva dny neprijde do prace, on ma neomluvenou absenci a bum, znama posle neschopnost zpetne (to muze, az tri dny…). Takze my na nej nemuzeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nekotango jestli je ti spatne, prestan bojovat s vetrnymi mlyny. Nema to smysl. Do konce rijna zustanes v neschopnosti. Neni treba zamestnavatele prudit stiznostmi, jen se obe strany cyklite a tobe uz to muze byt jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Winter garden píše: Více
Klasický vzorec chování. Hodně lidí to tak možná dělá. U mě si to nejspíš taky mysleli. Dostala jsem výpověď. Už v ten den jsem se necítila stoprocentně - začátek vírozy. Za dva dny jsem lehla, dostala neschopenku a zůstala na ni nakonex x měsíců. V té době jsem totiž zjistila, že jsem těhotná. Těhotenství bylo plánované a bohužel rizikové (měla jsem už za sebou potrat). Nejakou dobu jsem byla i v nemocnici. Zlepšilo se to až v 6.mesici. Věřím tomu, že si skoro všichni mysleli, že jsem si virózu vymyslela a problémy s těhotenstvím asi taky. Mně to ale v tu chvíli bylo jedno, co si kdo myslí - naštěstí. Nebylo mi vůbec dobře - jak viróza, tak i to tehotenstvi. Vycházky jsem sice pak měla, ale neměla jsem sílu skoro na nic, natož na vycházky.
- Citovat
- Upravit
@Winter garden píše: Více
Tak 2 denní neschopenku si samozřejmě doktor vždy obhájí, taková střevní chřipka je mrcha… Ale zakladatelka je na neschopence už víc jak měsíc, to už posudkare může zajímat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit