Šílená nespavost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16
17.5.19 17:54

Tak předpokládám že na gynekologii ví co má brát za odběry během tehotenstvi :zed: a ví že tam mám vedenou nespavost od druhého trimestru každopádně mě poslala k psychiatrovi odběry nevzala.pres den nic v noci max hodinu, už moc úzkostliva už to trvá dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
17.5.19 17:57
@Maliiicek píše:
Tak předpokládám že na gynekologii ví co má brát za odběry během tehotenstvi :zed: a ví že tam mám vedenou nespavost od druhého trimestru každopádně mě poslala k psychiatrovi odběry nevzala.pres den nic v noci max hodinu, už moc úzkostliva už to trvá dlouho.

ale štítná se běžně v těhotenství na gyndě nedělá, no nic v každém případě nespavost souvisí i se štítnou takže být tebou bych se nad tím zamyslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.19 18:02

Moc dobře ti rozumím, člověk by si hodil mašli, taky jsem měla takovéhle šílené období (i v těhotenství)..mě pomohly antidepresiva Mirtazapin a na noc prášek Oxazepam (oboje jsem užívala v těhotenství) a koňské dávky hořčíku. taky jsem probděla třeba tři noci za sebou (to by člověk běžel hlavou proti zdi, aby už konečně spal…) Je to zamotané dokola -dokud budeš mít strach, že neusneš, tak se to tak i stane. Zkus si najít i nějaká vnitřní zklidnovací cvičení (nebo jsem poslouchala z youtube šumění moře, déšť…bílé šumy -je to na několik hodin poslech). Je to běh na dlouhou trať, může se to upravovat i několik měsíců, ale vydrž bude líp. A věř, že spaní zase naskočí. Já si pořád opakovala, můžu spát, můžu spát a snažila se tomu věřit (a práškům, že zaberou). Narodila se mi zdravá holka, a po šestinedělí jsem léky úplně vysadila, nebyly potřeba. Tak ať je brzo líp.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
17.5.19 19:30

Vstup do psychoterpaie, když nezačneš svoje psychické stavy řešit před porodem, tak porod a šestinedělí je velmi pravděpodobně vyhrotí do poporodní deprese.

A ty léky ber - jsou výrazně menší riziko než nespavost a především rozjetá úzkostně-depresivní porucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
18.5.19 17:56

Děkuji za podporu.jen doufám že jednou taky začnu normálně spát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
18.5.19 18:19
@Maliiicek píše:

Radeji se na tu stitnou zeptej. Neni to standardni odber v tehotenstvi, i kdyz by mel byt.

Ja mela problemy se spanim asi 2-3 mesice, ale odeznelo to samo nastesti. Dle me to mas psychicke, bojis se, ze zase neusnes. Spis pak pres den? Kolegyne v praci trpi nespavosti a pomaha ji poustet si do sluchatek knihy, mozek vypne, nepremysli nad nicim a usne. Ja to chtela vyzkouset, ale spravilo se to pak samo.

Horcik na nervy beres? VitaminyB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
1.12.19 12:05

A zase ta nespavost

Dovoluji si obnovit tuto diskuzi, protože mám podobný problém. V těhotenství a po porodu se mně rozjela opravdu šílená nespavost, kdy jsem rok spala 2-3 hodiny za noc. Pochopí jen ten, kdo to zažil… Po vyzkoušení prakticky všeho možného jsem nakonec vyfasovala silná antidepresiva - Mirtazapin. Najednou jsem nevěděla, co je to do rána neusnout. Protože se mně ale poslední dobou problém začal vracet a AD už brát nechci (mám po nich spoustu nežádoucích účinků, navíc je mám čistě kvůli spánku - nejsem ve stresu), hledám jinou cestu, jak se nespavosti zbavit.

Jakmile jsem začala vysazovat AD a snížila dávku, nespavost se objevila opět v plné síle. Usínám až mezi 5.-6. ráno, ale do 2-3 hodin vstává dítě, tudíž opět spím za noc 2-3 hodiny. Zatím to mám takto 10 dní, takže ještě jakžtakž funguji, ale to nevyspání už se projevovat začíná a já to chci zavčas řešit. Přes den popíjím meduňkový čaj, v podvečer chodím s dítětem na delší procházku, radikálně jsem omezila cukr, večer beru přírodní prášek s výtažkem kozlíku, chmele, mučenky. Vše zatím bez efektu :nevim:

Máte nějaký tip, co může pomoci? Na Mudr. se samozřejmě obrátím, ale nevím, jestli může nabídnout něco jiného než prášky na spaní a u těch si zas nejsem jistá, jestli existují nějaké nenávykové :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.12.19 12:07

Tak velká fyzická unava, že usnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.19 12:09
@Kalisto22 píše:
Tak velká fyzická unava, že usnes…

Tu určitě má! Jde vidět, že nemáš zkušenosti s nespavostí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.19 12:11
@BezradnaMami píše:
Dovoluji si obnovit tuto diskuzi, protože mám podobný problém. V těhotenství a po porodu se mně rozjela opravdu šílená nespavost, kdy jsem rok spala 2-3 hodiny za noc. Pochopí jen ten, kdo to zažil… Po vyzkoušení prakticky všeho možného jsem nakonec vyfasovala silná antidepresiva - Mirtazapin. Najednou jsem nevěděla, co je to do rána neusnout. Protože se mně ale poslední dobou problém začal vracet a AD už brát nechci (mám po nich spoustu nežádoucích účinků, navíc je mám čistě kvůli spánku - nejsem ve stresu), hledám jinou cestu, jak se nespavosti zbavit.

Jakmile jsem začala vysazovat AD a snížila dávku, nespavost se objevila opět v plné síle. Usínám až mezi 5.-6. ráno, ale do 2-3 hodin vstává dítě, tudíž opět spím za noc 2-3 hodiny. Zatím to mám takto 10 dní, takže ještě jakžtakž funguji, ale to nevyspání už se projevovat začíná a já to chci zavčas řešit. Přes den popíjím meduňkový čaj, v podvečer chodím s dítětem na delší procházku, radikálně jsem omezila cukr, večer beru přírodní prášek s výtažkem kozlíku, chmele, mučenky. Vše zatím bez efektu :nevim:

Máte nějaký tip, co může pomoci? Na Mudr. se samozřejmě obrátím, ale nevím, jestli může nabídnout něco jiného než prášky na spaní a u těch si zas nejsem jistá, jestli existují nějaké nenávykové :nevim:
:mavam: https://calmin.cz/?…
Vyzkoušej, je to dražší, ale třeba od někoho k Vánocům:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.12.19 12:12
@Trnečka137 píše:
Tu určitě má! Jde vidět, že nemáš zkušenosti s nespavostí

Určitě? Máš pravdu, jde to vidět na první pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.19 12:15
@Trnečka137 píše: :mavam: https://calmin.cz/?…
Vyzkoušej, je to dražší, ale třeba od někoho k Vánocům:)
:hug:
@Kalisto22 píše:
Určitě? Máš pravdu, jde to vidět na první pohled.

Tak se omlouvám.
Co tedy doporučuješ? Jít si večer zaběhat? Nebo co ti zabralo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.12.19 12:18
@Trnečka137 píše:
Tak se omlouvám.
Co tedy doporučuješ? Jít si večer zaběhat? Nebo co ti zabralo?

Neomlouvej se. O mě tady nejde. Pokud víš, jak funguje tělo. Tak vyčerpaní vede ke spánku… Ale asi to není jeden běh kolem zahrady. A energeticky výdej musí být větší než příjem v jídle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.19 12:22
@Kalisto22 píše:
Neomlouvej se. O mě tady nejde. Pokud víš, jak funguje tělo. Tak vyčerpaní vede ke spánku… Ale asi to není jeden běh kolem zahrady. A energeticky výdej musí být větší než příjem v jídle..

Právě že při nespavosti, je organismus vyčerpaný, člověk by strašně rád spal, ale hlavě to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
1.12.19 12:27
@Trnečka137 píše:
Právě že při nespavosti, je organismus vyčerpaný, člověk by strašně rád spal, ale hlavě to nejde.

Všechno už jsem řekla… Při nespavosti ti naopak chybi nějaká složitější aktivita… Nebo si slyšela, že někdo se tak přepracoval, že z toho dva dny nespal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí