Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Trnečka137 píše:
Právě že při nespavosti, je organismus vyčerpaný, člověk by strašně rád spal, ale hlavě to nejde.
Všechno už jsem řekla… Při nespavosti ti naopak chybi nějaká složitější aktivita… Nebo si slyšela, že někdo se tak přepracoval, že z toho dva dny nespal?
@Kalisto22 píše:
Všechno už jsem řekla… Při nespavosti ti naopak chybi nějaká složitější aktivita… Nebo si slyšela, že někdo se tak přepracoval, že z toho dva dny nespal?
Slyšela ![]()
@Trnečka137 píše:
Slyšela
OK, buď si z toho co jsem psala něco vezmi, nebo ne. Tvoje volba. Ahoj
@Kalisto22 @Trnečka137 Holky, žádná pasivní pecka nejsem. S dítětem mám pohybu dost, snažím se i pravidelně cvičit (ale u toho mně skáče po hlavě), přidala jsem ty delší procházky. Běhat apod. nemohu, jsem s dítětem 24 h denně, hlídání nemám…
@BezradnaMami píše:
@Kalisto22 @Trnečka137 Holky, žádná pasivní pecka nejsem. S dítětem mám pohybu dost, snažím se i pravidelně cvičit (ale u toho mně skáče po hlavě), přidala jsem ty delší procházky. Běhat apod. nemohu, jsem s dítětem 24 h denně, hlídání nemám…
Takže předpokládám, že když ti nejde usnout, unavená fyzicky jsi?
@Trnečka137 píše:
Takže předpokládám, že když ti nejde usnout, unavená fyzicky jsi?
Měla jsi pravdu. Ještě něco je potřeba vyrknout?
To může být tisíc věci, strach, úzkost, vysoký tlak, něco z jídla, nějaká nemoc. Atd atd. Ale ve zdravem těle zdraví duch přece..
@Trnečka137 Nejsem fyzicky zcela vyřízená ani naopak. Jak jsem psala, nespavost se vrátila po vysazení AD, s nimi jsem spala dobře bez ohledu na míru fyzické zátěže…
@BezradnaMami píše:
@Trnečka137 Nejsem fyzicky zcela vyřízená ani naopak. Jak jsem psala, nespavost se vrátila po vysazení AD, s nimi jsem spala dobře bez ohledu na míru fyzické zátěže…
Při ad jsi jen loutka. Tělo reaguje na chemicky koktejl v tabletě… Jen to potlačís, nevyřešís.
Příspěvek upraven 01.12.19 v 12:42
@BezradnaMami píše:
Jukni na odkaz, co sem ti zde poslala, znám spoustu lidí, co jim opravdu zabral a já sama mám pozitivní zkušenosti s jinými přípravky této firmy:)
A kojíš ještě? Jako že by to mohlo být i hormonální, jedná má známá se takhle hrozně trápí v přechodu, nejdřív to nikomu nesepnulo, ale dostala hormony na návaly přechodové a kupodivu na to zareagovalo i to nespaní. Jako že třeba se to pak upraví ještě časem, až tě tyhle mateřské hormony opustí? Nevím, jen jedna z možností…
A když nic nepomůže, tak série orgasmu by mohla. Oxytocin atp..
Mirtazapin jsou silna antidepresiva? Beru to uz roky a rekla bych ze je to spis slabsi AD. Povzbuzuji chut k jidlu, dobre se po nich spi, to ano. Ja je mam na anorexii, deprese, nespavost. Pribrala jsem 10 kg a uz mam skoro normalni vahu. Hlavne jsem vic v pohode a muzu zacit pracovat na tom jidle.
@Anonymní píše:
Mirtazapin jsou silna antidepresiva? Beru to uz roky a rekla bych ze je to spis slabsi AD. Povzbuzuji chut k jidlu, dobre se po nich spi, to ano. Ja je mam na anorexii, deprese, nespavost. Pribrala jsem 10 kg a uz mam skoro normalni vahu. Hlavne jsem vic v pohode a muzu zacit pracovat na tom jidle.
Psychiatrička říkala, že ano. Prvně jsem jiná, ale na spánek nepomohly a ona řekla, že musíme nasadit nějaká silná a předepsala ten Mirtazapin. A ano, nárůst hmotnosti je jeden z vedlejších účinků, co mají, ale u mě je to tedy nežádoucí efekt..
@Akve Nene, už nekojím. Ale začlo to v těhotenství, tak ty hormony to možná začaly..
@Kalisto22 píše:
A když nic nepomůže, tak série orgasmu by mohla. Oxytocin atp..
Ty jsi nikdy opravdovou nespavostí netrpěla, že?