Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ta se nezmění, leda k horšímu. Příťa by jí musel říct něco ve stylu…Hele, Sašo, jdi do prde*e. A možná ani to by nepomohlo. No jestli u té tchýně bydlíte, to je ámen. Příťa je slaboch a máslo, když vidí, jak je k tobě ta násoska nepříjemná a nezasáhne.
Chyba je hlavně v příteli. Mel by stát za tebou. Podpořit tě. Tvá maminka, at jí telefony vůbec nebere nebo když na ní do telefonu křičí nebo ji říká něco ošklivého o tobě, tak at ji to položí. Na tobě je hlavně ochránit před ni syna. Musíš si pevné nastavit pravidla přes která nepujdes. Výchova je na tobě, ty jsi matka, tak at se ti do toho neplete. Svoji šanci vychovávat své dite měla. Dělej si to podle svého. A příteli bych jasně a v klidu vysvětlila, at si ji srovná (co to jako je, at si to vyresite spolu s tchyní
) a ze pokud nezmění svůj postoj, ze se taky muže stát, ze odejdes. Tak at se pochlapí a ochrání svoji rodinu.
Jako je toho na tebe hrozně moc pece o miminko, domácnost, vaření pro přítele škola, cestování za mamkou kvůli učení a do toho mas resit ještě nějakou alkoholicku, která té pomlouva, děla ti ze života peklo, poroučí ti.
Možná at si tvá mamka ty hovory nahrává, ono je to jiné to pak slyšet v reálu než z vyprávění
Máma si měla tchýni dávno bloknot, ožralou bych ji vůbec nepustila domů. Příteli bych řekla, že dítě snad umíme vychovat sami a nemusíme poslouchat každou nevyžádanou radu. Ať si blekotá, udělej si to po svém.
Ani jsem nedocetla. Ožrala tchýně, přítel který se nezastane atd…ach jo.Kdyz radi ona tak ji porad taky…ať nechlasta.
Příspěvek upraven 29.06.21 v 06:12
To se jako celá rodina klepete před jednou ožralou bábou? No když si s ní nedokážete poradit, tak jí to holt trpte, já bych s ní vycukrovala jedna dvě, na to opravdu přítele nepotřebuješ.
Kasli na to, pokud pije nezmenis ji a ani situaci. Hled si sve rodiny a ji ignoruj. Dite ji samozřejmě na hlidani nedavej, ale to vis. Tvoje mamka by ji mela z oci do očí rict, ze si nepreje jeji telefonni hovory, odpovidat na ne nebude a dodrzet to. S pritelem se kvuli ni nedohaduj. Snad vidi sam, ze se o mimco staras, jí jidlo, ktere mu vařís a doma je poradek.
Nech ho at svoji mamku vyslechne, bude to on, kdo bude „hromosvod“, a za chvili ho to taky prestane bavit a vůči matce se ohradi. Nezacinej s ni nejakou zbytecnou „valku“. Bere to spoustu energie, ale pohody to v „silene rodine“, ktere jsi i Ty soucasti, neprida.
@karkarka píše:
Zajímavý, kde vzala tchyně číslo na tvoji matku?
To nechápu, proč by na ni neměla mít číslo? ![]()
@karkarka píše:
Zajímavý, kde vzala tchyně číslo na tvoji matku?
Treba ji ho dal syn, na tom nevidim nic divneho. ![]()
Ono je to těžké. Mladí jsou nesoběstační - maminka studentka, přítel tatínek jouda, co neutiší svoje dítě a poslouchá na slovo jenom maminku - takže se prostě musejí postarat prarodiče. To pak tchýně vždycky je šílená, samozřejmě alkoholička a úplně nemožná. Když se to mladým nelíbí, měli si dávat větší pozor.
Na nic nečekej a normálně jí řekni, že si nepřeješ, aby otravovala tvou matku nevyžádanými hovory. Dávno si ji mamka měla v telefonu bloknout. Příteli řekni, že ožralou ji příště k vám domů nepustíš, případně bude - li tam on, ať si tam s ní vysedává a poslouchá její alkorozumy, já beru dítě a jdu ven. Se s ní všichni moc mažete, přítelovi je to jedno a sám ti řekl, že si to máš vyřešit, tak to udělej.
@hanka.br. Tak komu by se zamlouvalo mít tchýni spitarku žejo ![]()
Ahoj holky,

jdu si pro radu, protože jsem už úplně zoufalá.
Před tím než jsem otěhotněla, tak jsem tchýni viděla asi jen 2×, vůbec se nezajímala o to, že má nějakého syna, nic. Teď když se malý narodil, nejradši by u nás byla každý den, nejradši by ho i sama vychovávala, má potřebu nám určovat jak máme žít, co máme nebo nemáme dělat. Tchýně je paní, která je strašně nepříjemná, nikdo jí nesmí nic říct, protože se hned začne vztekat a nadávat, je to paní, která má velmi kladný vztah k alkoholu, prostě leje první ligu. Neměla jsem s ní problém do určité doby. Byla jsem na návštěvě u maminky, tchýně dojela taxíkem (130km), ožralá jak to prase, velice chtěla syna natáhat, pusinkovat, když sem řekla, že ne, že si nepřeju, aby se k něm vubec přibližovala, když je pod vlivem, tak bylo akorát zle. Tehdy to vše začalo. Jelikož jsem studentka a potřebuji se i učit, tak jezdím k mamce, jelikož v místě bydliště mi nemá malého kdo pohlídat, tchýni bych ho nedala, ještě by ho zapomněla v hospodě a přítel ho nedokáže utěšit když pláče. Tchýni strašně moje ježdění k mamce vadí, přítele proti mně navádí, mojí mamce vyvolává, aby prodala dům, abych tam nejezdila, pomlouvá mě kde může, jen kvuli tomu, že jezdím k mamce. Mamka už jí x krát na její telefonáty řekla, ať se nám neplantá do života, nepomohlo. Přítel jí neřekne nic, spíš ji ještě poslouchá. Už jsem z toho zoufalá, pořád čekám, až řekne něco mně, ale pořád nic. Nejvíc mě ale dostalo to, co telefonovala mamce ve čtvrtek. Má mi mamka domluvit, že se o jejího syna vůbec nestarám, nevařím mu (každý den má oběd, svačinu do práce a někdy o večeři), její syn nebude přece poslouchat nějakou umňačanou babu (to nevím co má znamenat), syna rozmazluju, mám ho prej kojit 5 minut, poté dát do postýlky a nechat tak, i když bude plakat, syn nesmí ven (jsou mu 3 měsíce)..už jsem úplně zoufalá, s přítelem se hádáme jen kvůli ní, já ji nemůžu ani vidět, on se jí zastává, když něco řeknu, jsem hned ta nejhorší..teď, když už jsem to s přítelem řešila vážně, řekl mi, ať mu dám pokoj s takovými nesmysly a nech si to vyřešíme spolu. Jenže nevím, či stále čekat až řekne něco i mně a nebo jí říct něco i když třeba na nic takového nepřijde řeč? Už to takto dlouho nevydržím, dneska jsem měla i chuť si sbalit věci, vzít malého a jít od te přítelovi šílené rodiny co nejdál