Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám dotaz na gyndu jdu 4.1, ale chci se zeptat jestli nemám jít dřív a nebo to nějaká má taky a přejde to ať nejsem za hipochondra.
Šíleně mě bolí dva dny už lýtka, ale tak že tam nemůžu ani macknout lehce a nebo chodit normálně. Nemůžu tam mít nějakou krevní srazeninu?? Já fakt nevím. Jsem jen na inzulínu. ![]()
@Sarivojvodova nemusí to být zrovinka souvislost, ale tohle se před časem objevilo mojí mamce, že nemohla ani stát, jen sedět třeba…šílené bolestivé křeče hlavně do lýtek a nakonec se ukázalo, že to má od páteře. Osobně bych dala to magnezko a šla k lékaři
@Janikula Děkuju mě to taky napadlo a nebo nějaká srazenina mám krecaky.
@Sarivojvodova Na sraženinu bych to neřekla - je značně nepravděpodobné, že by byla v obou nohách zároveň. Ale jinak mě tohle dělal nedostatek magnézka a blbé boty a po křeči v blbou chvilku jsem nemohla pořádně chodit třeba 2 dny, jak to bolelo.
@Sarivojvodova píše:
@Janikula Děkuju mě to taky napadlo a nebo nějaká srazenina mám krecaky.
nemusí to být hned sraženina, může to být zánět, ten bolí že nemůžeš chodit a berou při tom i křeče do nohy
Pokud máš strach ze sraženiny, tak si vem anopyrin nebo acylpyrin - ty ředí krev a nijak zvlášť ti neublíží pokud to sraženina nebude
na zánět povrchových žil - mazat heparoidem
magnesium - na křeče
@Conulka Heparoid mi vůbec nepomáhá. Já to tedy ještě vydržím a 4.1 mu to řeknu. ![]()
A neměla jsi v lýtku křeč? Jednou mě v těhotenství chytla silná křeč do lýtka a to mě pak pár dnů taky pěkně bolelo.
Zajímalo by me, jak souvisi lytka s gyndou
Jinak taky jsem zazila, nemohla jsem ani dojit na wc. V nemocnici mi udelali utz žil a rekli, ze dobry at si dam hořčík a jdu to rozchodit ![]()