Šílené bolesti při menstruaci

8.6.18 07:11

Šílené bolesti při menstruaci

Dobrý den, prošla jsem si pro radu. První menstruaci jsem dostala v pred 12 lety a určitě těch prvních 10 let bylo vše bez problémů, téměř jsem nevěděla že to mám, měla jsem to slabé, trvala max 5 dnů. Ale asi před rokem a půl jsem začala mít problémy, křeče v břiše, že kterých mi je na zvracení, bolesti břicha, kloubů, svalů, nejvíce to odnáší ramena, s těmi v období menstruace neumím skoro ani pohnout. Před necelým rokem jsem vysadila HA, kterou jsem brala cca 5 let. A zatím problémy jsou horší a horší, dlouhá menstruace, silné krvácení, hrudky. A bolesti neskutečně veliké. Po vysazení HA začínám mít problémy i s pohlavním stykem s partnerem, v některých polohách to bolí, jakoby do mě nožem pícháli a nedá se to vydržet.
Na ginde mi dělali i testy jestli nemám endiometrozu, ale tu nemám.
Nemáte někdo podobné zkušenosti? Popřípadě radu co mám dělat? Alespoň od bolesti ( ne hormony!) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
8.6.18 07:22

Dost mozna endometrioza. Neni to sranda muze vest k neplodnosti. A nevi proc to vznika. Leci se mimo jine hormonalni antikoncepci. Ve vajecnikach vznikaji cysty a vytvari se srusty. Projevuje se to presne tak jak pisete.

• Citovat
  • Upravit
Janli
8.6.18 08:06

Mě kdysi na nesnesitelný bolesti pomohl vitamín E a cvičení podle Mojžíšové. Spodek se prokrvil a všechno se srovnalo do normálu. Určitě bych na tvém místě zašla k fyzioterapeutovi, protože křeče svalů v podbříšku ti evidentně dělají paseku v celém těle. Potřebuješ rehabilitaci a komplexní přístup. Jen antikoncepce to nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit
19983
8.6.18 08:15

U mne to byla endometrioza. I když v krvi to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.18 08:28

@Bambula1234 Taky jsem mivala velke bolesti od 12ti let. Endometriozu nemam. Dnes je mi skoro 40. Pres ruzne prasky na bolest mi samozrejme pomohly 2 porody, ale predtim pomahal kontryhelovy caj. Pila jsem ho tak tyden pred kazdou menstruaci a i v dobe ni a bylo mi fajn. Taky nesmim prochladnout a jist prilis sladkeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
8.6.18 08:45

@Janli ano presne tak ecko pomaha! Ja bych k tomu jeste pridala horcik/vapnik (musi se brat naraz jinak to nema zadny efekt-primo v pomeru to prodava napriklad uzasnej bylinar Jukl. Ja mela ukrutne silnou menstruaci, opravdu hruza…, protoze neberu antikoncepci, a pomohl mi sisak bajkalsky (taky od jukla) ziram…

• Citovat
  • Upravit
neonka
8.6.18 08:46
  • Citovat
  • Upravit
neonka
8.6.18 08:48
  • Citovat
  • Upravit
neonka
8.6.18 08:49
  • Citovat
  • Upravit
neonka
8.6.18 08:51

Potom taky tyto veci pry skvele reguluje Gynex od firmy Energy :mavam:

• Citovat
  • Upravit
212
8.6.18 14:01

@Bambula1234 v lékárně mě holky poradily magnesium v tabletách a čaj z kontryhele. Celkem to pomohlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
8.6.18 23:21

Na bolest Gynex a pupalka. Od silenych bolesti mne pomohla az operace, mela jsem vsechno ve srustech (takze z toho i bolest v nekterych polohach pri sexu atd.), ale kupodivu ne od endometriozy, puvod neznamy. Ty srusty uz ale poznal gynekolog na UTZ, kdyz do me „dloubal“, organy jsou min pohyblivy, bez toho bych do sebe asi rezat nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí