Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky. Prosím potřebují asi už vzpruhu. Zakládala jsem sice již jedno fórum na téma halux valgus. Mám oteklý kloub na palci. zvetsuje se to tak rok. Jako vždy tomu člověk začne překládat význam až při bolesti.
No dnes jsem si načetla spousty článku. A nejen že si nejsem jistá jaká je cesta operace ano/ne. Ještě jsem se šíleně vyděsila. Začínám se bát že se nejedná o halux valgus ale zjistila jsem že narustky mohou být i artroza. Přikládám foto. Na ortopedii jdu 16.5. ale do té doby snad zesilim. Mám strach z razantních zákroku. Znehybnění atd. Je mi teprve 30 a jsem závodní sportovec…běhám.
![]()
Příspěvek upraven 27.03.23 v 18:06
Tak to zajdi zkonzultovat aspon na fyzioterapii, at nemusis dva mesice cekat jenom na tu ortopedii.
Mám podobný, měla jsem i na druhé noze. Hodně mě pomohly barefoot boty, ale na pravé noze už je to asi nespravitelné. Bolí teď taky častěji a taky běhám (rekreačně teda).
Fyzioterapie bych taky doporučila. A tuším, že cvičit se nějak dá. Ale zatím jsem byla líná hledat. Ty to máš teda nateklé fest, to já nemám.
@Flyingfrog @Flyingfrog jsem s operací smířená. Jedná se mi spíše o to, zda když je tam už nějaká změna (artróza) dá se to řešit. Všude čtu o artróze strašné věci. Má někdo zkušenost?
Moje babicka s tim byla loni na operaci, na obou nohach. Ted je spokojena. Po operaci nesmela chvilku chodit, mela leky na bolest a vse bylo ok.
@den93 píše:
@Flyingfrog @Flyingfrog jsem s operací smířená. Jedná se mi spíše o to, zda když je tam už nějaká změna (artróza) dá se to řešit. Všude čtu o artróze strašné věci. Má někdo zkušenost?
Rozhodně bych to šla zkonzultovat k dobrému fyzioterapeutovi.
@Anonymní píše:
Moje babicka s tim byla loni na operaci, na obou nohach. Ted je spokojena. Po operaci nesmela chvilku chodit, mela leky na bolest a vse bylo ok.
A měla tam taky takové „narustky?“ Moc děkuji za každou zkusenost