Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Minze kdysy mi na únavu při mononukleóze pomohl Pharmaton Geriavit. Doporučil mi ho tenkrát lékárník.
Hmmm, zajímavé složení toho Geriavitu… takhle mě viróza ještě nikdy neskolila. A to jsem po 3 měsíční kúře hlívou ústřičnou… Ach jo…
@ivašot. Antibiotika beru na tu virózu, jako že mám po zátěži zvýšenou teplotu a cítím se po týdnu ležení v posteli spíš hůř než líp… Neměla jsem z nich radost, ale teď bude víkend a já jsem za ně nakonec ráda, taková berlička… Jen mi vadí, že mi dr. nevzala CRP.
Zvláštní je, že bez antibiotik jsem zvýšenou teplotu už neměla, a s antibiotiky se objevila… Třeba náhoda…
Antibiotika virozu neléčí. Pokud nejevíš známky bakteriální infekce, užíváš je zbytečně.
Viroza HCD může odeznívat delší dobu, zvýšená únava, pocit schvácrnosti nebo zvýšené teploty k tomu patří. Mèla jsem zrivna nedávno, příznaky nemoci vymizely po4 dnech, únava a spol po dalších skoro deseti.
Hodně pij, odpočívej, námahu jen běžnou.
@Aghata Děkuju za zkušenost, dost mě to uklidnilo… Taky myslím, že antibiotika beru zbytečně. Ale už jsem je začala.
Ahoj, minulý pátek jsem ulehla s virózou. Rýma, bolest v krku, pak kašel, teplota první tři dny 37,6, nesrážela jsem ji. Je to týden, příznaky pomalu odeznívají, ale vystupňovala se únava a vyčerpání organismu. Odpoledne jsem jen povlékla peřiny a hned zvýšená teplota… Včera jsem začala antibiotika Azitromycin, ale připadá mi, že to únavu ještě víc zvýraznilo. To vyčerpání je opravdu síla, mám těžké ruce, nohy. Ráno a večer užívám rakytníkový olej, piji Vincentku a plánuji nasadit Q10. Uvažuji nechat si u praktické nabrat krev. Máte zkušenost? Co pomohlo???