Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já bych to tipovala na ty hemeroidy
já je teda neměla nikdy při těhotenství ale po porodu…při prvním sem si nemohla pak několik týdnů sednout kvůli tomu a ne kvůli šití a po druhém(který skončil císařem přes marnou snahu a neskutečné tlačení) a díky tomu mi pak vylezly šíleně velké hemeroidy i s kusem konečníku(měla sem cca 2-3cm venku)byla to šílená křečovitá bolest a nepřeju to ani nepříteli…nemohla sem ani ležet aniž bych brečela bolestí…chůze byla naprosto nemyslitelná a dost nepříjemná když to cítíš mezi půlkami
…pomohlo mi factu čípky a factu mast…jen nevím jestli se může v těhotenství(ale já kojila a stejně mi ji dr napsal)
Muzou to byt hemeroidy, ty jsem mela na konci prvniho tehotenstvi (ale pry jen lehkou formu, slo jen o svedeni)nicmene jina varianta taky existuje. Kdyz se mi rok po porodu dcery opet rozjela menstruace a to dost intenzivne, vzdycky me behem prvnich tri dnu hrozne bolelo vyprazdnovani. Ne konecnik(jako kdyz s udela trhlina) ale jakoby konec streva… Nevim jak lepe to popsat. Byla to opravdu hrozna bodava bolest ktera jeste zesilila chvilku po vyprazdneni… U mudra mi bylo receno ze je to jev typicky spis z doby tehotenstvi ale ze mi pri MS hodne otece deloha a zrejme dojde k utlaceni az uskripnuti streva a proto ta bolest. Obsah jednoduse nemuze ven… Paradoxne ted ve druhem tehotenstvi me netrapi
vubec nic z toho..(radsi to klepu
a taky jsem 30tt
@Maky.C tak to závidím já měla snad všechny neduhy těhotenství od A do Z a při druhém ještě mnohonásobně horší než při prvním ![]()
Moc dekuju za odpovedi, doufam ze sou to opravdu jenom hemoroidy, nedovedu si predstavit jqk budu s takovyma bolestma v konecniku( mozna spis i ten konec streva) zvladat jeste porodni bolesti a hlavne, jak zvladnu jeste tlacit… auiii:-D
Stalo se mi to pouze jednou asi v polovine tehotenstvi a pravda, ze to nechci zazit uz nikdy. Doporucila bych sedave bylinkove koupele a jist kazdy den lzici lneneho seminka. Ja ho pouzivam jiz pres rok a v tehotenstvi si ho nemuzu vynachvalit.
@Anonymní píše:
Dobry den damy, mam problem. Sem ve 30. tt a objevily se mi silne bolestni v konecniku, jakoby takove krece… nic nekrvaci a neprijde mi ze bych si tam neco nahmatala, ale napadlo me jestli to nemuzou byt vnitrni hemoroidy… nemate nekdo s takovymi bolestmi zkusenosti? Anonym snad pochopitelny:-)
Já si nemyslím, že by to měl být nutně hemeroid. Já ty křeče mám občas doteď (zítra mám termín porodu), hlavně když potřebuju na velkou. Ty samé křeče jsem měla při menstruaci, když jsem měla nitroděložní tělísko. A myslím, že je to spíš tlak na nějaký nerv v děloze, který se pak přenáší a projevuje takhle velmi nepříjemně. Hemeroid by se asi neprojevoval tou křečí. Ale přesně vím, o čem mluvíš. Zkus se o tom poradit s gynekologem. Ten by tě vyšetřil i na hemeroidy.
@Pajanka dobre dekuju:-) na gyndu jdu 13.9. tak uvidime co mi pan doktor zjisti:-)
@Anonymní píše:
@DidierK dekuju za rady a ty bylinkove koupele z jakych bylinek?:-)
Myslim, ze tyto bylinky nic nezkazi: dubova kura, rebricek, hermanek ci kontryhel.
@cizova To jsem to spatne napsala… Ne ze me nic netrapi, mela jsem na mysli jen ty proktologicke neduhy..:-) Jinak diky paleni zahy muzu jist akorat tak suchou ryzi a rohliky protoze jinak trpim jako pes. V prvnim tehotensti zabiralo Rennie apod. ale tentokrat smula…:-D No a diky krecim v nohach chodim vetsinou pul noci po byte. A taky nic nezabira…:-D:-D:-D Je toho vic ale to uz jsou malickosti.
To jen aby sis nemyslela ze jsi v tech hruzach tehotenstvi sama;-) Taky uz odpocitavam do porodu…
@Maky.C Jak to tady tak čtu, tak víš, co mi docela pomohlo na křeče v lýtkách? Když si půjdeš lehnout, tak si ještě zacvič. Pořádně napni v leže nohu a špičku přitáhni co nejvíc k holeni, abys cítila v lýtku takový tah. Takhle to párkrát zopakuj. Když jsem tohle udělala, tak se ty křeče zlepšily. A na rozehnání křeče je tohle taky nejlepší. Třeba když cítíš, že přichází, tak hned špičku přitáhnout k holeni. Jenže když už ta křeč přijde a je velká, tak to většinou člověk už nepřitáhne jinak, než rukou. A to není ono.
@Pajanka Ja vim, dekuju, jsi hodna
Tohle me zabira ve stavu netehotnem… Ted je to ale des, nezabira nic. Obcas ten protipohyb na krec v lytku, to mam zmakle i kdyz spim ale takova krec v trisle nebo stehenniho svalu, to je panecku mnamka… Moje mamka ma z kreci trvale poskozenej sval na jednom lytku. Normalne ji castecne praskl a ma ho ted zdeformovane… Takze se obavam ze
v tom bude nejaka dedicna dispozice
@Maky.C Aha, tak to je špatný
Když to máš takhle, tak to je pak fakt problém
To mě mrzí, že jsem nepomohla. Jen můžu popřát, aby tě to moc netrápilo…
@Pajanka Dekuju
. Porad si rikam ze uz jen 10tydnu a bude to za mnou:-D Takze to uz vydrzim. Opravdu zavidim holkam ktere si tehotenstvi fakt uzivaji… Je to samozrejme krasny zazitek ale dvakrat mi bohate staci ![]()
Dobry den damy, mam problem. Sem ve 30. tt a objevily se mi silne bolestni v konecniku, jakoby takove krece… nic nekrvaci a neprijde mi ze bych si tam neco nahmatala, ale napadlo me jestli to nemuzou byt vnitrni hemoroidy… nemate nekdo s takovymi bolestmi zkusenosti? Anonym snad pochopitelny:-)