Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
asi už tady toto téma bylo, ale nechce se mi hledat. Jsem ve 25.tt. V úterý jsem byla na kontrole a doktor se mě ptal, zda jsem nezvedala něco těžkého nebo neběhala, protože malá se posunula hodně dolu, čípek je však v pořádku. CS mi doktor naměřil 2. Takže musím teď jenom ležet a zase jen ležet
předepsal mi magnezko a macmiror. Jenže jak jsem v klidu, tak mě malá pořád kope a ne málo.. někdy mě kopne i 2-3 krat za sebou bez přestávky. Je možné, že je otočená nožičkama k mému břichu? A to, že mi tvrdne břicho i v klidu je normální? Jsem prvorodička, tak asi moc plaším ![]()
Děkuji za odpovědi. ![]()
Asi bych se stavila k lékaři, to kopání je docela častý a břicho tvrdnoucí v klidu bych asi taky raději řešila. Držím pěsti ![]()
@veronika67 píše:
Asi bych se stavila k lékaři, to kopání je docela častý a břicho tvrdnoucí v klidu bych asi taky raději řešila. Držím pěsti
jdu na další kontrolu zase v úterý. To magnezium je právě na to tvrdnutí břicha nebo se pletu?
@JayLee - snažím se ležet co to jde, jenže já nejsem ten typ co se jen válí
ale v nemocnici nechci určitě skončit. A už jsi doma nebo je malá venku?
Nerozumím, co je „časté kopání 2-3× za sebou“
neb mě se dítě mlátí v břiše klidně půl hodiny v kuse a stejně tak to dělala ta starší…
Pokud máš klidový režim, tak nohy hore, magnesium je právě na to tvrdnutí -pokud je časté, má vliv na čípek, čili je to jedno s druhým. V prvním těhotenství mi břicho tvrdlo hlavně v klidu, v pohybu to člověk moc nezaregistruje.
Příspěvek upraven 16.04.15 v 19:21
@Zuzaa - no, doteď jsem měla kopnutí třeba jednou a za 10 vteřin další, ale teď jak ležím, tak je právě to kopání 2-3 i za vteřinu. Je pravda, že dokud jsem mohla normálně fungovat, tak jsem to tvrdnutí tolik necítila ![]()
Kopani mi rijde uplen normalni, moje dite me je schopny nakopnout tak, ze mi vyleti ruka
. Ale s tim tvrdnutim bych si nezahravala a bejt tebou, tak lezim, protoze mas jeste do porodu fakt daleko. Nepodcenuj to, predcasny porod neni sranda.
@matildaxp píše:
@Zuzaa - no, doteď jsem měla kopnutí třeba jednou a za 10 vteřin další, ale teď jak ležím, tak je právě to kopání 2-3 i za vteřinu. Je pravda, že dokud jsem mohla normálně fungovat, tak jsem to tvrdnutí tolik necítila
mimino se jinak uložilo, takže to teď cítíš více
@matildaxp píše:
to nevím
To máš napsané v těh. knížce, nebo kdekoli ve zprávě z uz. Bud´je vepředu, nebo vzadu. Jestli je vzadu, pohyby cítíš velice intenzivně. Takže bych se nestrachovala, v těchto týdnech cítíš pohyby velice intenzivně, to se zklidní.
Horší je otevírání.
To nechce podcenit.
No, co si pamatuju, tak pockej pohyby ke konci…malej se tak mlel, ze mi z toho bylo, az spatne
hodne se protahoval a silene prevaloval…spis bych opravdu nepodcenovala to lezeni, pohyby jsou podle me v poradku… ![]()