Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Beru Ascorutin, ten zmírňuje krvácení nebo je dobrý hodně vitamínu C, takže vodu a vymačkat do toho hodně citronu třeba. Nevěřila jsem tomu, ale ještě než jsem začala brát ten Ascorutin, tak jsem to zkusila a fakt to pomáhalo.
vitamin C? jak jednoduche
vodu s citronem mam rada, ale ted v zimne nepiju, spise v lete, dekuju vyzkousim ![]()
a kalisek? jsem skepticka, ale to asi kazdy z nas k necemu co nezna. jestli budu mit takovou spotrebu hygienickych potreb casteji, pouvazuju o nem
Tak já jsem měla spotřebu i 12 vložek za den a večer děsně velká unáva z velké krevní ztráty. Jen je škoda, že ten kalíšek jsem neznala dříve. jediné co mě trošku vadí je že né všude maji wc pro invalidy, hlavně na horách.
Příspěvek upraven 16.03.13 v 21:22
Jsem 4 měsíce po porodu, MS mám teď po třetí. První dva cykly proběhly naprosto normálně, teď mi připadá krvácení opravdu velmi silné. MS mám od úterý, první 4 dny jsem měla maxi tampon na odchod ven, zároveň noční velké vložky. Tampon vydržel cca 20 minut, po půl hodině jsem byla na sprchu. Doma jsem tampon nenosila, jen když jsem musela jít se psem, nakoupit nebo tak. Dnes jsem pátý den MS, vždycky mi tou dobou MS končila, teď v žádném případě, s tamponem vydržím hodinu, s vložkou o půl hodiny dýl. Už včera jsem volala na gynekologii, ale doktor řekl že se to po porodu stává, že mám ležet a brát železo a ascorutin (3×denně 1 tabletu). I sousedka mi dneska říkala, že jsem hrozně bledá, nevím jestli to může být tou velkou krevní ztrátou. Tak přemýšlím - nechat to být s tím že postupně MS zeslábne a přejde, nebo jet rovnou do nemocnice?
To mi teda přijde, že je to už moc. RAději bych někam zajela. Já mám hodně silnou MS, ale pátý den už se to přece musí zklidňovat. A navíc když první dva cykly nebylo a te´d je, no nevím. Já jsem první po porodu měla slabší, pak to byl teda mazec, ale takhle hrozně ne.
Já mám taky dost silné krvácení druh a třetí den lícu jen po záchodech a raděj nikam nechodím, když nutně nemusím. Ten ascorutin je jen na předpis? Mám málo železa, ještě ke všemu a když ho beru tak zácpu. Raděj železo nejím, než pak trpět na wc.
Ahoj, určitě bych to nenechala jen tak, takhle jsem měla menses po porodu taky. Trval už 10 dní, volala jsem dr, hned ten den mě vzal a také ten den ležela na sále na kyretáži, prostě během těhotenství hodně narostla sliznice a sama by prý neodešla ani náhodou. Byla jsem bíla jako stěna, chudokrevná, musela jsem brát železo. Po zákroku jsem hned druhý den přestala krvácet. Určitě dr volej!
MS jsem dostala 10 měsíců po porodu a myslela jsem, že je po mě
6 dnů šílených, každý den jeden balík vložek, na noc pomohla jen dětská papírová plenka
Mohla bych to prosedět na záchodě nebo pod sprchou
Do toho jsem dceru ještě kojila
takhle jsem to dostala 3× a pak jsem týden před MS začala brát 3×denně ascorutin, žádný kofein, žádný alkohol a fakt to zafungovalo
takže to tak prostě zatím dělám pokaždé a pohoda-4dny MS v klidu, tak jako před otěhotněním
![]()
@monalka Super a můžu k tomu kafe? Bez kafe nejsu schopná fungovat. Alkohol nemusím vůbec.
Děkuji za reakce. Včera jsem ještě volala pro jistotu do nemocnice, tak mi řekli ať se stavím, do rána jsem byla hospitalizovaná, s kapačkou v ruce. Doktor říkal že by to samo opravdu nepřešlo, že je to vysokou sliznicí z těhotenství. Dneska už jsem doma, ale zítra mám přijít ještě na kontrolu.
@dajka16 No to právě ne
ten kofein prý nějak zvyšuje průtoky, takže kafe jen bezkofeinové
Hele, normálně zkus zatím jen ten ascorutin a s kafčem to nepřeháněj a třeba ti i to pomůže
![]()
Mám podobný problém, jsem 4 měsíce po porodu kdy jsem v těhu musela chodit na injekce železa kvůli anémii. Jde o první MS od porodu a krvácení je tak silné, že i když mám tampon i s vložkou je nereálné vyjít z domu. Když ležím dá se říct že výměna stačí po hodině, při pohybu mi nestačí ani tři vložky na hodinu. Je víkend a nechci zbytečně objíždět nemocnice, podle informací na netu nejde o nic tak vážného. Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti
Ahoj,
menstruuju druhý den a takhle ze začátku to mívám vždy silné. Nosím vždy tampon a slipovou vložku. Dnes ráno a taky večer se mi stalo, že dobrý dobrý a najednou, jak kdybych měla v kalhotkách nachcáno. Vložka total durch a a tampon taky. Jako kdybych najednou měla nějaký jednorázový silný výron krve nebo co. Po druhé v tom byly i takový velký červený žmolky (jasně, vyplavuje se to lůžko či co, ale takovýhle kusy jsem ještě neviděla teda). Navíc mě celej den hrozně bolí břicho a občas je mi na zvracení ( břicho mě někdy bolívá, na zvracení mi při mencesu snad ještě nebylo). Nestalo se vám to někomu někdy taky? Mám plašit? Docela mě to děsí.
Díky za odpovědi.
Stává se mi to při každém menzesu. Všechno. Mám to tak ale odjakživa, takže vím, že je to u mě normální.