Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, budu radši anonymní. Od té doby co beru antikoncepci mám silné výtoky celou dobu mezi menstruacemi. Když jsem antikoncepci nebrala - žádné výtoky nebyly. Začalo to tím, že jsem musela nosit intimku. Jelikož používám tampony, bylo mi to nepříjemné. No.. nakonec se stejně výtoky začaly tak zhoršovat, že mi intimka nestačila a začala jsem používat tampony. Ano, nosím tedy tampony celý měsíc (při výtocích i menstruaci). Kolikrát je to až tak silné, že mi tampon na silnou menstruaci sotva vydrží na 6 hodin a proteče. Prosím nesuďte mě, udělala jsem to ze zoufalství a jinak už fungovat nedokážu. Nejsem schopná bez tamponu někam jít, když zapomenu, během pár minut mám mokrý kalhoty a často i to co mám na nich (kraťasy, legíny) a necítím se vůbec dobře. Hrozně mě to štve, samozřejmě je to omezující a stojí to hodně peněz. Když se mnou chce přítel spát přes den, musím ho odmítat kvůli tamponu (neví to, stydím se za to). Díky tomu se taky náš sexuální vztah zhoršil.
Samozřejmě jsem to vše konzultovala s gynekologem, ten mi bohužel řekl, že antikoncepce má zahleňovat a je to tedy v pořádku - jen bych měla používat vložky místo tamponů. Pak mi nabídl hormonální tělísko, u kterého bylo přímo napsáno, že zahleňujeUž fakt nevím co mám dělat, jsem zoufalá.
![]()
Ahoj, a co třeba změnit antikoncepci? Nebo ještě lépe, nebrat jí vůbec a chránit se jiným způsobem
určitě bych se nespokojila s vysvětlením, že antikoncepce má zahleňovat, také jsem jí brala, vystřídala jsem dvě značky, a ani jedna mi takové problémy nezpůsobovala ![]()
@denkat Ahoj, moc děkuju za reakci
Antikoncepci jsem zkoušela měnit hned 5 - 6× u každé stejný problém
S gynekologem jsem se bavila právě o hormonálním tělísku, ale nabídl mi jen to, u kterého bylo napsáno že zahleňuje. Nehormonální (které jsem chtěla) mi nedoporučil. Vím, že existují i jiné metody, ale myslím, že nejsou tak spolehlivé ![]()
Zkus zmenit antikoncepci, tyto priznaky neznam.. Treba ti bude sedet jina, a nebo zadna. S temi tampony je to hlavne zacarovany kruh. Pokud je to opravdu jenom zvysenym zvhlcenim sliznice, tak tampon ji stale vysusuje, proto dochazi k cim dal vetsimu vytoku. Pokud nechces vlozky, zkus menstruacni kalisek. Bude ti lepe i pocitove a nezadelas si na dalsi zdravotni problemy. Ses si jista, ze nemas zadny zanet, kvasinky, atd? Co zkusit preventivne nejake vyplachy (Rosalgin, apod.)?
Normálně bych řekla příteli, že mi nejspíš hormon. antikoncepce způsobuje problémy a chci zkusit nějakou dobu ji nebrat - tzn. používat nejspíš kondomy.
A uvidíš, jestli se to upraví.
Pak můžete řešit další nehormonální metody antikoncepce případně… ![]()
To jsem fakt jeste neslysela,ze by tohle zpusobovala antiko v takove mire.Jsi vysetrena na infekce?Pokud by tohle zpusobovala antiko,nezbyva nez se chranit jinak.
@ElucaK Jak jsem psala, antikoncepci jsem měnila a nepomohlo to
Kalíšek jsem si koupila, bohužel jsem ještě nenašla způsob jak ho aplikovat, aby neprotékal, ale pracuje se na tom
Zkoušela jsem brát několik druhů čípků i dělat výplachy, bohužel mě zatím nic nepomohlo ![]()
@Pipet Příteli jsem jen řekla, že mi antikoncepce nevyhovuje (neřekla jsem přesný důvod) a jediné co mi na to řekl, že si bude dávat „pozor“. Pro mě to ale není spolehlivé a jsem dost mladá takhle „riskovat“
Zkusím mu to navrhnout, i když se nám několikrát protrhl. Možná zkusit jinou velikost a druh. Doufám, že s tím nebude mít problém. Toto nerad řeší.
Spíš si myslim, že máš zánět to není snad možné to mít z antiko
@jannina1 Nikdo koho znám takový problém nemá, proto se stydím o tom mluvit. Gynekolog mi žádné speciální vyšetření nedělal i když jsem mu mé problémy sdělila. Pouze mi řekl, že si mám zkusit koupit v lékárně různé čípky.
Z pristupu tveho lekare - pokud to bylo jak pises - horim
brala jsem antinu 18 let ( a doslo ke stridani), ale o tomhle problemu jsem neslysela ani ho nezazila - ano antina ma zhustovat hlen kvuli prostupnosti spermii, ale ne ze z tebe povali neco celodenne a v takovem mnozstvi…tohle je extrem a doktor by to mel resit … jak radily holky, zkus vynechat prasky a pokud se ti ulevi a prejde to, res s doktorem (poradnym) jiny zpusob antikoncepce … nenech si zneprijemnovat zivot ![]()
@Lámátko Doktor mi řekl, že pokud mě nic nepálí a nesvědí, tak žádný zánět nemám. Na jeho doporučení jsem si v lékárně koupila jen několik druhů čípků a nic nepomohlo. ![]()
@Anonymní píše:
@denkat Ahoj, moc děkuju za reakciAntikoncepci jsem zkoušela měnit hned 5 - 6× u každé stejný problém
S gynekologem jsem se bavila právě o hormonálním tělísku, ale nabídl mi jen to, u kterého bylo napsáno že zahleňuje. Nehormonální (které jsem chtěla) mi nedoporučil. Vím, že existují i jiné metody, ale myslím, že nejsou tak spolehlivé
A řekl ti z jakého důvodu ti nedoporučil nehormonální tělísko?
Mám-li být upřímná tak jsem nikdy neslyšela o tom, že by antikoncepce způsobovala takové výtoky a vysvětlení, že „to má zahleňovat a že to je normální“ mi nepřijde zcela v pořádku a už vůbec ne normální. Jsou tu na eMiminu poradny, kde radí přímo gynekolog, zkus se na svůj problém zeptat tam a uvidíš, co ti řekne on. Mě osobně by zajímal názor i jiného doktora.
@Anonymní píše:
@jannina1 Nikdo koho znám takový problém nemá, proto se stydím o tom mluvit. Gynekolog mi žádné speciální vyšetření nedělal i když jsem mu mé problémy sdělila. Pouze mi řekl, že si mám zkusit koupit v lékárně různé čípky.
Zanet by videl pri klasicke prohlidce, navic by byly i jkne priznaky po tak dlouhe dobe
popravde bych uvazovala i o zmene gynekologa
@Yopii moc děkuji za radu
Přemýšlela jsem o změně gynekologa, ale jeho všichni chválí, tak jsem myslela, že dělám něco špatně já.
@denkat Děkuji, jsem tu nová tak pokud zde něco najdu, určitě se poradím i mě by to moc zajímalo. Nehormonální mi nedoporučil, protože jsem ještě mladá (19 let) a nerodila jsem. Nehormonální moc nezavádí, pouze hormonální.
Ahoj holky, budu radši anonymní. Od té doby co beru antikoncepci mám silné výtoky celou dobu mezi menstruacemi. Když jsem antikoncepci nebrala - žádné výtoky nebyly. Začalo to tím, že jsem musela nosit intimku. Jelikož používám tampony, bylo mi to nepříjemné. No.. nakonec se stejně výtoky začaly tak zhoršovat, že mi intimka nestačila a začala jsem používat tampony. Ano, nosím tedy tampony celý měsíc (při výtocích i menstruaci). Kolikrát je to až tak silné, že mi tampon na silnou menstruaci sotva vydrží na 6 hodin a proteče. Prosím nesuďte mě, udělala jsem to ze zoufalství a jinak už fungovat nedokážu. Nejsem schopná bez tamponu někam jít, když zapomenu, během pár minut mám mokrý kalhoty a často i to co mám na nich (kraťasy, legíny) a necítím se vůbec dobře. Hrozně mě to štve, samozřejmě je to omezující a stojí to hodně peněz. Když se mnou chce přítel spát přes den, musím ho odmítat kvůli tamponu (neví to, stydím se za to). Díky tomu se taky náš sexuální vztah zhoršil
.
Už fakt nevím co mám dělat, jsem zoufalá.

Samozřejmě jsem to vše konzultovala s gynekologem, ten mi bohužel řekl, že antikoncepce má zahleňovat a je to tedy v pořádku - jen bych měla používat vložky místo tamponů. Pak mi nabídl hormonální tělísko, u kterého bylo přímo napsáno, že zahleňuje