Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, ráda bych se Vás zeptala co máte vyšší váhu jak se citíte jako těhulky. Já problémy naštěstí nemám, tedaaž na bolest stydké kosti a že se do schodů zadýchávám hodně, ale to je asi normální
spíš mě i zajímá po porodu, zda vám ty kila šli dolů nebo jste i nadále zůstaly XXL?
Rozhodne bych se neupinala na to ze necham vsechna kila v porodnici, koukni na diskuzi co se jmenovala „Převislé břicho po porodu strašný“ ![]()
Jinak bych rekla ze je to proste (jako normalne s hubnutim) otazka vule…moje mamka a tri kamaradky pred tehotenstvim obezni (1. nebo 2. stupen), po detech uz dlouhodobe v te obezite, uz proste nebyla vule se hlidat a tehotenstvi s chutema to dorazilo…
@Vajki ahojky, důležité je v těhu moc nepřibrat. Hold se hlídat a krotit chutě.
@Vajki jinak já nadváhu mám, během stymulace jsem nabrala cca 10 kg teď jsem v 12 tt a váha pořád stejna. Ale cítím se dobře.
@Vajki nic ve zlém, ale jestli jsi zvyklá se běžně cpát za tři ( nick tomu odpovídá),tak po těhotenství budeš tam, kde jsi byla, možná ještě hůř. Všechno je opravdu o vůli a správné životosprávě. Sám ten tuk nezmizí…
Já u prvního syna před otěhotnením měla 74 kg v den porodu jsem měla 90 kg po porodu jsem něco shodila, dokud jsem si hlídala stravu, ale po kojení jsem přibrala a skončila jsem na 115kg, teď jsem podruhé těhotná začínala jsem na 115 kg, shodila jsem 1,5kg a teď jsem 27 týden a jsem zpátky na 115kg, takže jsem vlastně navíc nic nepřibrala, ale ráda bych po porodu šla pod 100kg snad ta vůle bude. A prý hodně dobré je kojit, že to jde dobře dolů. U prvního syna jsem kojila jen měsíc, tak nemohu posoudit.
Příspěvek upraven 04.12.14 v 19:19
@berry4 nechápu proč by můj nick měl odpovídat tomu že se cpu za 3??
@Vajki tak určitě je to z 80% o životosprávě a z 20% o pohybu. Snaž se v těhu nenabrat. A po porodu dodržuj životosprávu. A ty kilča dolů půjdou
ono jak se pořádně nevyspíš, budeš zkákat kolem prcka a kojit, to taky pomůže ![]()
Vally tak zatím „nenabrat“ se mi daří a životosprávu si chci hlídat už kvůli kojení, aby bylo mlíčko hezky vyvážené.
@Vajki píše:
Ahojky holky, ráda bych se Vás zeptala co máte vyšší váhu jak se citíte jako těhulky. Já problémy naštěstí nemám, tedaaž na bolest stydké kosti a že se do schodů zadýchávám hodně, ale to je asi normálníspíš mě i zajímá po porodu, zda vám ty kila šli dolů nebo jste i nadále zůstaly XXL?
Loni 58kg, teď 8 měsíc, 105kg cca, hrozne (v tehotenstvi z 87mi), jsem si vsak vice nez jista, ze zhubnu dp roka a pul zpet tak na 60
a udrzim, bude to drina ale vubec o to nemam strach.
jinak - citim se zle, porad me neco boli.
@Vajki to víš že jo, diety v těhu jsou o ničem. Teď se jen hlídat a po porodu to dolů půjde ![]()
Já jsem před otěhotněnim měla BMI 30, přibrala jsem 15 kg, 5 se mi drželo zuby nehty, zabrala až dieta Mačingová, když jsem ukončila kojeni. Kojila jsem 8 měsicu, při kojei jsem 2 kg ještě nabrala, měla jsem žravou děs-běs. Co tak vidim v mém okoli, lidi, kteři nemaji problém s váhou ho nemaji ani po těhu. Holty mi, co se pořad honime v kruhu - dieata - jojoefekt- dieta, to máme tak i po. Jediná šance je asi prostě změnit styl života. Pokud začne chodit na procházky a být aktivnějši, tak to půjde dolů. Ted jsem znovu těhotná, jsem v 20tt a mám 3-4 kg nahoře a to je vic než u prvniho, tam sjem se držela na stejné váze do 24 týdne a ke konci to bylo co týden to kilo -kilo a půl. Zařekla jsem se, že jak přiberu, hned se budu snažit to dát dolu a mit to pod kontrolou, ale nějak se nedaři. Musim podotknout, že se hlidam, ale na sladkem trochu ujiždim. Jim tak 4× za den a nepřežiram se. Jen jsem spavějši a pohybu je méně.
@Mari-KusKus ty jo taky pěkný přírustek, snad se ti to povede shodit na těch 60. Bude to makačka to věřím, ale myslím že ta makačka za to stojí. Už jen ať se cítíme fit. Já právě na to kolik mám, tak krom toho zadýchávání nemám snad ani žádný problém. I cukrovku mysleli že budu mít zvýšenou při té váze a nikde nic.
Pred synem 74 pred dcerou 84 a 5mesicu po porodu mam 101-102. Az dokojim zacnu to resit ![]()