Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vajki píše:
Já u prvního syna před otěhotnením měla 74 kg v den porodu jsem měla 90 kg po porodu jsem něco shodila, dokud jsem si hlídala stravu, ale po kojení jsem přibrala a skončila jsem na 115kg, teď jsem podruhé těhotná začínala jsem na 115 kg, shodila jsem 1,5kg a teď jsem 27 týden a jsem zpátky na 115kg, takže jsem vlastně navíc nic nepřibrala, ale ráda bych po porodu šla pod 100kg snad ta vůle bude. A prý hodně dobré je kojit, že to jde dobře dolů. U prvního syna jsem kojila jen měsíc, tak nemohu posoudit.Příspěvek upraven 04.12.14 v 19:19
já jsem kojila jen 4m, do té doby jsem žrala jak malej zájezd a hubla jsem. Pak jsem přestala, jím míň, zdravěji, cvičím a stejně jsem 10kg nabrala…
@Vajki já ti rozumím. Byla jsem to stejné-jídlo klidně i jen jednou denně. Je to špatně, špatně, špatně. Musela jsem se sama naučit jíst. A že to sakra dalo práci! ![]()
Neuměla jsem snídat, svačit, obědvat, večeřet. No to chran´bůh!
Dnes kolabuju v práci, když se nenasnídám, sama občas zírám, co sním za oběd, odpoledne šilhám hlady, tak svačím, večeřím.
Zdravě ovšem.
Tělu -hlavně mé hlavě to trvalo dlouhé měsíce, dnes vím, že jíst musím, když potřebuji půl kila-kilo dolů, stačí mi omezit jen tu večeři.
Nastartoval metabolismus. To je celé ![]()
@Kofolová pyšná…no tak ano, přiznám se a to nepokrytě, že mě samu těšil pohled na mé břicho po 40 ce a třech porodech. Ovšem pýcha mě teda nenapadla ![]()
Tobě by to nezvedlo sebevědomí? ![]()
Taky mám nadváhu, při malé jsem začínala na 76 končila jsem na 81, domu z porodnice jsem šla se 70kg. Během roku a půl jsem přibrala na 91
. Byla jsem na několika vyšetřenich a nezjistili mi nic, pak mi na gynde řekl, že se mi asi zpomalil metabolismus. Druhé těhotenství jsem začínala na 91kg, teď jsem 35.týden a mam 86, měla jsem někdy kolem 20.týdne 82, hodně jsem zvracela a hubla. A mám nějaký 167cm a
@Vajki píše:
@vernovot tak s tím zadýcháváním jsi mě potěšila. bydlíme v rd a jak jdu do patra tak to fakt funím jak… a to jdu několikrát za den že. nejlépe jak se někam chystám a stále něco nahoře zapomínám
To k tomu patří
A do schodů je to dobrý pohyb ![]()
@berry4 samozrejme ze jo
ja te obdivuji. Doufam ze se mi povede aspon tech 75-80 kdyz uz nic
ale to odhodlani
Já v těhotenství nejdřív první čtyři měsíce blila, takže jsem zhubla pět kilo, pak jsem to postupně nabrala zpátky a ještě tři kila navíc. Ale když si vezmu, že jen dítě mělo přes tři, nějaká plodová voda atd. tak jsem vlastně pěkně hubla. A to jsem pro to nedělala ale vůbec nic. Jedla jsem jako dřív, hýbala se jako dřív. Potřebovala bych ty těhotenský hormony dodávat neustále, když takhle dobře fungovaly
V porodnici jsem nechala osm kilo a za první měsíc zhubla dalších sedm bez jakýhokoliv přičinění. Jedla jsem normálně (jen nic nadýmavýho kvůli „prdíkům“). Pak jsem dostala žlučníkový záchvat, dostala přísnou dietu, po pár dnech už jsem nemohla na suchých toustech a dušený mrkvi vydržet a tak jsem se vrhla aspoň na netučný sladký. A hubnutí bylo víte kde ![]()
@Kofolová hlavně ne diety. To je cesta do pekel. Budu držet pěst, nejde o žádné hladovění, ale o změnu myšlení. V práci jsem asi k smíchu, že si nosím do práce vařené řepy a tak, pojídám jogurty s čímsi pro ně nedefinovatelným ( jsem totiž kuchařka a ta jídla, co vařím už ve mě vyvolávají averzi ze zásady),ale já žiju konečně tak, jak chce moje tělo. A i já.
Ne neomezuji se, občas večer s chlapem spláskám třeba popcorn s čokočkou, ale bez výčitek, vím už sama, co mám dělat, tělo potřebuje i pohladit ![]()
@berry4 ses dobra
me je tes ze sebe zle ale pri kojeni se sebou bohuzel nic neudelam
spis pribiram ![]()
@Vajki ahojky.ja jsem u prvni dcery vazila prvne 100kg, zhodila jsem 7kg a nakonec se ale dostala na 102kg v den porodu a z porodnice jsem odchazela s 93kg. tedka jsem 24.tt,puvodni vaha 106 a ted mam 96.jsem zvedava, jak se to bude vyvijet dal. zatim jdu stale s vahou dolu.kez bych mela pred porodem mene jak na zacatku ![]()
Holky moc díky za jakékoliv názory co tady píšete, ono každý máme jiný metabolismus a mě to prostě zajímalo jak jsou na tom i ostatní maminky, v okolí žádnou takovou nemám. Jinak ještě než jsem měla dítě, mi hodně pomáhala dělená strava a spinning (chodila jsem 3-4 týdne) už ne že bych se nutila, ale když jsem nešla chybělo mi to jak jsem si na to zvykla a dělaná strava a shodila jsem krásně a zpevnila a pak jsem si to těhotenstvím pokazila zlenivěla jsem a pravidelná srava šla vniveč neměla jsem na to čas. lituju toho, že jsem si to neudržela mohla jsem teď vypadat jinak
Před těhu hormony + 10 kg
Pak rázem rizikovka a zůstala jsem doma + 4kg
Celé těhu + 15kg
Rodila jsem 125!!!
Suma Sumárum touha po dítěti mě stála 30kg
V porodnici jsem nechala 8kg
Plně jsem kojila 6měs. a nesundala jsem ani deko
Přestala jsem kojit +2kg
V lednu letošního roku jsem navštívila obezitologa, to co mě naordinoval mě stálo dalších + 2kg, po 2 měsících paní na mě koukala jako pí.. jakto že jsem přibrala a po 5min pátrání co mě napsala do jídelníču mě řekla jen že se spletla a že mrkev po každém jídle jíst nemam, že je moc sladká, ONA to spletla a mě to stálo další 2kg.
Začala jsem se s tim prát sama…
Nyní mě chybí 8kg abych měla sundáno to co před těhu, pak dalších 10kg abych měla to co před hormonama.
Mimo jiné štítná žláza KO a pro ty trumpety tady co si myslí že tlustá ženská jenom žere, tak 24 let jsem ze zdravotních důvodů na přísné dietě!!!
A za mě… Nenávidim pohledy všech hubených co na nás čumí jako kdyby jsme sežrali prase. Nežijí naše životy a jenom soudí.
@Anonymní píše:
Před těhu hormony + 10 kg
Pak rázem rizikovka a zůstala jsem doma + 4kg
Celé těhu + 15kgRodila jsem 125!!!
Suma Sumárum touha po dítěti mě stála 30kg
V porodnici jsem nechala 8kg
Plně jsem kojila 6měs. a nesundala jsem ani deko
Přestala jsem kojit +2kg
V lednu letošního roku jsem navštívila obezitologa, to co mě naordinoval mě stálo dalších + 2kg, po 2 měsících paní na mě koukala jako pí.. jakto že jsem přibrala a po 5min pátrání co mě napsala do jídelníču mě řekla jen že se spletla a že mrkev po každém jídle jíst nemam, že je moc sladká, ONA to spletla a mě to stálo další 2kg.
Začala jsem se s tim prát sama…
Nyní mě chybí 8kg abych měla sundáno to co před těhu, pak dalších 10kg abych měla to co před hormonama.Mimo jiné štítná žláza KO a pro ty trumpety tady co si myslí že tlustá ženská jenom žere, tak 24 let jsem ze zdravotních důvodů na přísné dietě!!!
A za mě… Nenávidim pohledy všech hubených co na nás čumí jako kdyby jsme sežrali prase. Nežijí naše životy a jenom soudí.
@Vajki hubnout podle dělené stravy je hloupost největší, pokud se takhle nemíníš stravovat doživotně, jako Lenka Kořínková, to co rychle zhubneš, stejně rychle nabereš a ještě půlku k tomu návdavkem.
Dělat spining na hubnutí je další hloupost, telo k hubnutí potřebuje aerobní zonu, t.j. zátěž někde mezí 60-80 %,spining je anaerobní, tudíž zbytečně se přetěžuješ, zakyseluješ tělo, to ale nespaluje kalorie, jak by jsi potřebovala. Nula od nuly pošla.
Tady máš třeba k tomu názorný článek:
http://www.sportvital.cz/…-meli-vedet/
Zpomalený metabolismus máš právě proto, že nejíš, jíš nárazově, takže tělo všechno, co přijme ukládá do tuku. To je úplně logický proces-málo jídla, je třeba se zásobovat na horší časy.
Když začneš pravidelně jíst, zapojíš k tomu pohyb odpovídající váze a to alespon´30 min denně, tak kila půjdou dolů sama a ty začneš zdravě hubnout.
Hubnout se dá i v těhotenství a to bez omezování se, stačí jen najet na vyváženou stravu.
@Kofolová kojení není o tom, že do sebe musíš nutně cpát vepřo -knedlo, nebo se vydatně krmit vším možným, tady to platí úplně stejně. ![]()
A už jdu pryč, nedalo mi to, koukám, že všechny máte dost zkreslené informace o snižování nadváhy, doporučuji si vyhledat Nickiin blog, Jillian Michaels a začít se po tom pátrat. Je hodně holek, co měly opravdu fest nadváhu, jsem v několika diskusích a to nejen tady, kde tyhle velrybí otylky přechází na změnu životního stylu a občas mi doslova padá čelist nad tím, co jsou schopny se sebou udělat.
Jen stravou a 30 minutami denně cvičením. ![]()
@Anix Není problém, přijed´do Brna ![]()
Apropos- nemáš koule psát pod nickem? Musíš se schovávat za AN? ![]()