Silniční plášť

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43027
12.6.25 21:56

Silniční plášť

Prosím poraďte mi odolný silniční plášť. Mám na zadním kole Continental Grandprix Gt a 4 roky jsem nepíchla, ale ten už se nedělá. Na předním kole mám bohužel nějaký šmejd, pořád lepím a potřebuji ho vyměnit. Cena kolem 1000 Kč. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4052
12.6.25 22:00

Schwalbe Marathon plus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.25 22:27

Continental Gatorskin

• Citovat
  • Upravit
43027
12.6.25 22:34

Není hloupé nebo nešikovné mít každý plášť jiný? Uvažuji o Schwalbe plášť One 365 Performance. nebo maraton. O rychlost mi nejde, stejně jsem relativně pomalá, ale jezdím i v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
12.6.25 22:37
@Anonymní píše: Více

na to kouknu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
13.6.25 15:15

Neviem ci pocet defektov je miera kvality plasta. Mozes si tam dat Marathon plus a nebudes vediet co je defekt, ale pocitaj ze to bude mat uplne ine vlastnosti.

Nepises na co to chces a pletu sa tu ‚mestske‘ a ‚zavodne‘ plaste. Napriklad spominany „Schwalbe One“ je krasny zavodny plast na ktorom rad jazdim, parametre tomu odpovedaju (vaha, vydrz, odolnost mala - cena velka). Dalsi spominany „Marathon Plus“ je typicky mestsky plast (vaha, vydrz, odolnost velka). Nikdy by som nevyberal medzi tymito dvomi pretoze kazdy ma ine urcenie! Rozhodne nepatria spolu na jeden bicykel.

A myslim ze ani jeden sa nevojde do 1000CZK :-) Ani ten continental co si pisala :-D

Continental som nikdy nejazdil, nedokazem posudit objektivne.

Mozes sa este pozriet na Rubeny , ja som jazdil na horaku Scylly (suchy plast) a Charybdis (mokry plast) a nemozem si stazovat (ani v porovnani s takymi menami ako Nobby Nick, Racing Ralph, Rocket Ron nestracali, samozrejme na Thunder Burta alebo Hans Dampf nemali, ale to su velke specialy a na bezne pouzitie nevhodne), cestne som od Rubeny nikdy nemal, tak neviem komentovat.

Edit: Dost dobre si nedokazem predstavit ako jazdis na Schwalbe One v zime. Normalne leto/zima prezuvam auta aj bicykle ;-) Jediny krat sa mi stalo ze som na cestaku vysiel v zime, teda u nas uz bolo skoro leto, ale hore v kopcoch bol este sneh a lad a fakt to nebol dobry napad. V zime na specialoch nejazdim, a na treningovom univerzalnom biku (MTB bez odpruzenia) mam BlackJacka (uz sa nevyraba, ale nakupil som si zasoby :-) ) a ked velmi mrzne tak obuvam ocelove hroty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
13.6.25 19:41

@IcePlanet7 po ledu nejezdím, když je pod nulou, vyjedu jen, když je sucho. ten continental grand prix potíže nedělá.
co chci - nejsem závodník, ale nechci duši se vzorkem, mám ještě trekové kolo, můžu si ho vzít, kdybych se bála, nechci teda kočkopsa. Ale v praxi jezdím na silničce celou zimu.
Malé rozdíly v rychlosti neřeším. Odolnost má prioritu před rychlostí, ale chci svižné kolo, co s nebrání zrychlení.
Potřebuju občas projet ošklivým terénem, občas mi to dost drncá. ten continental GP to dává. tak asi půjdu do něj, když s těmi schwalbe mi nikdo moc neporadil. Ačkoli je to má oblíbená značka.
continetal GP 5000 se pořídí i za 1200 a to je v pohodě, psala jsem okolo 1000.

Ten mizernej plášť, co pořád lepím, je totiž taky continental, akorát nějakej sport - manžel na mě šetřil, je novější, než to zadní a přitom nevydrží. Tak nechci podobně pořídit se schwalbe.

jo a už vůbec neřeším váhu. to raděj trochu zhubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3120
16.6.25 14:54

Tak daj aspon rozmer toho ‚dobreho‘ continentalu a co je to za konstrukcia (je to tam niekde na bolu napisane).
Ja jazdim Schwalbe one (nie 365) a za mna OK. Neviem co je podla teba osklivy teren. Kocici hlavy bez problemov, panelka ako tak, ale napriklad makadam uz chodim peso vedla bicykla. Aj na tej panelke musis davat obrovsky pozor, pretoze ak nejaky panel vycnieva tak seknes plast, dusu a v horsom pripade aj rafik (a to si uz cez 1000 EUR…) takze silnicku ktoru mam obutu na schwalbe one bravam iba na asfalt.

K laske: Tiez som kedysi Schwalbe miloval, ale odkedy presli na addixy a zo zaciatku tam mali par kopancov sa mi to uz moc nechce riesit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43027
16.6.25 17:51
@IcePlanet7 píše: Více

622×25, uz jsem objednala contik GP. Ted, co je zavrena A7, mam i kus sterku, panely… vetsina je asfalt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák