Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, včera jsem si objednala boty na eobuv.cz. Přišel mi pouze informativní e-mail se souhrnem objednávky. Žádná faktura.
Boty jsem platila online.
Dnes jsem zkoušela zrušit objednávku, ale na e-mail nereagují.
Prosím, nemáte některá podobnou zkušenost?
Nevím, co teď dělat.
Tak určitě budou mít něco na stránkách, jak postupovat. Faktura ti asi přijde, až budou boty doručené. Tak je můžeš ve 14denní lhůtě vrátit, když je nechceš.
To jsi tu objednávku rušila jen proto, že ti nepřišla faktura?? U některých eshopů chodí faktura až po expedici objednávky.. A např. Dr.Max fakturu pošle mailem až poté, co si zásilku převezmeš.
Objednávku jsi rušila během dneška, nepracuji v eshopu, ale řekla bych, že paní z „podatelny“ nejdříve musela email předat kompetentní osobě, případně se zjišťuje v jakém stavu a kde se ta tvoje objednávka nachází, teprve poté ti můžou dát zprávu o případném zrušení objednávky
![]()
Na eobuvi obj velmi často. Naposledy včera. Taky placeno online.
Na email mi přišlo potvrzení o obj. Faktura přijde později. Je to tak vždy.
A ze všech obj mám i jednu, kdy jsem reklamovala a vše super. Rychle vyřízeno. Vrácení taky není žádný problém.
Proč jsi to rušila? ![]()
Kupovala jsem boty pro dceru a ty samé koupila i babička. Měl to být dárek. Proto chci obj zrušit.
Objednávku jsi odeslala a zaplatila, jakmile zboží eshop odešle, zašle elektronickou fakturu. Zboží můžeš pak obratem vrátit a oni vrátí peníze na účet. Nakupuji na eobuvi pravidelně a vždy bez problémů. Neumím si ale představit, jak by v tak velkém množství objednávek mohli reagovat OKAMŽITĚ na každý mail, když někdo nakoupí, zaplatí a chce hned rušit…
@spagetka píše: Více
JJ něco v tom smyslu jsem chtěla taky napsat, ale nakonec jsem to smazala. Ale přesně - JÁ jsem jim tam napsala, tak mi musí IHNED odpovědět.
@TeaBe píše: Více
Babička se zrovna trefila do těch samých, jo? ![]()
To je ale náhodička ![]()
@Šmoulice
Ano, říkala jsem jí, že je chci koupit, ale že jsou dost drahý. Chtěla mi jen pomoct ![]()
Haha, tak to je vcelku vtipné, že máte s babičkou stejný vkus ![]()
@klarik999
Stejný ne, o víkendu jsem jí ty boty ukazovala. Chtěla mě překvapit a udělat radost. ![]()
@TeaBe píše: Více
Nikdy jsem neměla problém. Jsi moc zbrklá. Hodně obchodů pošle fakturu až když převezmeš zboží. Proč tak plašíš?