Silvester vs Rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22783
29.12.20 17:57

Bez ohledu na reakce zakladatelky - nedávno mě zrovna napadlo, že dnešní „omladina“, co ještě bydlí s rodičema, ale zároveň má třeba nějakej vztah, to má letos fakt hodně těžký. Já jsem jinak hodně pro dodržování opatření, omezení styků atd atd, ale v nějakých 16, 17 letech… sama nevim, co bych dělala, kdyby se bylo tohle stalo nějakých 20 let zpátky. V tom věku je třeba měsíc ve vztahu hotová „věčnost“, obzvlášť pokud jde o nějaký odloučení. A tady už se to tahne s přestávkama pomalu rok. Jak mě ti mlaďoši svým chováním v lecčems štvou (u nás se třeba na podzim srocovali na zastávkách busu v počtu 10+, s cigárama, bez roušek, bordel všude kolem - no na facku fakt), tak v tomhle je lituju :oops: Kdyby se měli chovat na 100% podle toho, co je povoleno, moc vztahů (i kamarádskejch) jim asi nezbyde :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.12.20 18:01

@krtek93 omladina to má těžký? 8o Já měla kluka rok na vojně, viděli jsme se párkrát, celou dobu jsme si psali. Před tím jsme se domlouvali na rande třeba týden dopředu, telefony nebyly, posílali jsme si vzkazy přes kamarády. Když si na to vzpomenu, tak se dnešní omladina má jak čuňátka v žitě… ;)

• Citovat
  • Upravit
21388
29.12.20 18:02

Rodiče tě nechtějí pustit v 16 letech „slavit“ do zahradní chatky s tvým přítelem? No to je strašná nespravedlivost, fakt. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 18:04
@krtek93 píše:
Bez ohledu na reakce zakladatelky - nedávno mě zrovna napadlo, že dnešní „omladina“, co ještě bydlí s rodičema, ale zároveň má třeba nějakej vztah, to má letos fakt hodně těžký. Já jsem jinak hodně pro dodržování opatření, omezení styků atd atd, ale v nějakých 16, 17 letech… sama nevim, co bych dělala, kdyby se bylo tohle stalo nějakých 20 let zpátky. V tom věku je třeba měsíc ve vztahu hotová „věčnost“, obzvlášť pokud jde o nějaký odloučení. A tady už se to tahne s přestávkama pomalu rok. Jak mě ti mlaďoši svým chováním v lecčems štvou (u nás se třeba na podzim srocovali na zastávkách busu v počtu 10+, s cigárama, bez roušek, bordel všude kolem - no na facku fakt), tak v tomhle je lituju :oops: Kdyby se měli chovat na 100% podle toho, co je povoleno, moc vztahů (i kamarádskejch) jim asi nezbyde :?

To je na jednu stranu fakt - na druhou stranu ale mohou být v kontaktu neustále. Když si vzpomenu na svůj první vztah - on bydlel nějakých 20 km od nás, ale telefonicky to už bylo meziměsto (hurá, účtované po minutách), navíc my ani doma telefon neměli, našim ho zavedli až nějakých 15 let po podání žádosti, dostat se tam dalo jen s přestupem ať už vlakem nebo busem. Moje smráďata se běžně učí, dělají úkoly nebo jen tak online klábosí s kamarády celé hodiny.

Na slečně zakladatelce mě tak nějak nakrkla arogance, s jakou se tu projevila. Tohle na mě vytáhnout vlastní potomci, asi by se ani nedivili, že nepůjdou nikam - a nejen na Silvestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 18:06
@PaníBovaryová píše:
Rodiče tě nechtějí pustit v 16 letech „slavit“ do zahradní chatky s tvým přítelem? No to je strašná nespravedlivost, fakt. :lol:

V nouzovém stavu a PES5 se zákazem vycházení. :mrgreen: Fakt hrůza. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
29.12.20 18:09

@Janli Tak mě přijde docela těžký v nějakých 16 -18 letech udržet vztah, když se můžou vidět jednou za x týdnů. Resp. když byli zvyklí vídat se denně, pocit a najednou - nic. Jasně, taky si ještě pamatuju dobu bez mobilů, i když od nějakých mých 18, 19 jsem první měla :) Ale když je v tom člověk „až po uši“, tak nevidět se najednou kvůli nějaký pandemii prakticky celej podzim, přes Vánoce, Silvestra… nezávidim jim to, fakt ne. Mimochodem - kolik vtahů taky kvůli vojně kdysi skončilo že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
29.12.20 18:11
@SAJ píše:
To je na jednu stranu fakt - na druhou stranu ale mohou být v kontaktu neustále. Když si vzpomenu na svůj první vztah - on bydlel nějakých 20 km od nás, ale telefonicky to už bylo meziměsto (hurá, účtované po minutách), navíc my ani doma telefon neměli, našim ho zavedli až nějakých 15 let po podání žádosti, dostat se tam dalo jen s přestupem ať už vlakem nebo busem. Moje smráďata se běžně učí, dělají úkoly nebo jen tak online klábosí s kamarády celé hodiny.Na slečně zakladatelce mě tak nějak nakrkla arogance, s jakou se tu projevila. Tohle na mě vytáhnout vlastní potomci, asi by se ani nedivili, že nepůjdou nikam - a nejen na Silvestra.

Jj, jak jsem psala - bez ohledu na reakce zakladatelky. To bylo jen takový moje obecný zamyšlení, jsem si asi vzpomněla, že mi těch 16, 17 bylo taky a takováhle situace v tý největší zamilovanosti by fakt příjemná nebyla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 18:14
@krtek93 píše:
Jj, jak jsem psala - bez ohledu na reakce zakladatelky. To bylo jen takový moje obecný zamyšlení, jsem si asi vzpomněla, že mi těch 16, 17 bylo taky a takováhle situace v tý největší zamilovanosti by fakt příjemná nebyla 8)

To určitě ne - a rozumnému děcku člověk rád vyjde vstříc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.12.20 20:02
@Čičorečka píše:
Dost se na tom mění. Zaprvé se máš stýkat jen se členy domácnosti. Zadruhé tím, že budeš prskat na lidi, co normálně nevídáš, se riziko nákazy většího okolí lidí zvětšuje. A zatřetí, jsem o dost chytřejší, dospělejší a zodpovědnější, než ty, tak si na mě nevyskakuj.
:D :D :D
Machrovat na nekoho jen ze mam vic let, to neskutecne ubohe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.12.20 20:07

Je povoleno stykat se v poctu dvou osob, rodina se do toho nepocita, tudiz devce zadny zakaz neporusuje.
V sestnacti travit silvestra bez rodicu povazuju za samozrejmost. A neumim si predstavit, ze budu chtit po svem diteti, aby se mnou ziralo na televizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
29.12.20 20:10

Zkus se domluvit s rodiči, lidi plánují běžného silvestra na chatách s partou lidí, kteří fakt nejsou rodina. Nebudeš jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
29.12.20 20:19
@VitaminC píše:
Je povoleno stykat se v poctu dvou osob, rodina se do toho nepocita, tudiz devce zadny zakaz neporusuje.
V sestnacti travit silvestra bez rodicu povazuju za samozrejmost. A neumim si predstavit, ze budu chtit po svem diteti, aby se mnou ziralo na televizi.

Ale to je buď jen rodina, nebo jen dva cizí lidé. Tj. neplatí rodina + někdo cizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
29.12.20 20:22
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 16 a už pár měsíců jsem se svým přítelem (19) a protože se blíží Silvester, tak nás napadlo, že bychom ho slavili spolu. Můj taťka mě bere jako jeho malou holčičku, takže nikdy neměl rád všechny kluky, kteří se okolo mě motali, ale mého přítele má velmi rád, až mě to někdy dost překvapuje. Dokonce se spolu už jeli dívat na auta, které se jim oboum líbí a občas mám pocit, že se o něj zajímá víc, jak o mě a tak.. vážně ho má velmi rád. Mám ještě starší sestru (18), která má taky přítele a chce s ním taky trávit Silvestr a očekávám, že to mojí sestře to dovolí k ohledu k jejímu věku. Jenomže mně by to taky dovolili, i když mi je 16, protože mého přítele mají fakt velmi rádi. Před pár dny taťka řekl:,, holky budete doma na Silvestr, že jo"? A řekl to tím stylem, že se nás vubec ptal, jestli budeme doma a normálně by se ani neptal a bral to automaticky tak, že doma určitě budeme. Ale problém je v tom, že když segra doma určitě nebude, tak se bojím, že mně to nedovolí jen kvuli tomu, aby na Silvestr nebyli sami doma.. Co myslíte vy, kteří máte děti? Dovolili by jste mi to? Nebo nemáte nějaký tipy, jak na to, aby mi to dovolili? Předem moc děkuji ;)

Normálně se slušně zeptej táty, že bys byla ráda s přítelem. Nebo navrhni, že přijde k vám domů, tam budete třeba do půl deváté a pak půjdete k nim (abyste to stihli do devíti). Jestli má táta tvého přítele rád, tak by mohl souhlasit. Základem ale je ptát se slušně a když nebude hned souhlasit, tak se neurážet a nevyvádět a spíš ho zkusit ukecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.12.20 20:22

@Prof. Farnsworth Dve rodiny ocividne muzou. Mrkni do Lan. Bures rikal, ze je to v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
29.12.20 20:24
@VitaminC píše:
@Prof. Farnsworth Dve rodiny ocividne muzou. Mrkni do Lan. Bures rikal, ze je to v poradku.
  1. Ty dvě rodiny by tam byly pracovně - pro ně platí výjimka.
  2. I pokud by ta výjimka neplatila, prezidenta nelze stíhat a prezident může zastavit libovolné trestní stíhání.
  3. Už to zrušili - sejdou se jen Babiš a Zeman bez rodin
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect