Silvester vs Rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14006
29.12.20 20:29
@SAJ píše:
To je na jednu stranu fakt - na druhou stranu ale mohou být v kontaktu neustále. Když si vzpomenu na svůj první vztah - on bydlel nějakých 20 km od nás, ale telefonicky to už bylo meziměsto (hurá, účtované po minutách), navíc my ani doma telefon neměli, našim ho zavedli až nějakých 15 let po podání žádosti, dostat se tam dalo jen s přestupem ať už vlakem nebo busem. Moje smráďata se běžně učí, dělají úkoly nebo jen tak online klábosí s kamarády celé hodiny.Na slečně zakladatelce mě tak nějak nakrkla arogance, s jakou se tu projevila. Tohle na mě vytáhnout vlastní potomci, asi by se ani nedivili, že nepůjdou nikam - a nejen na Silvestra.

V puberte je takova ta protivnost- ty jsi to nazvala aroganci, bezna..
To spis jak tady jedna uzivatelka napsala, ze ona je chytrejsi, starsi, tak at si zakladatelka nevyskakuje :think:

Příspěvek upraven 29.12.20 v 20:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65212
29.12.20 20:29

Tady ty návštěvy vysvětlují
https://denikn.cz/…evysvetlilo/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
29.12.20 20:30

Sve 17-ti lete dceři jsem teda nezakazala, aby nemohla byt na Silevstra se svym klukem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232

Tady je to teda neskutečně prudérní diskuse. Normálně to řekni rodičům, v šestnácti jsem taky doma nebyla. Nevšímej si těch uvědomělých dam, co asi nikdy nebyly mladé. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15257
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Je mi 16 a už pár měsíců jsem se svým přítelem (19) a protože se blíží Silvester, tak nás napadlo, že bychom ho slavili spolu. Můj taťka mě bere jako jeho malou holčičku, takže nikdy neměl rád všechny kluky, kteří se okolo mě motali, ale mého přítele má velmi rád, až mě to někdy dost překvapuje. Dokonce se spolu už jeli dívat na auta, které se jim oboum líbí a občas mám pocit, že se o něj zajímá víc, jak o mě a tak.. vážně ho má velmi rád. Mám ještě starší sestru (18), která má taky přítele a chce s ním taky trávit Silvestr a očekávám, že to mojí sestře to dovolí k ohledu k jejímu věku. Jenomže mně by to taky dovolili, i když mi je 16, protože mého přítele mají fakt velmi rádi. Před pár dny taťka řekl:,, holky budete doma na Silvestr, že jo"? A řekl to tím stylem, že se nás vubec ptal, jestli budeme doma a normálně by se ani neptal a bral to automaticky tak, že doma určitě budeme. Ale problém je v tom, že když segra doma určitě nebude, tak se bojím, že mně to nedovolí jen kvuli tomu, aby na Silvestr nebyli sami doma.. Co myslíte vy, kteří máte děti? Dovolili by jste mi to? Nebo nemáte nějaký tipy, jak na to, aby mi to dovolili? Předem moc děkuji ;)

Mě rodiče na silvestra mimo domov v tomto věku pustili, já svoji dceru taky.. To, že tvoji rodiče mají jiný názor je věc druhá, s tím my tady nic neuděláme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
29.12.20 20:31

@Prof. Farnsworth Btw tohle plati jen pro verejne dostupna mista. Schazeni v domacnostech PES neomezuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 20:37
@_.Emilyyy píše:
V puberte je takova ta protivnost- ty jsi to nazvala aroganci, bezna..
To spis jak tady jedna uzivatelka napsala, ze ona je chytrejsi, starsi, tak at si zakladatelka nevyskakuje :think:

Hele, mám to třikrát doma. A pyskovat po mně takto, sedí doma už jen z principu, bohužel. A to přestože jsme poměrně benevolentní rodiče, se kterými se je možné bez problémů dohodnout a na Silvestra běžně pouštíme. :mrgreen:

I když pravda, před chvilkou jsem smráděti kopírovala oficiální pravidla z portálu hygieny. :nevim: A pyskovalo po mě taky slušně, jen co je pravda. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
29.12.20 20:40
@SAJ píše:
Hele, mám to třikrát doma. A pyskovat po mně takto, sedí doma už jen z principu, bohužel. A to přestože jsme poměrně benevolentní rodiče, se kterými se je možné bez problémů dohodnout. :mrgreen:I když pravda, před chvilkou jsem smráděti kopírovala oficiální pravidla z portálu hygieny. :nevim: A pyskovalo po mě taky slušně, jen co je pravda. :D

Tak ja to mam doma teda jen jednou :lol:.
Ale je fakt, ze dcera, kdyz nekam chce tak to rika mile, protoze casto chce odvoz autem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 20:43
@_.Emilyyy píše:
Tak ja to mam doma teda jen jednou :lol:.
Ale je fakt, ze dcera, kdyz nekam chce tak to rika mile, protoze casto chce odvoz autem :lol:.

My bydlíme za městem na vsi - takže máme jako vedlejšáky domácí taxikaření. :D A víš jak, když smráďata něco chtějí, často před tím vzpomenou na zbytky slušného vychování. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
29.12.20 20:49
@SAJ píše:
My bydlíme za městem na vsi - takže máme jako vedlejšáky domácí taxikaření. :D A víš jak, když smráďata něco chtějí, často před tím vzpomenou na zbytky slušného vychování. :D

To ja ne, to jen muj chlap ma vedlejsak jako taxikar :lol:.

Jojo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.12.20 21:12
@Čičorečka píše:
Děvče, je zákaz vycházení. Ty i tvoje sestra máte sedět na prdeli u rodičů.

Ježíš, kolik vám je let, osmdesát nejmíň :lol:. Když jste byla kdysi dávno mladá tak jste se taky bavila, už je fakt trapný, jak je někdo chytrej. Vsadím se, že budete takovej ten domácí typ, co by byl doma i tak, tak vám se to radí, ale někdo se rád baví. Už stačí, že nejsou plesy, škola, tréninky, člověk si pomalu nekoupí ani sluchátka a Silvestr si fakt ujít nenechám. A doma na televizi koukat nebudu. Naši taky ne a moje šestnáctiletá ségra taky ne. Už loni se mnou byla na Silvestra, ale i tak jsme pak byli od půlnoci s rodiči, páč jsme chtěli. Ale zrovna než začala korona, bylo to půl roku co jí bylo 15,začala stejně jako já chodit v tom věku na diskotéky atd. Ale ještě pořád méně, ne porad, pěkně postupně. Páč byla furt na základce. Teď už není a já v prváku chodil na diskotéky každý týden, v tuhle dobu maturáky atd. A moje ségra stejně jako všichni stejně stáří o to přichází. A tak se na to těšila, ale nemůže protože nic není. Já vím, ona taky, že se nedá nic dělat, ale tak mějte trochu pochopeni ne. Jako zákázat jí rodiče Silvestra ještě když já můžu, tak to by s námi nepromluvila do konce Velikonoc. Stejně tak jako ji zakazovat kluka, to je zas výhoda, že se jsme spolu teď porad. To je plus korony pro nás. Jinak by moje přítelkyně byla přes týden 300km daleko na VŠ. Takhle jsme spolu pořád zatím. Ale jak koukám, tak to asi někde tak nefunguje. To musí být strašný. Nám to nikdo nezakazuje a naopak jsme spolu vic než kdyby byl normální život. Ale za jakou cenu. Už to trvá dlouho a chtěl bych vidět vás v našem věku. Jak jste v 16,17,18 seděla doma. Jako nás se to netýká, naši nějaký covid neřeší a nesnáší Babise. Já už to měl, táta taky, ostatní ne, když to chytnou, tak zas budeme deset dni doma, ale do ty doby můžeme žít v rámci možností normálně ne? Příjde mu, že misto aby se všichni děti, dospeli, spojili a tuto hnusnou dobu nějak přečkali, tak se to některým rodičům akorát hodí do krámu, proč něco zákázat. To by se mi teda nelíbilo taky. Jako snažil bych se po dobrém, po zlém bych si nepomohl, to je jasný, ale některých mi jich je fakt líto, s vámi musí být fakt pořízení, že se řídíte Babisem a ani neděláte rozdíl, někde strávit Silvestra a vycházet ven. Ta holka chce být u přítele, kde je normálně, nebude nikam vycházet a stejně s nim je, tak jaky je rozdíl jestli s nim bude do devíti nebo tam zůstane do rána. Se nedivim, že jí to nedává logiku, mě taky ne. Ale to si bude muset vyřešit v klidu ona s rodičema, jen já jí chapu, moje ségra by zesilela, ale naštěstí, ji nic takového nehrozí. A nějaký vojny, že jste se dříve neviděli rok, to nikoho nemusí zajímat, nemuseli jste si najít kluka co šel na vojnu, ale třeba kluka po vojně nebo třeba toho co měl tu knížku nebo jak se to jmenuje. To byla Vaše volba, my si nemůžeme vybrat, za covid nemůžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 21:17
@Matt 02 píše:
Ježíš, kolik vám je let, osmdesát nejmíň :lol:. Když jste byla kdysi dávno mladá tak jste se taky bavila, už je fakt trapný, jak je někdo chytrej. Vsadím se, že budete takovej ten domácí typ, co by byl doma i tak, tak vám se to radí, ale někdo se rád baví. Už stačí, že nejsou plesy, škola, tréninky, člověk si pomalu nekoupí ani sluchátka a Silvestr si fakt ujít nenechám. A doma na televizi koukat nebudu. Naši taky ne a moje šestnáctiletá ségra taky ne. Už loni se mnou byla na Silvestra, ale i tak jsme pak byli od půlnoci s rodiči, páč jsme chtěli. Ale zrovna než začala korona, bylo to půl roku co jí bylo 15,začala stejně jako já chodit v tom věku na diskotéky atd. Ale ještě pořád méně, ne porad, pěkně postupně. Páč byla furt na základce. Teď už není a já v prváku chodil na diskotéky každý týden, v tuhle dobu maturáky atd. A moje ségra stejně jako všichni stejně stáří o to přichází. A tak se na to těšila, ale nemůže protože nic není. Já vím, ona taky, že se nedá nic dělat, ale tak mějte trochu pochopeni ne. Jako zákázat jí rodiče Silvestra ještě když já můžu, tak to by s námi nepromluvila do konce Velikonoc. Stejně tak jako ji zakazovat kluka, to je zas výhoda, že se jsme spolu teď porad. To je plus korony pro nás. Jinak by moje přítelkyně byla přes týden 300km daleko na VŠ. Takhle jsme spolu pořád zatím. Ale jak koukám, tak to asi někde tak nefunguje. To musí být strašný. Nám to nikdo nezakazuje a naopak jsme spolu vic než kdyby byl normální život. Ale za jakou cenu. Už to trvá dlouho a chtěl bych vidět vás v našem věku. Jak jste v 16,17,18 seděla doma. Jako nás se to netýká, naši nějaký covid neřeší a nesnáší Babise. Já už to měl, táta taky, ostatní ne, když to chytnou, tak zas budeme deset dni doma, ale do ty doby můžeme žít v rámci možností normálně ne? Příjde mu, že misto aby se všichni děti, dospeli, spojili a tuto hnusnou dobu nějak přečkali, tak se to některým rodičům akorát hodí do krámu, proč něco zákázat. To by se mi teda nelíbilo taky. Jako snažil bych se po dobrém, po zlém bych si nepomohl, to je jasný, ale některých mi jich je fakt líto, s vámi musí být fakt pořízení, že se řídíte Babisem a ani neděláte rozdíl, někde strávit Silvestra a vycházet ven. Ta holka chce být u přítele, kde je normálně, nebude nikam vycházet a stejně s nim je, tak jaky je rozdíl jestli s nim bude do devíti nebo tam zůstane do rána. Se nedivim, že jí to nedává logiku, mě taky ne. Ale to si bude muset vyřešit v klidu ona s rodičema, jen já jí chapu, moje ségra by zesilela, ale naštěstí, ji nic takového nehrozí. A nějaký vojny, že jste se dříve neviděli rok, to nikoho nemusí zajímat, nemuseli jste si najít kluka co šel na vojnu, ale třeba kluka po vojně nebo třeba toho co měl tu knížku nebo jak se to jmenuje. To byla Vaše volba, my si nemůžeme vybrat, za covid nemůžeme.
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.12.20 21:35

@SAJ No a není to pravda? Stejně se podle toho co píše normálně schází, tak je přeci jedno jestli se sejdou i na Silvestra. Jestli to chytnou, tak si to muzou předat kdykoli jindy. Stejně to tu bude pořád a takhle podle tech jejich pravidel prostě žít nejde. Nerikam vzít si do krámu roušku a do busu, dobry, ale to ostatní, to nejde ani dodržovat. Kdyby to byl týden tak jo, ale ne pomalu rok a bůh ví jak dlouho ještě. Jestli se někdo bojí, ať to dodržuje, ale já radši si zas na čtyři dny lehnu v horečce, než všechno dodržovat a stejně i tak to člověk muže chytit, ale taky nemusí. Melo by to být na zvážení každého. Kdo se bojí ať žije v izolaci, však může. Nikdo mu to nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
29.12.20 21:43

Ty jo, mam dost. Fandim ti, odepsalas ty *** vic nez slusne a mas ve vsem pravdu. Naopak, mit takovouhle tchyni nebo matku, tak zdrham hned, jak to pujde… A to nejsem rozhodne nejmladsi, mozna jsem dokonce starsi (a chytrejsi :lol: :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
29.12.20 21:50
@Matt 02 píše:
@SAJ No a není to pravda? Stejně se podle toho co píše normálně schází, tak je přeci jedno jestli se sejdou i na Silvestra. Jestli to chytnou, tak si to muzou předat kdykoli jindy. Stejně to tu bude pořád a takhle podle tech jejich pravidel prostě žít nejde. Nerikam vzít si do krámu roušku a do busu, dobry, ale to ostatní, to nejde ani dodržovat. Kdyby to byl týden tak jo, ale ne pomalu rok a bůh ví jak dlouho ještě. Jestli se někdo bojí, ať to dodržuje, ale já radši si zas na čtyři dny lehnu v horečce, než všechno dodržovat a stejně i tak to člověk muže chytit, ale taky nemusí. Melo by to být na zvážení každého. Kdo se bojí ať žije v izolaci, však může. Nikdo mu to nezakazuje.
Žít tak jde.

Víš, připomělo mi to jeden rozhovor, který jsem kdysi četla.
Bylo to o holčině, která emigrovala odněkud z Afriky, protože se tam nemohla vzdělávat a jako dívka měla omezaná práva. Žila u české rodiny a ten rozhovor byl s paní, u které ta holčina bydlela. Zpočátku byla ta holčina spokojená, ale později ji začala místní pravidla šíleně vadit. Pamatuji si třeba na pro ni nepochopitelnou povinnost zastavit na červenou, i když byla křižovatka prázdná… A argumentovala proti nim s naprosto stejnou argumentační silou, jakou používáš ty.

Podívej, nelíbí se ti, jak to tu naše vláda vede? V pořádku, já taky nejásám, ale pravidla jsou pravidla a já se nechci ocitnout v Africe. Místo toho, abys tu pořvával o svých právech, se seber, přemluv svoje kamarády a v říjnu naklusejte k volbám - tam je to místo, kde s tím máš něco udělat.
Chovat se jako idiot v pátem stupni PES je krávovina hodná pitomce, což doufám nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí